Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Upplevelseresa i Brasilien och Argentina

Foto: Nilmar Fernando

Upplevelseresa i Brasilien och Argentina


15 dagar

Avresa året runt

Buenos Aires, Iguacú, Curitiba, Morretes, Ilha do Mel, Rio de Janeiro

Från 63 900 kr per person

Denna innehållsrika rundresa tar er med till livliga storstäder och gömda pärlor utanför allfartsvägarna. På vägen från Buenos Aires till Rio de Janeiro får ni unika naturupplevelser och besöker både naturliga och av människan skapta underverk.

Buenos Aires

Om passion har ett hemland så måste det vara Argentina. För det är lätt att charmas av intensiteten i det argentinska folklynnet, oavsett om det handlar om fotboll, tango eller politik. Vid ankomst väntar en privatchaufför på flygplatsen som kör er till hotellet i det fashionabla distriktet Recoleta, känt för historiska byggnader med överdådig arkitektur och kyrkogården där Eva Perón ligger begravd.

I den argentinska huvudstaden ingår en halvdags stadsrundtur den första dagen, där man besöker bland annat Plaza de Mayo, Casa Rosada och Boca Juniors’ ikoniska hemmaplan La Bombonera. Under sightseeingen kommer ni också att lära känna stadsdelarna i centrum lite bättre, som var och en har sin egen särprägel.

Inget besök i Buenos Aires är komplett utan att ha sett en tangoshow och följande kväll ingår en kombinerad middag och tangoshow med professionella dansare. Ni ser på dansshowen från samma bord där ni åt middag, bara några meter från scenen.

Foz do Iguacú

Vattenfallen i Iguacú (Iguazú på spanska) är en av Sydamerikas största turistattraktioner. Ingen annanstans på jorden passerar det lika många kubikmeter vatten per sekund, och dessutom ser topografin runt floden och vattenfallen till att man kan se de enorma vattenmassorna från orkesterplats. Kom ihåg minneskort och kamera om ni har, men man tar fantastiska bilder även med en vanlig mobilkamera.

Floden utgör också gränsen mellan Argentina och Brasilien. Perspektivet man får är ganska olika, så det rekommenderas att besöka båda platserna. På den argentinska sidan finns ett större nätverk av gångvägar, och man kan följa med på olika utflykter både med båt på floden och med fyrhjulsdrift i den tropiska skogen som omger området.

Ni bor på lyxhotellet Cataratas Belmond som ligger mitt på ön på den brasilianska sidan.

Morretes

Ni anländer till Curitiba på kvällen och checkar in på hotellet. Nästa morgon tar ni tåget vidare till Morretes. Den tre timmar långa tågresan är en attraktion i sig själv med fantastisk utsikt över den skogbeklädda bergskedjan. En guide med bil möter er på tågstationen i Morretes och tar er med på en rundtur i staden.

Morretes är en fascinerande liten stad med en rik historia och byggnader från kolonialtiden. Med kort avstånd till havet finns det många spännande fisk- och skaldjursrestauranger här. Prova även den lokala signaturrätter Barreado, som är en smakrik köttgryta baserad på råvaror från regionen.

Ilha do Mel

Från Morretes kommer ni att resa vidare med privat transfer till kuststaden Pontal do Sul, där ni tar en reguljärbåt ut till Ilha do Mel (Honey Island). Här finns inga bilar, stränderna är perfekta och det finns fina vandringsmöjligheter både till fots och på cykel. Regionen är en UNESCO:s världsarvslista och större delen av ön är skyddad för att bevara ekosystemet. För den historieintresserade rekommenderas en tur till fästningen på öns östra sida. Den färdigställdes 1770 för att skydda de portugisiska nybyggarna från attacker från spanska rivaler.

Från den natursköna honungsön reser ni samma väg tillbaka till Curitaba och flyger vidare till Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro

Det ingår tre övernattningar och två hela dagar i denna livliga storstad. Den första dagen är avsatt till en rundtur med en kombinerad privatchaufför/guide. Längs vägen tar ni en spårvagn upp till Corcovado där den ikoniska 40 meter höga Jesusstatyn breder ut sina armar med utsikt över Rio. Det blir också en tur med gondol upp till den så kallade ”Suger Peak” med en spektakulär panoramautsikt över staden.

Ni bor vid Ipanema Beach, grannstranden till den ikoniska Copacabana. Ipanema är känt för sina många gallerier och kulturella inslag i stadsbilden. Aktiviteten på stranden är precis vad man förknippar med Brasilien, lekfulla och leende människor som njuter av livet med simning, rytmiskt musik och bollspel. Bland fotbolls- och volleyspelarna på stranden ser ni både glada amatörer och bollartister. Och kanske nästa Neymar eller Pelé?

På resans sista hela dag är inget mer planerat än att bara njuta av allt Rio har att erbjuda. För en idyllisk och avkopplande start på dagen rekommenderas Parque Lage till frukost. Här befinner ni er lite utanför huvudströmmen av turister, omgiven av lummiga trädgårdar och historiska byggnader med fascinerande arkitektur. Vill ni äta autentisk brasiliansk mat till lunch finns många bra alternativ i stadsdelen Santa Teresa.

Ni flyger hem via Amsterdam, men resan kan både utvidgas och anpassas om så önskas.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Höjdpunkter

 • Tango och storstadsliv i Buenos Aires
 • Nationalparken Foz do Iguacú
 • Gastronomi och historia i Morretes
 • Unika naturupplevelser på Ilha do Mel
 • Copacabana, Jesustatyn med mer i Rio de Janeiro

Pris

 • Från 63 900 kr per person i Economy Class
 • Pris i Business Class på förfrågan.

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass Stockholm – Buenos Aires – Iguacú – Curitiba – Rio de Janeiro – Stockholm
 • Alla transfers från ankomst till avresa med engelsktalande chaufför
 • 3 nätter på hotell i Buenos Aires
 • 2 nätter på Cataratas Belmond i Iguacú
 • 1 natt på hotell i Curitiba
 • 1 natt på hotell i Morretes
 • 2 nätter på hotell på Ilha do Mel
 • 3 nätter på hotell i Rio de Janeiro
 • Frukost på alla hotell
 • Stadsrundtur i Buenos Aires
 • Middag och tangoshow i Buenos Aires
 • Utflykt, transport och entrébiljett till Iguacú
 • Tåg från Curitiba till Morretes
 • Guidad utflykt i Morretes
 • Guidad utflykt i Rio de Janeiro, inkl. Sockertoppen och Corcovado

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Aktiviteter som inte är inkluderat.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Argentina, Chile

Discover Patagonia

14 dagar

Från 59 900 kr

Brasilien

Naturupplevelser och nationalparker i Brasilien

16 dagar

Från 66 000 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo