Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Perus höjdpunkter: Amazonas, Machu Picchu och Titicacasjön

Foto: javarman - stock.adobe.com

Perus höjdpunkter: Amazonas, Machu Picchu och Titicacasjön


14 dagar

Avresa året runt

Amazonas, Machu Picchu, Cusco, Titicacasjön, Lima

Från 148 000 kr per person

Denna fantastiska rundresa kombinerar natur, kultur och historiska platser i Peru. Ni bor på förstklassiga hotell och får uppleva både den exotiska regnskogen i Amazonas och det fascinerande arvet från Inkariket i Anderna.

Efter ankomsten till Lima övernattar ni på Costa del Sol Wyndham Hotel vid flygplatsen och reser vidare med inrikesflyg till Puerto Maldonado följande morgon. Staden ligger i den västra delen av Amazonas, cirka tio mil från där gränserna mellan Peru, Brasilien och Bolivia möts.

På äventyr i regnskogen

De kommande fyra dagarna tillbringar ni på Tambopata Research Center Lodge och får utforska regnskogen som spelar en avgörande roll för livet på hela planeten.

Tambopata Research Center Lodge, Peru.
Om du har tur kan du får se en jaguar i Amazonas.
Foto: Tambopata Research Center

Lodgen är en av de mest avlägsna i sitt slag i hela Sydamerika. Standarden är förhållandevis enkel, men i gengäld är läget mitt i prick. Forskningscentret ligger här på grund av en biologisk mångfald som inte finns någon annanstans, och bland det stora antalet arter av djur och växter är färgglada papegojor och apor en vardaglig syn. Och där andra regnskogslodger annonserar enstaka jaguarobservationer, kan Tambopata-centret visa att så många som en av tre gäster ser en jaguar under sin vistelse.

De dagliga utflykterna i djungeln sker i mindre grupper tillsammans med utbildade naturguider och forskare. Vid sidan av vandringsleder på markplan har det även etablerats ett nätverk av hängbroar mellan träden där man får ett fågelperspektiv av livet i djungeln.

Inkariket och kolonialtiden

Efter vistelsen i regnskogen flyger ni till Cusco, staden som representerade världens centrum för inkafolket och som idag är världsarvslistad av UNESCO.  Mycket av den fantastiska arkitekturen från både inkariket och den spanska kolonialtiden är välbevarad och en promenad i staden kan kännas som en tidsresa genom de sista 900 åren.

Lite utanför Cusco ligger luxuösa Tambo del Inka Hotel, som har fått erkännande från bland annat Forbes Travel Guide. Resorten ligger naturskönt med närhet till Sacred Valley. Här blir det utflykter till bland annat färgglada marknader och ruiner av antika städer.

Machu Picchu

Under de kommande två dagarna är det dags för ikoniska Machu Picchu. Från Sacred Valley åker ni tåg, vilket är en upplevelse i sig. Tågresan tar cirka en och en halv timme med fantastisk utsikt över Anderna. Väl framme på 2 400 meters höjd blir det guidade turer till den fascinerande staden från 1400-talet, som är ett av världens sju konstgjorda underverk.

Machu Picchu.
Machu Picchu är en av resans höjdpunkter.
Foto: ©Pat – stock.adobe.com

Ni övernattar på Luxury Inkaterra Machu Picchu Hotel. Det är en femstjärnig resort som elegant smälter in i de vackra omgivningarna. Dagen efter är det en ny utflykt till Machu Picchu och sedan ytterligare en ovanlig tågresa tillbaka till Cusco. Tåget Hiram Bingham är uppkallat efter arkeologen som upptäckte ”the lost city” 1911. Resan tar cirka tre timmar och ombord serveras en fyrarätters gourmetmiddag med viner från regionen.

Tillbaka i Cusco checkar ni in på Monasterio Hotel för de kommande två nätterna, och har därmed en dag till ert förfogande där det finns möjlighet att åka på sightseeing till platser av kulturell och historisk betydelse i staden.

Titicacasjön

Nästa destination är också av det legendariska slaget, nämligen Titicacasjön. Det är Sydamerikas största sjö, och dessutom i topp vad gäller höjd över havet – 3800 meter. Den beräknas vara cirka tre miljoner år gammal, vilket gör den till en av världens äldsta. Ni bor två nätter på boutiquehotellet Titilaka som ligger på en privat halvö i Titicacasjön. Hotellet har ett antal utflykter med olika teman som ingår i vistelsen. Om det är natur, kultur eller historia som lyfts fram under utflykterna är upp till gästerna.

Lake Titicaca.
Titicacasjön.
Foto: Pakhnyushchyy – stock-adobe.com.

Lima – kulinarisk världsmästare

På rundresans sista stopp är ni tillbaka i huvudstaden Lima och checkar in på stilfulla Belmond Miraflores Park Hotel för den sista natten.

Det peruanska köket har på senare tid blivit en exportvara, mycket tack vare Gastón Acurio Jaramillo. Den brittiska tidningen Restaurant publicerar varje år listan 50Best som anses vara facit på världens 50 bästa restauranger. 2023 fanns det lite frågor om Perus dominans med fyra bidrag inklusive förstaplatsen. Som jämförelse kan Paris och Tokyo ståta med tre restauranger vardera på listan. Allra högst upp ligger Central och är man inte ute i tillräckligt god tid för att få en bordsreservation, finns bra alternativ i Maido (6:e plats), Kjolle (28:e plats) och Mayata (47:e plats)

Om det finns tillräckligt med tid innan avresa sista dagen, är det inkluderat en morgonutflykt där temat är kontrasterna mellan det moderna och koloniala Lima.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Höjdpunkter

 • Regnskogen i Amazonas
 • Machu Picchu
 • Titicacasjön
 • Historiska Cusco och gastronomiska Lima
 • Spännande utflykter med guide på alla destinationer
 • Övernattning på regnskogslodge och 5-stjärniga hotell.

Pris

 • Från 148 000 kr per person i Ekonomiklass
 • Från 175 000 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm – Lima t/r i önskad kabinklass
 • Inrikesflyg Lima – Puerto Maldonado – Cusco – Juliaca – Lima i ekonomiklass
 • Alla transfers från ankomst till avresa
 • 1 natt på Costa del Sol Wyndham Hotel (inkl. frukost)
 • 3 nätter  på Tambopata Research Center Lodge (inkl. frukost, lunch och middag)
 • 3 nätter på Tambo del Inka Hotel (inkl. 3 frukost och 2 luncher)
 • 1 natt på Luxury Inkaterra Machu Picchu Hotel (inkl. frukost och middag)
 • 2 nätter på Monasterio Hotel (inkl. 2 frukost och 1 middag)
 • 2 nätter på Luxury Titilaka Hotel (inkl. frukost, lunch och middag)
 • 1 natt på Star Miraflores Park Hotel (inkl. frukost)
 • Tågresa till och från Machu Picchu Pueblo
 • Guidade utflykter och turer på alla destinationer

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Aktiviteter som inte är inkluderat.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Botswana, Zambia

Exklusiv safariresa till Botswana

9 dagar

Från 236 900 kr

Namibia

Fascinerande Namibia

10 dagar

Från 61 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo