Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Naturupplevelser och nationalparker i Brasilien

.

Naturupplevelser och nationalparker i Brasilien


16 dagar

Avresa året runt

Salvador, Lencóis og Chapada Diamantina, Praia do Forte, Pantanal, Rio de Janeiro

Från 66 000 kr per person

Detta reseförslag tar er med till fem fantastiska destinationer med stora kontraster. Från charmiga kuststäder, till utflykter i vild och orörd natur i nationalparkerna Chapada Diamantina och Pantanal Norte.

Salvador

Ni ankommer till Brasiliens östkust och den historiska staden Salvador, som var Brasiliens första huvudstad under kolonialtiden. Idag är staden känd för sin rika och multinationella kultur. Här har ni två övernattningar och en stadsrundtur dagen efter ankomst ingår. Gamla stan i centrum är med på UNESCO:s världsarvslista och har väl bevarade byggnader och monument från så långt tillbaka som början av 1600-talet. Med närheten till havet finns det många bra fisk- och skaldjursrestauranger med dagsfärska delikatesser på menyn.

Salvador är byggt på två platåer med höjdskillnad och staden är uppdelat i en övre och nedre del. Här finns något så originellt som en stadshiss som transporterar människor mellan platåerna. Höjdskillnaden är hela 74 meter och hissen tar dagligen mer än 30 000 passagerare.

Lencóis och Chapada Diamantina

Från Salvador tar ni en buss inåt landet till staden Lencóis i Bahia-regionen (inte att förväxla med Lencóis Maranhenses på norra kusten). Bussresan tar 8–9 timmar, men det går även bra att flyga (extra kostnad). De kommande fyra dagarna bor ni på Pousada Canto No Bosque i Lencóis med kort resa till Chapada Diamantina National Park. Här får ni följa med på spännande utflykter till den skogsbeklädda bergskedjan. Längs vägen väntar varierande naturupplevelser med skog, berg, vattenfall, färgglada grottor och en helt enastående utsikt över landskapet. Nationalparken omnämns ofta som den bästa platsen i hela Brasilien för  vandring. Vandringarna har olika svårighetsgrader och kan anpassas efter deltagarnas fysiska form. Vandringsskor som är väl ingådda rekommenderas.

Praia do Forte

Ni reser samma väg tillbaka till Salvador och fortsätter sedan norrut längs kusten till Praia do Forte. Det är en idyllisk liten kuststad omgiven av vacker natur och en underbar sandstrand. Här är inget program inplanerat annat än att ta dagarna och kvällarna som de kommer. Att se soluppgången från stranden rekommenderas varmt, det samma gäller en tur till fots eller med cykel vid Pojucafloden strax utanför staden. Fyra av världens sju arter av havssköldpaddor lägger sina ägg längs denna del av kusten och från juli till oktober finns möjlighet att följa med på en valskådningstur för att se knölvalar.

Pantanal Norte

Pantanal är världens största våtmark och ett eldorado för naturupplevelser. Detta enorma och helt unika ekosystem är hem för otaliga djur- och fågelarter. De stora stjärnorna i faunan är utan tvekan jaguaren och världen största papegoja; den klarblå hyasintaran som har ett vingspann på upp till en och en halv meter. Bland stora däggdjur kan vi även nämna manvargen, tapirer, jätteuttrar och olika arter av hjort.

Ni bor på den idylliska eko-lodgen Pousada Araras Pantanal med naturen som närmaste och enda granne. De nästkommande dagarna är fyllda av en rad spännande utflykter, till fots, på hästryggen och flodkryssningar i flera varianter. Dessa arrangeras tillsammans med andra deltagare som bor på lodgen och leds av erfarna engelskspråkiga guider med stor kunskap om flora och fauna. Ni får smaka på mat som är autentisk för regionen, och tycker du om att fiska kan man testa fiskelyckan efter pirayor och andra arter du inte fångat tidigare.

Rio de Janeiro

Kontrasten är stor, från Pantanals orörda natur till den pulserande storstaden Rio de Janeiro, där ni tillbringar de tre sista nätterna på resan. Dagen efter ankomst är det inkluderat en innehållsrik rundtur med privatchaufför/guide. Under turen tar ni bland annat spårvagnen till Corcovado, där den ikoniska Jesusstatyn står i ensamt majestät. Det blir även en tur med gondolen upp till Sugarloaf Hill för en helt fantastik panoramautsikt över staden.

Ni bor vid Ipanema Beach, som är grannstranden till Copacabana. På resans sista dag är inget annat program planerat än att försöka  ta in allt Rio de Janeiro har att erbjuda. För en bättre frukost och idyllisk morgonstund – ta turen till natursköna Parque Lage. Ett bra ställe för lunch är Aprazivel Restaurant i Santa Teresa-distriktet, där man har utsikt över både staden och havet.

Flygresan hem går via Amsterdam eller Lissabon. Den skisserade resplanen är ett förslag som kan anpassas med fler eller färre destinationer.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Höjdpunkter

 • Naturupplevelser i  Chapada Diamantina och Pantanal Norte
 • Historiska Salvador
 • Strandliv i Praia do Forte
 • Storstaden Rio de Janeiro

Pris

 • Från 66 000 kr per person i Economy Class
 • Från 86 000 kr per person i Business Class (Economy Class inrikes)

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass: Stockholm – Salvador – Cuiabá – Rio de Janeiro – Stockholm
 • Alla transfers från ankomst till avresa
 • Frukost på alla övernattningsplatser
 • 2 nätter på hotell i Salvador
 • 4 nätter på Pousada Canto No Bosque (Lencóis, Bahia)
 • 3 nätter på hotell i Praia do Forte
 • 3 nätter på Pousada Araras Pantanal Eco Lodge med utflykter och alla måltider inkluderat
 • 3 nätter på hotell i Rio de Janeiro
 • 3 dagsutflykter till nationalparken Chapada Diamantina med lunchbox inkluderat
 • Stadssightseeing med privatchaufför i Salvador och Rio de Janeiro

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Aktiviteter som inte är inkluderat.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Brasilien

Brasiliens höjdpunkter från norr till söder

27 dagar

Från 119 800 kr

Argentina

Passionerade Argentina

11 dagar

Från 82 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo