Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Iconic Peru

Foto: ©davidionut - stock.adobe.com

Iconic Peru


14 dagar

Avresa året runt

Amazon Rainforest, Inca Trail, Machu Picchu, Cusco, Lake Titicaca

Från 38 900 kr per person

Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

Njut av den natursköna tågresan till Machu Picchu eller bege dig ut på en av världens mest kända vandringsleder. Oavsett färdsätt blir du belönad med en fantastisk kombination av ruiner, fjälltoppar och vacker natur. Det här är äventyret i Peru som du alltid har drömt om!

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Se vilda djur i Amazonas
 • Utforska Cusco Planetarium
 • Vandra den världsberömda Inkaleden eller ta tåget till Machu Picchu
 • Lära dig konsten att väva av kvinnor i en traditionell by

Resplan

Ankomst till Lima valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och njut av staden. Ett informationsmöte med G Adventures kommer att hållas under kvällen (exakt tid och plats ges vid ankomst till hotellet).

Vänligen observera att strömavbrott och brist på vatten är ganska vanligt i Peru (även på bra hotell och i privata hem). Vi uppskattar ditt tålamod och din förståelse för att detta är utom vår kontroll.

Vi börjar dagen med en flygtur till Puerto Maldonado, där vi gör ett kort stopp för att packa om och lämna vårt stora bagage. Vi fortsätter sedan vidare till färjeläget och åker motorbåt till lodgen som ligger ute i djungeln. Längs med vägen kan vi få syn på olika fågelarter som är typiska för det här området. Njut av en välkomstdrink samtidigt som ni får mer information om platsen ni befinner er på. Innan middagen serveras väntar en liten kvällstur i det närliggande området.

Vi går upp tidigt för att utforska djungeln tillsammans med erfarna lokala guider, som har sin bas i Amazonas. Håll ögonen öppna för vilda djur medan vi sakta men säkert tar oss in i djungeln. Senare väntar en kanottur på en u-formad sjö i närheten. På eftermiddagen kan du koppla av i hängmattan, svalka av dig vid badplatsen eller följa med på en båttur för att spana efter kajmaner.

Vi måste tyvärr ta oss tillbaka till civilisationen, vilket betyder att vi lämnar det magiska Amazonas. Men oroa dig inte, äventyret är långt ifrån över. Nu väntar Cusco, staden som ligger i hjärtat av Inkariket. Ikväll kan du se natthimlen från en annan vinkel, nämligen via teleskopet på Cusco Planetarium. Få en presentation av den södra stjärnhimlen och historien om Inkafolkets förhållande till kosmos.

Njut av en heldagsutflykt till Sacred Valley som inkluderar både ruinerna vid Pisac och Ollantaytambo. Vi besöker även Parque de la Papa (Potatisparken), som stöttas av G Adventures. Det här besöket är exklusivt för National Geographic Journeys. Här välkomnas vi av en landsbygd som fortfarande håller lokala traditioner vid liv. Vi kommer att lära oss om mer om hur både potatisodling och vävning är viktiga hörnstenar för kulturen i Anderna. Senare njuter vi av en lunch i Huchuy Qosqo, en liten by i närheten.

Beräknad restid:
Cusco–Ollantaytambo: 9–10 timmar (inklusive alla stopp på vägen)

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till KM 82, där vår vandring på Inkaleden börjar. Få blodet att pumpa under din första dag på Inkaleden. Turen är relativt enkel och bjuder på bra träning inför de kommande dagarna. Vi passerar brusande floder och små byar medan vi njuter av den vackra utsikten. Det här är bara ett smakprov på vad som väntar under de kommande dagarna.

Den fyra dagar långa turen är fysiskt utmanande, men absolut överkomlig om man är i normal god form.

Beräknad restid:
Ollantaytambo–KM 82: 45 min

Beräknad distans och tid:
Inkaleden KM 82–Wayllabamba Camp: ca 11 km, 5–6 timmar

Vi startar dagen tidigt för att göra den branta stigningen mot Warmiwañusca, mer känt som ”Den döda kvinnans pass”. Det här är den högsta punkten på turen med sina 4 198 m ö.h. Förbered dig på att tackla ett intensivt väder, med antingen stekande hetta eller kalla vindar. Gå sakta och drick massor av vatten längs med vägen – fantastiska upplevelser väntar på dig som belöning! Vanligtvis når vi campen tidigt på eftermiddagen. Här får du gott om tid att återhämta dig efter en tuff dag.

Beräknad distans och tid:
Wayllabamba Camp–Pacaymayo Camp: 12 km, 6–7 timmar

Idag korsar vi två pass till på väg till Machu Picchu. Det första är Runquraqay på 3 950 m ö.h., där man under klara dagar kan skymta det vackra och snötäckta Cordillera Vilcabamba i horisonten. Vi vandrar vidare genom högt belägna skogsområden till det andra passet. På vägen passerar vi intakta Inkakonstruktioner i original. Passets högsta punkt är 3 700 m ö.h. och under klara dagar har du en fantastisk utsikt över Urubamba Valley.

På 3 650 m ö.h. kommer vi fram till ruinerna av Phuyupatamarca, ”Staden ovan molnen”. Du kan välja att slå läger här eller gå 1,5 timme till Winaywayna-ruinerna på 2 650 m ö.h.

Beräknad distans och tid:
Pacaymayo Camp–Winaywayna: 16 km, 9 timmar

Upp och hoppa! Den sista dagen på vår vandring startar redan kl. 3:30, så att vi får njuta av den vackra soluppgången vid Sun Gate. Beundra den fantastiska utsikten över det majestätiska Machu Picchu och dess omgivningar.

Vi går ner till ruinerna där vi får en guidad rundvandring och massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att återhämta krafter och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad distans och tid:
Winaywayna–Machu Picchu: 4 km, 1,5 timme

Beräknad restid:
Aguas Calientes–Cusco: 3,5–4 timmar

Cusco räknas mycket välförtjänt som Perus pärla. Den vackra kolonialstaden erbjuder sina besökare en hel del: ruiner, kullerstensgator, museer, kyrkor och en livlig atmosfär. Bland de många aktiviteter som finns i Cusco hittar man bland annat hästridning runt arkeologiska platser som Sacsayhuaman, Tambo Machay och Puca Pucara. Rafting på Urubambafloden och cykling i bergen ner till Sacred Valley, med ett besök till en Inkaruin på vägen, är också goda alternativ.

Idag reser vi vidare till Puno. Luta dig tillbaka och njut av den spektakulära utsikten.

Beräknad restid:
Cusco–Puno: 7–8 timmar

Njut av en guidad båttur på Titicacasjön, där vi besöker de flytande öarna Uros och Taquile. Härifrån reser vi vidare till Luquinasamhället och njuter av en traditionell lunch med lokalbefolkningen. En möjlighet här är också ett besök till gravplatsen Sillustani.

Vi kör till Juliaca innan vi flyger tillbaka till Lima. Detta är vår sista kväll i det här förtrollande landet. Make the most of it!

Resan avslutas tyvärr idag, men lyckligtvis är minnesbanken fylld med upplevelser du sent kommer att glömma! Avresa valfri tid.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Iconic Peru.

Pris

 • Från 38 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Lima t/r
 • Hotell (8 nätter), G Lodge Amazon (2 nätter), Inca Trail Camping (3 nätter)
 • 13 frukostar, 7 luncher och 5 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • 3-dagarsutflykt till G Adventures exklusiva regnskogslodge
 • Tur till Sacred Valley, inklusive Pisac och Ollantaytambo
 • Inkaleden eller Cusco Stay
 • Guidad tur i Machu Picchu
 • Guidad tur på Taquile och Uros Island på Titicacasjön
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Notera! Vi erbjuder två alternativ till Inkaleden. Om tillstånden för vandring längs med Inkaleden är slutsålda, erbjuds resenärerna istället alternativet att gå Lares Trek. De resenärer som inte önskar att göra vandringen, kan tillbringa två extra dagar i Cusco innan färden går till Machu Picchu. Inkaleden är stängd för underhåll i februari varje år. Under denna period går resenärerna Lares Trek istället. Lederna kan även stängas vid andra tillfällen under året, på grund av väderförhållanden eller andra omständigheter utom vår kontroll. Om det blir aktuellt så ändras resplanen för att ge dig en så bra och trygg resa som möjligt.

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


USA

Romantisk lyxsemester i Kalifornien

11 dagar

Från 229 900 kr

Brasilien

Naturupplevelser och nationalparker i Brasilien

16 dagar

Från 66 000 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo