Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Fascinerande Galapagos

Fascinerande Galapagos


16 dagar

Avresa året runt

Galapagos, Quito, Guayaquil

Från 209 900 kr per person

Åk på en upplevelseresa i Charles Darwin och Thor Heyerdahls fotspår! Denna resa inkluderar en veckas kryssning på Galapagos med fartyget MV Origin, samt några dagar i Quito, Guayaquil och på Mashpi Lodge, som är en helt unik resort i Ecuadors regnskog.

Ni flyger från Arlanda, med byte i Europa, till Quito som är huvudstad i Ecuador. Staden som grundades av spanjorerna på 1500-talet, ligger på 2800 meters höjd, högre än Sveriges fjälltopp Kebnekaise.

De första dagarna bor ni på Casa Gangotena i Quito, ett klassiskt och utsökt 5-stjärnigt boutique-hotell. Vi rekommenderar en vandringstur på egen hand i de äldre stadsdelarna samt en åktur med linbanan Teleferico, med spektakulär utsikt över det vulkaniska landskapet från 4000 meters höjd.

Mashpi Lodge
Mashpi Lodge är en helt unik resort i regnskogen i Ecuador.
Foto: Michael Kleinberg

En kort bilresa nordväst från Quito ligger Mashpi Lodge. Denna resort ligger på betydligt lägre höjd och omgivningen med dess fantastiska natur är präglad av denna unika del av världen. Hotellet är listat på National Geographics “Unique Lodges of the World”, samt omgivet av regnskog med ett stort antal spännande aktiviteter tillgängliga. Upptäck det myllrande landskapet till fots, från traditionell linbana eller varför inte testa “Sky Bike”, en blandning av cykel och linbana.

Väl tillbaka i Quito bor ni sista natten på Casa Gangotena innan ni flyger vidare till Galapagos.

Soldäcket på MV Origin.
Luxuöst boende på fartyget MV Origin, här från Soldäcket.

Påföljande vecka tillbringar ni på fartyget MV Origin och utforskar Galapagos. Fartyget har plats för totalt 20 gäster i sammanlagt 10 hytter, samt stort och komfortabelt soldäck, jacuzzi och välrenommerat köksutbud från Relais & Chateaux.

För att få ut så mycket som möjligt av dagarnas startar det noggrant genomtänkta dagsprogrammet på fartyget tidigt. Våtdräkt och snorklingsutrustning får ni första dagen, och de flesta dagarna ombord på fartyget finns det god anledning till att använda utrustningen. För många är det den absoluta höjdpunkten på resan att få snorkla med hajar, havssköldpaddor, lekfulla sjölejon samt rockor och pingviner. Dykutrustning för erfarna dykare finns också tillgängligt ombord.

Vid de olika stoppen på Galapagos öar anordnas guidade rundturer med fokus på den unika floran. Efter Charles Darwins besök på 1830-talet, utgör den grunden för den moderna vetenskapens förståelse för de olika arternas ursprung och evolution.

Galapagos.
Galapagos-öarnas unika djurliv stod i centrum när Charles Darwin utmanade teorin om naturens intelligenta design till förmån för evolutionen som de olika arternas ursprung.

Efter en vecka ombord på fartyget MV Origin flyger ni till storstaden Guayaquil på fastlandet. Här bor ni på Hotel del Parque, ett 5-stjärnigt hotell i en renoverad historisk byggnad nära sevärdheten Parque Historico. Hotellets restaurang Casa Julian, anses vara en av de allra bästa i Guayaquil.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 209 900 kr per person, Economy Class   
  • Från 242 900 kr per person, Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

  • Flygresan t/r Ecuador 
  • Inrikesflyg t/r Quito-Galapagos
  • 3 nätter på Casa Gangotena, Quito
  • 3 nätter på Mashpi Lodge, Quito
  • 1 natt på Hotel del Parque, Guayaquil
  • 7 nätter ombord på MV Origin
  • Frukost, lunch och middag är inkluderat varje dag, bortsett från middagar på Casa Gangotena
  • Sightseeing och utflykter med engelskspråkig guide.

Resan kan förlängas och utökas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Sydafrika, Mocambique

Safari och strand i Sydafrika och Mocambique

10 dagar

Från 135 900 kr

Australien

Det bästa av Australien

17 dagar

Från 182 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo