Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Discover Patagonia

Foto: © G Adventures Inc.

Discover Patagonia


14 dagar

Avresa året runt

Buenos Aires, Torres del Paine NP, El Calafate, Ushuaia.

Från 59 900 kr per person

Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat. På den här resan får du uppleva både den chilenska och den argentinska sidan av Patagonien.

Njut av den färgstarka staden Buenos Aires och slå klackarna i taket med en tango. Res vidare till Torres del Paine nationalpark och vackra Perito Moreno, en av världens mest storslagna glaciärer. Ushuaia, vår sydligaste destination, är en stad som bjuder på upplevelser som du sent kommer att glömma.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Tangolektion
 • Lära sig mer om Perito Moreno av en expert
 • Nära möten med pingviner på Martillo Island
 • Åka katamaran på Beaglekanalen
 • Utforska Ushuaia (världens sydligaste stad)

Resplan

Ankomst till Buenos Aires valfri tid. Varför inte ta en eller två dagar extra i den här fantastiska staden, så att du verkligen får uppleva ”Paris of the Americas”? Missa inte viktiga sevärdheter som Plaza de Mayo, La Boca och berömda Recoleta Cemetary.

Vi hoppar på flyget som tar oss till Patagoniens norra del. Här följer vi med på en guidad tur i den natursköna staden San Carlos de Bariloche. På vägen stannar vi till hos lokala producenter som specialiserar sig på choklad, öl och sylt.

Idag bestämmer du själv vad du vill göra. Vi rekommenderar att du tar en cykeltur, vandrar runt i området eller utforskar stadens många butiker och restauranger. Du kommer att överraskas av likheterna mellan Bariloche och skidorterna i Alperna. Testa en beef parrillada eller något i det spännande utbudet av färsk fisk. Sist men inte minst, glöm inte att prova den lokaltillverkade chokladen. Bariloche är nämligen vida känt för sina sötsaker.

Idag åker vi vidare till Puerto Varas. För att komma hit tar vi både buss och färja. Njut av utsikten från ett av världens mest natursköna kryssningsfartyg, Cruce de los Lagos.

Dagens etapp tar ca 10–11 timmar. Vi reser med bekväma bussar och en färja som korsar gränsen mellan Chile och Argentina. Restiden kan variera beroende på årstid och väderförhållanden. Under vissa tider på året kan det vara svårt att passera med färja. Vid dessa tillfällen åker vi istället buss över gränsen.

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Varför inte ta en tur ut till Chiloé Island? Den här charmiga fiskebyn är känd för sina trähus på pålar, konstnärliga trätak och historiska träkyrkor. Ät färsk fisk eller annan lokal mat till lunch. Missa inte pingvinkolonin som rymmer både Humboldt- och Magellanpingviner.

Från Puerto Varas flyger vi till Punta Arenas och reser sedan vidare till Torres del Paine nationalpark. Ord kan omöjligt beskriva hur majestätisk och vacker den här nationalparken är. De som är lyckliga nog att få uppleva det här fantastiska området kommer sent att glömma hur makalöst vackert det är här!

Njut av dagen tillsammans med en lokal guide och utforska allt som Torres del Paine har att bjuda på. Från turkosa sjöar till glaciärer och vattenfall. Den här nationalparken har allt!

Idag får du njuta av en vacker åktur till El Calafate. Längs med vägen har du möjlighet att se kondorer, nanduer, örnar och flamingos. Men dagens huvudattraktion är Perito Moreno. Glaciären som ligger i den södra delen av Glacier nationalpark är en av världens mest storslagna!

På morgonen har du möjlighet att följa med på en föreläsning med en lokal glaciärexpert. Därefter reser vi till Glacier nationalpark, där du äntligen får beundra Perito Moreno på nära håll. Vill du ta en ännu närmre titt? Följ med på en båttur som tar dig ända in till foten av glaciären.

Vi flyger till hamnstaden Ushuaia, som ligger i änden av den sydamerikanska kontinenten. Ushuaia är världens sydligaste stad, belägen i en liten ficka längs med Beaglekanalen.

På förmiddagen har vi chans att få komma nära inpå pingvinerna på Martillo Island. Efter det reser vi tillbaka till Ushuaia igen med en katamaran som tar oss över Beaglekanalen. Här kommer vi att se fyren Les Eclaireurs, Seal Island och Bird Island.

Vi lämnar den här fantastiska staden och flyger till den pulserande metropolen Buenos Aires. Ät en lätt middag på ett lokalt café innan det är dags att slå klackarna i taket med lite tango. Om du vill kan du stanna kvar för en milonga, en tradition där elever och lärare visar sina danskunskaper.

Idag väntar en guidad tur i staden som många kallar ”Paris of the Americas”. Vi kommer att besöka viktiga sevärdheter och stadsdelar som Plaza de Mayo, La Boca och berömda Recoleta Cemetery. När du är nöjd med din upptäcktsfärd i staden kan du vila benen och njuta av en svalkande dryck på ett av de många caféerna. Passa på att bjuda dig själv på en ordentlig avskedsmiddag, eftersom det här är din sista kväll i Argentina. Saftiga biffar, god kyckling eller chorizo parrilladas är bara några av de godsaker du kan njuta av.

Resan avslutas idag. Avresa valfri tid.

Vill du förlänga din resa? Varför inte lägga till Iguazúfallen på väg upp till Rio de Janeiro?

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Discover Patagonia.

Pris

 • Från 59 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Buenos Aires t/r
 • Transfer vid ankomst
 • 13 frukostar, 1 lunch, 3 middagar
 • Utflykt till Bariloche Circuito Chico
 • Naturskön båttur ombord på Cruce de Lagos
 • Guidad rundvandring i Buenos Aires
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Namibia

Fascinerande Namibia

10 dagar

Från 61 900 kr

Peru

Best of Peru & Machu Picchu

11 dagar

Från 149 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo