Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Drömresa till Franska Polynesien

Drömresa till Franska Polynesien


14 dagar

Avresa året runt

Tahiti, Bora Bora, Tetiaroa

Från 289 500 kr per person

Upplev Tahiti, Bora Bora och omtalade The Brando på en och samma resa!

I flera tusen år har sol och månar, planeter och stjärnor guidat upptäcktsresande till paradisöarna i Franska Polynesien. Idag kommer globetrotters med privatflyg, speedboat eller katamaran, men deras hjärtan slår lika hårt i mötet med Stilla havets pärla som det måste ha gjort för de tidiga sjöfararna.

Intercontinental Bora Bora
Overwater suite på InterContinental Bora Bora.

En semester här kan börja som ett äventyr av typen ”once in a lifetime” och sluta med att ”vi måste bara tillbaka nästa år”. Kanske lockas du av ö-folkets Kia Orana anda från det att du sätter ner foten på en kritvit strand. Kanske är det de bländande leendena och doftande blomsterkransarna som värdarna lägger runt din hals när du ankommer som gör dig huvudstupa förälskad. Det kan också vara närkontakten med haj, rokkor, havssköldpaddor och färgsprakande fiskar i smaragdgröna bukter och längs de grunda reven i turkosblå laguner som tar andan ur dig. Eller smaken av nygrillad hummer.

Vad vet vi? Men varken livet eller dina semesterdrömmar blir de samma efter ett strandhugg i paradiset.

Första stoppet Tahiti och Bora Bora

Låt oss börja från början:  Efter flygresan i behaglig business class från Stockholm via Paris och Los Angeles är det skönt att anpassa sig till den nya dygnsrytmen med ett stopover på InterContinental Tahiti Resort, endast en kort bilresa från flygplatsen. Efter en överdådig American breakfast dagen efter fortsätter du och ditt resesällskap till Bora Bora.

På InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa väntar en läcker Overwater suite i Stilla havet på er, komplett med utsikt mot lagunen från både vardagsrum, sovrummet och den privata terrassen. Det finns givetvis även en pool där du kan doppa din solkyssta kropp om inte det kristallklara havet lockar mer. Dagarna här kan bli så avkopplande eller aktiva som du själv önskar.

Upplevelserna i havet inkluderar allt från stående paddling och traditionell polynesisk kanot till snorkling och guidade dykningar. Hotellets Thalasso-spa är i världsklass, och härliga behandlingar ingår i din vistelse. När mörkret faller och stjärnorna som sjöfararna navigerade efter tittar fram, njuter ni av en utsökt måltid i en av restaurangerna, med vit duk på stranden med tårna i vattenbrynet eller på egen terrass med ljudet av vågor som soundtrack.

The Brando
Tetiaroa är en värld du tror du måste ha drömt om.

The Brando

Tetiaroa atollen har en helt speciell plats i polynesisk historia och kultur. Under flera hundra år kom Tahitis kungliga hit när de hade behov att dra sig tillbaka från sina undersåtar. Och hit kom Marlon Brando – filmdukens kung – för att spela in ”Myteriet på Bounty” 1962. Han blev så betagen av både ön och sin motspelerska Tarita, att han bosatte sig här tillsammans  med sin franska söderhavs prinsessa. Och kan du tänka dig var  Barack Obama fann lugn och ro för att skriva sina memoarer? Givetvis kan du det.

Tetiaroas dussintal små öar omger en glittrande lagun, och i detta söderhavs paradis ligger The Brando, resorten som ska vara ditt hem under de nästkommande fem dagarna. En vacker Water Villa på närmare 100 kvm väntar. Den pudervita stranden innanför är kantad av vajande palmer, och den frodiga, inre vegetationen på öarna är hem för myriader av fåglar. Hur ska vi bäst säga det? Tetiaroa är en värld du tror du drömt om. Helt till du känner den mjuka, varma sanden under dina fötter.

The Brando
The Brando

Hållbar barfotalyx

Men The Brando är så mycket mer än en oförglömlig semesterdestination. Och det kan vi faktiskt tacka den notoriska bad boy- skådespelaren och Gudfader legenden för. I mötet med  Tetiaroa blev Brando en passionerad naturvän. Han bjöd in forskare och studenter till ön och finansierade projekt som skulle kartlägga och ta vara på detta sårbara ekosystem. Hotellmogulen  Richard Bailey delade hans intresse för hållbar turism, och på många sätt kan vi säga att The Brando är arvet efter dessa två passionerade pionjärers gemensamma vision.

Under vistelsen kan du följa med resortens naturguider, forskare och biologer runt i atollen där de kommer att dela med sig av sin kunskap om livet och mångfalden på öarna och i havet, och berätta om hur The Brando använder innovativ teknologi i sin strävan att göra Tetiaroa till det ultimata hållbara lyxhotellet i världen. Barn mellan 6 – 12 år kan få sin nyfikenhet stillad och utmana sinnena på resortens Lagoon School.

Vill du göra som Brando och Obama, och slå dig ned i ett stillahavs paradis en längre tid, är det givetvis möjligt att förlänga vistelsen, eller utforska några av de andra fantastiska öarna i närheten.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 289 500 kr per person, när två reser tillsammans, Business Class.

Priset inkluderar

  • Flyg t/r Stockholm-Tahiti i Business Class
  • 5 dygn på InterContinental Bora Bora med halvpension
  • 5 dygn på The Brando med all inclusive
  • Alla transfers
  • Privata utflykter
  • SPA-behandlingar

Resan kan förlängas och utökas med flera destinationer (till exempel i Australien, Nya Zeeland eller USA).

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Oman

Six Senses Zighy Bay

8 dagar

Från 101 500 kr

Thailand

Six Senses Samui

8 dagar

Från 36 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo