Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Romantisk lyxsemester i Kalifornien

Romantisk lyxsemester i Kalifornien


11 dagar

Avresa året runt

San Francisco, Napa Valley, Carmel, Santa Barbara och Los Angeles.

Från 229 900 kr per person

Detta reseförslag har som målgrupp par som reser tillsammans och vill se och uppleva det bästa av Kalifornien. Upplevelsen ni får är en härlig och lockande blandning av storstad, kultur och natur samt mat och vin.

Ni anländer till San Francisco och ni tillbringar de första två dagarna i storstaden.  Ni checkar in på det anrika hotellet The St. Regis San Francisco som är ett lyxhotell med perfekt läge i stadsdelen SoMA.

Golden Gate Bridge i San Francisco.
Golden Gate Bridge i San Francisco.

Den första heldagen inleds med en guidad rundtur i San Francisco där ni ser och upplever de mest sevärda turistattraktionerna och de olika stadsdelarna. Efter en smakrik lunch fortsätter utflykten till sjöss ombord en 84-fots segelbåt som har tävlat i America’s Cup de senaste åren. Seglings-turen går bland annat förbi det numera nedlagda fängelset Alcatraz och vidare under Golden Gate Bridge.

Dagen efter är temat för dagen vin och gourmetmat. Under dagen besöker ni vingårdar och får uppleva en romantisk picknick-lunch. På kvällen väntar sedan en riktig festmåltid på en av  USA:s allra bästa restauranger – självklart då med tre Michelin-stjärnor.

Därefter blir det en äkta road-trip söderut längs kusten och er hyrbils-cabriolet i lyxklassen levereras direkt till ert hotell.

En äkta road-trip hör till den perfekta USA-semestern, till exempel i en Ford Mustang.
En äkta road-trip hör till den perfekta USA-semestern, till exempel i en Ford Mustang.

Gör ett stopp i Moss Landing, där ni åker på valsafari till havs och får uppleva flera sorters valar som finns utanför Kaliforniens västkust, inklusive den största av dem alla, Blåvalen. Efter en händelserik dag så checkar ni in på Post Ranch Inn, en lyxresort i lantlig miljö där ni bland annat kan njuta av havsutsikten från hotellets jacuzzi.

Andra dagen på Post Ranch Inn får ni uppleva naturen på nära håll när ni går på guidad vandringstur i fascinerande landskap och ni får även göra ytterligare en djupdykning i Kaliforniens gourmetmat.

Ni kör vidare på er road-trip och nästa stopp blir Four Seasons Resort The Biltmore, som ligger i Santa Barbara. I närliggande idylliska Santa Ynez Valley blir det en guidad romantisk tur på hästryggen med stopp längs vägen för vinprovning av lokalproducerat vin.

Utforska det vackra natur-landskapet i Big Sur-området.
Utforska det vackra natur-landskapet i Big Sur-området.

Efter att ha bott i avkopplande, natursköna omgivningar i Santa Barbara så bär det av mot Los Angeles som nästa destination. Här återlämnar ni er hyrbil och övernattar i Bel Air-distriktet i Beverly Hills. Här finns också möjlighet att boka en utflykt där ni utöver sevärdheterna även får uppleva både shopping-tur samt eventuellt hembesök hos en känd skådespelare.

Dagen efter får ni se mer av det äkta Hollywood, men ni slipper att sitta fast i bilköer och den stressiga trafiken med överfyllda turistbussar. Sightseeingen sker från luften i en privat helikoptertur. Under turen så landar även piloten på en platå med fantastisk utsikt över Malibu Beach och ni intar efter det en välsmakande bättre lunch.

Gjør klart for et eksklusivt og glamorøst opphold i Hollywood.
Förbered er för en exklusiv och glamorös vistelse i Hollywood.
Foto: Ravi Vora

Resan har nu kommit till den tionde och sista dagen och nu blir det ett besök bakom kulisserna i det mytomspunna Hollywood. Ni får bekanta er med några av de mest kända filmstudiorna där många av de mest kända filmerna och Tv-serierna spelats in. Ni får en spännande inblick i vad som händer bakom kameran och hur det går till att skapa ett sant Hollywood-verk, allt från manus-skrivande till alla läckra specialeffekter samt själva filmandet. Dagen kan även avslutas med närkontakt med den berömda röda mattan och en spännande filmpremiär med påföljande etablerade såväl som kommande stjärnor i underhållningsbranschen.

Reseförslaget kan både utökas och anpassas efter era önskemål. Ta kontakt med oss så kan vi ha ett trevligt samtal och skräddarsy ett förslag baserat på era önskemål.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 229 900 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

  • Flyg t/r Arlanda-San Francisco i business class
  • 2 nätter på The St. Regis Hotel, San Francisco
  • 2 nätter på Post Ranch Inn
  • 2 nätter på Four Seasons The Biltmore, Santa Barbara
  • 2 nätter på Hotel Bel Air, Dorchester Collection
  • Dagsutflykter och hyrbil enligt programmet*.

*Mot ett pristillägg kan seglings-turen i San Francisco och studio-besöket på Warner Bros filmstudio genomföras exklusivt och med en privat tur utan andra deltagare.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Mauritius

Constance Belle Mare Plage Mauritius

8 dagar

Från 44 900 kr

Thailand

Six Senses Samui

8 dagar

Från 36 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo