Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Lyx och naturupplevelser i Costa Rica

.

Lyx och naturupplevelser i Costa Rica


13 dagar

Avresa året runt

San José, Bajos del Toro, Arenal, Upala, Playa Panama

Från 79 900 kr per person

Costa Rica är ett litet land med stor mångfald och en gästvänlig kultur. På denna rundresa väntar fantastiska naturupplevelser, gourmetmåltider och några av landets bästa resorter.

Det smala landområdet som utgör Costa Rica har en kust mot Karibiska havet i öster och Stilla havet i väster och är täckt av regnskog och vulkaniska bergskedjor. Trots landets geografiskt blygsamma storlek, så finns så mycket  som drygt fem procent av jordens  alla arter i Costa Rica.

Costa Rica.
Kanske ser du sengångare under ditt besök i Costa Rica.

Nationen är dessutom en ledstjärna bland länderna i Centralamerika med offentligt finansierad utbildning och sjukvård, en lång demokratisk tradition, hög medellivslängd och låg kriminalitet. Det gör också landet till ett säkert resmål i en del av världen man annars måste vidta vissa försiktighetsåtgärder. Costa Rica är, som ett av få länder i världen, på god väg att bli koldioxidneutral och över en fjärdedel av arealen har nationalparkstatus.

Ankomst Central Valley

Vid ankomsten till huvudstaden San José väntar en privatchaufför på flygplatsen för att köra er till Xandari Resort & Spa i utkanten av huvudstadsregionen. Resorten ligger en bit upp med en magnifik utsikt. Och om flygresan fortfarande känns i kroppen är det bara att gå direkt till spaavdelningen.

Costa Rica.
Gör gärna en liten sightseeingtur i huvudstaden San José.

Molnskog

Resan fortsätter norrut och på högre höjder hittar man den så kallande molnskogen. På cirka 1 300 meters höjd ligger El Silencio Lodge & Spa där ni tillbringar två nätter. Detta är en unik resort i ett lika unikt landskap. Omgiven av frodiga, skogsklädda bergstoppar bor man i hemtrevliga stugor med eldstäder och badtunnor på terrassen. Resorten har bland annat cyklar och fiskeutrustning att låna ut och det finns spännande vandringsleder som ni kan följa till de omkringliggande vattenfallen. Både restaurangen och servicen på hotellet håller en mycket hög standard.

Costa Rica.
Arenal vulkanen.

Arenal och La Fortuna

Vulkanen Arenal måste sägas vara fotogen i sig, där den tornar upp sig över landskapet med en karakteristisk konform och perfekt symmetri. Den har även sett till att jorden i regionen är bördig och utgjort livsgrunden för den lilla staden La Fortuna. Nationalparken erbjuder fantastiska vandringar genom varierad skog, där man kan förvänta sig att se både apor och sengångare. Ziplining, rafting och ridning är andra populära aktiviteter i närområdet.

Costa Rica.
Varma källor utanför La Fortuna.
Costa Rica.
Ziplining är en populär aktivitet i Costa Rica.

Här bor ni på Amor Arenal. Det är en fantastisk resort i regnskogen, där boendet är i separata lyxstugor som smälter in i de vackra omgivningarna. Restaurangens meny varierar med årstiderna och är inriktad på närproducerad mat från lokala bönder. Om man tycker om yoga och spa har man kommit till rätt ställe och vill du prova den för första gången är detta definitivt ett bra tillfälle att göra detta. Recensionerna för Amor Arenal på Google och Tripadvisor har ett snitt som är så nära toppbetyget som det är möjligt att få.

Origins Luxury Lodge.
Utsikten från Origins Luxury Lodge.

Lantlig lyx

Efter tre nätter i Arenal är det dags för Origins Luxury Lodge. Resorten ligger i en lantlig miljö på en sluttning med en unik utsikt, där man kan skymta enorma Lake Nicaragua i horisonten. Det är bra avstånd mellan boendena som är stilfullt inredda och har en egen terrass med utsikt och vedeldad badtunna. Här får man lyxupplevelsen i en tillbakalutad version – med vilopuls och utan klädkod. Anläggningen har stall och egna hästar till ditt förfogande om ni vill se mer av området från hästryggen. Frukost, lunch och middag ingår, tillagad av Michelinkocken Jean-Luc L’hourre och hans team. Köket är en crossover där fransk och latinamerikansk matlagning möts i en vacker förening.

El Mangroove Hotel.
El Mangroove Hotel ligger idylliskt placerad.

Papagayo

El Mangroove Hotel har ett perfekt läge i den idylliska Papagayobukten. Ett stort poolområde med restaurang och solstolar är det enda som finns mellan hotellet och stranden. Regionen har många spännande aktiviteter att erbjuda både på land och till sjöss; fiske, snorkling och dykning, båtturer, beach-hopping och en fantastisk 18-håls golfbana för att nämna några.  Grannbyn Playa Hermosa är färgstark och autentisk med en avkopplande atmosfär och ett bra utbud av kaféer och restauranger. Ni njuter av de sista fem dagarna på El Mangroove innan ni reser hem till Sverige.  

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 79 900 kr per person när två reser tillsammans, Economy Class

Höjdpunkter

 • Unika naturupplevelser
 • Stugmys och vandringar i molnskog
 • Spännande utomhusaktiviteter i regnskogen i Arenal
 • Lyx- och gourmetmat på Origins Luxury Lodge
 • Strandliv och maritima aktiviteter i Papagayo bukten

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm – San José t/r med KLM i ekonomiklass
 • Alla transporter mellan destinationer och till/från flygplatsen.
 • 1 natt på Xandari Resort & Spa inkl. frukost
 • 2 nätter El Silencio Lodge & Spa inkl. frukost
 • 3 nätter på Amor Arenal inkl. frukost
 • 2 nätter på Origins Luxury Lodge inkl. helpension
 • 4 nätter på El Mangroove inkl. frukost

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Resan kan förlängas och utvidgas. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Laos, Kambodja

Indokina – Laos och Kambodja

13 dagar

Från 130 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo