Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Explore Costa Rica

Foto: © ondrejprosicky / stock.adobe.com

Explore Costa Rica


14 dagar

Avresa året runt

Tortuguero, La Fortuna, Monteverde, Manuel Antonio

Från 47 900 kr per person

Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.

Den här 2-veckorsresan är perfekt för alla som vill resa i den tropiska grönskan utanför de redan upptrampade stigarna. Skogsplanteringsprojekt, bevarandeprojekt för havssköldpaddor, åka zipline genom djungeln och njuta av värmen från vulkaniska källor är bara ett litet urval av vad du kan uppleva under resans gång. Att bli smutsig under naglarna (för att snart vara ren igen) har aldrig varit så roligt som nu!

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Vara med på en föreläsning på Monteverde Institute
 • Lära dig att göra tortillas tillsammans med en familj ur lokalbefolkningen
 • Leta efter vilda djur när du flyter fram på kanalerna i Tortuguero
 • Njuta av en fantastisk utsikt över vulkaner medan du kopplar av i varma källor
 • Lära dig allt om havssköldpaddor av en lokal expert

Resplan

Ankomst valfri tid. Idag börjar äventyret! Utforska gärna San José, men se till att vara tillbaka i god tid till välkomstmötet. Då får du träffa din reseledare och de andra resenärerna i gruppen.

Idag reser vi till Tortuguero nationalpark. Här följer vi med på en guidad båttur genom kanalerna. Detta tropiska eko-paradis är hem för många fågel- och djurarter, så håll ögonen öppna – vem vet vad vi hittar i djungeln?

Lodgen vi kommer att bo på de två kommande nätterna ligger lite avsides. Rummen är enkla, med eget badrum, elektricitet och varmt vatten. Det finns ingen air condition, men alla rum har stora fönster och takfläktar som fångar vinden från det Karibiska havet. Lodgen ligger i en underbar miljö, så du kommer snabbt att glömma bort de eventuella små bristerna.

Beräknad restid:
San José–Tortuguero: 4,5 timme

Idag har du chans att se fåglar, apor och andra djur, då vi åker ut på en till båttur. Senare gör vi en vandring i djungeln. Vi besöker även Sea Turtle Conservancy, en ideell organisation som Archie Carr (National Geographic-stipendiat) var med och grundade.

Under dagen kommer det också att finnas tid till att slappa i hängmattan, vid poolen eller på stranden. Ute efter lite mer äventyr? Varför inte testa zipline genom djungeln eller en kajaktur.

Avresa från Tortuguero tidigt på morgonen för att besöka ett kaffekooperativ som stöttas av G Adventures. Här blir vi även serverade lunch. Vi anländer till La Fortuna på kvällen. Ta ett skönt dopp i poolen medan du njuter av utsikten över djungeln och vulkanen i närheten.

Beräknad restid:
Tortuguero–La Fortuna: 6–7 timmar

Idag kan du utforska La Fortuna. Du kan välja mellan en rad olika aktiviteter för att göra din dag så innehållsrik som möjligt. På kvällen besöker vi en familj i trakten som lär dig att göra tortillas. När tortillan är färdig serveras en välsmakande casado, en typisk costaricansk rätt som bland annat innehåller svarta bönor, matbanan och din hemlagade tortilla.

Dagen är fri att spendera som man vill. Fyll timmarna med spännande aktiviteter som rafting, rappellering nedför ett vattenfall, avkoppling i varma källor eller en båttur till Cano Negro Wildlife Refuge.

Är du redo för lite frisk bergsluft? Från La Fortuna reser vi vidare till det dimmiga Monteverde Cloud Forest. Tillbringa två dagar med att utforska staden och det närliggande Forest Reserve, ett paradis för fågelskådare.

Beräknad restid:
La Fortuna–Arenal–Monteverde: 4 timmar

På med poncho och stövlar, idag ska vi utforska regnskogen som är full av överdimensionerade ormbunkar och exotiska orkidéer. Vandra längs med leden (12 km lång) och lyssna på alla djungelljud. Vi går till toppen av ett utkikstorn för att se om vi kan få syn på de olika djurarter som befinner sig i området.

Idag besöker vi institutet i Monteverde. Institutet fungerar som bas för ett antal forskare, som med hjälp av National Geographic har studerat de berömda trädkronorna i Monteverde Cloud Forest. Njut av föreläsningen innan du bidrar med att plantera träd eller samla in data.

Tillbringa resten av tiden i Monteverde väl. Aktiviteter som hästridning, zipline genom djungeln eller luftiga turer över vingliga hängbroar väntar på dig.

Vi lämnar Monteverde och kör till Manuel Antonio. Här väntar vita sandstränder och det varma, inbjudande och alltid lika fantastiska Stilla havet på oss.

Idag åker vi på en i resan inkluderad utflykt till Manuel Antonio nationalpark. Eftermiddagen tillbringar du som du önskar.

Njut av den rogivande atmosfären på Stillahavskusten, där spännande aktiviteter som surfing och hästridning samt vackra stränder bara är ett stenkast bort.

Vi kör tillbaka till huvudstaden San José. På kvällen blir det avskedsmiddag med gruppen.

Beräknad restid:
Manuel Antonio–San José: 5 timmar

Avresa valfri tid. Du skjutsas tillbaka till flygplatsen.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Karta Explore Costa Rica.

Pris

 • Från 47 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – San José t/r
 • Hotell (11 nätter), rustik djungellodge (2 nätter)
 • 13 frukostar, 3 luncher, 3 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • Båttur i Tortuguero nationalpark
 • Guidad vandring i Santa Elena Cloud Forest Reserve
 • Guidad utflykt till Manuel Antonio nationalpark
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Indien, Nepal

Utforska Indien och Nepal

17 dagar

Från 37 900 kr

Argentina, Chile

Discover Patagonia

14 dagar

Från 59 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo