Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

.

Hem > Reseförslag > Kryssning > Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

Windstar Cruises

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

Tryck på kartan för att förstora.

Skepp

Star Breeze

Avreseort

Papeete

Ankomstplats

Papeete

Antal dagar

11 dagar (endast kryssning)

Datum

Avresa på utvalda datum hela året.

Pris

Från 113 900 kr per person när två reser tillsammans.

Följ med lyxiga Star Breeze på en fantastisk kryssning i Franska Polynesien. Längs vägen får du lära känna några av Stilla havets vackraste öar, som genom historien lockat sjöfarare från när och fjärran.

Seglingsplanen kombinerar Tahiti med Tuamotuöarna. Här väntar orörda atoller och kristallklara laguner i ett avskilt paradis. Det här är kryssningen för dig som vill ha exklusiva reseupplevelser, personlig service och komfort i toppklass.

Höjdpunkter

 • Bora Bora
 • Rangiroa
 • Tahaa
 • Huahine
 • Fakarava
 • Moorea

Program

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här finns huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs med hela den vackra hamnen och upp på bergssidorna både norr- och västerut.

Papeete har en trevlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra halssmycken av snäckor. Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vattnet. Både golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske och båtturer är några av de många aktiviteter ni kan vara med på.

Star Breeze kastar loss och sätter kurs mot Fakarava kl. 18.00.

Njut av seglingen mellan Papeete och Fakarava.

Ni får en unik möjlighet att uppleva en av världens vackraste och mest sällsynta platser. Fakarava är en fantastisk plats med ett ekosystem som har så stor mångfald att det finns med på Unescos lista över biosfärreservat.

Det här är ett dykparadis med en hel värld av imponerande koraller, eleganta gråhajar och neonfärgade stim av tropiska fiskarter. ”Island of Dreams” är ett passande namn på ön, som är hem till sällsynta arter av häckande fåglar och ett otroligt marint liv som lever tillsammans i fredlig harmoni.

Några anser att detta är himlen. Den stora lagunen är omringad av vackra koraller fylld med vackra färgrika fiskar, rockor och delfiner. För dykare är detta en dröm, och det är också en fantastisk plats att snorkla på för den som inte dyker. Är du inte komfortabel i vatten kan du se livet under vattnet från en glasbottenbåt. Det finns inte många platser i världen som den här!

Njut av seglingen mellan Rangiroa och Tahaa.

Luften på Tahaa har en rik doft av vanilj, och ön kallas inte helt oväntat för vaniljön. Det här är ett mecka för snorkling och dykning.

En av höjdpunkterna är att snorkla längs de spektakulära korallformationerna, där havsströmmarna tar dig längs den grunda lagunen. Området har en fantastisk variation av tropiska fiskar och koraller. Få platser i Polynesien har så unika koraller som just här. Dagens lunch är en utsökt grillmåltid som tillagas och serveras på stranden.

Efter en dag på Tahaa seglar Star Breeze vidare kl 17.00 och anländer till Raiatea en och en halv timme senare.

Denna magiska ö kommer att trollbinda dig, precis som den gjort med besökare i över tusen år. Raiatea betyder i översättning till engelska ”faraway heaven” och ”sky with soft light”, och kallades från början Havai’i, uppkallad efter de gamla polynesiernas hemland. Det här är den heligaste ön i södra Stilla havet.

Raiatea är den näst största ön i Tahiti, och var för över 1 000 år sedan centrum för religion och kultur. De grönklädda bergen inkluderar Mount Temehani, som är ett slags polynesiskt Mount Olympus. På denna ö finns en livsrytm helt olik allt annat i världen.

Snorklingen på Raiatea är fantastisk, och ni har god tid att urforska korallrevet eller helt enkelt koppla av på däcket och njuta av solen och de fantastiska omgivningarna.

För många är Bora Bora själva drömmen om söderhavsparadiset. Bora Bora tillhör ö-gruppen Sällskapsöarna, och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla”. Det här är Stilla havet som du drömt om att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Håll kameran redo!

Under dagarna här finns många möjligheter att utforska ön och den turkosblå lagunen. Följ med på en guidad rundtur på ön i en 4WD, eller delta i aktiviteter som snorkling, dykning, se livet under vattnet från en båt med glasbotten, eller ta in omgivningarna i fågelperspektiv från en helikopter. Eller så kan du bara koppla av på de kritvita stränderna.

Bora Bora omges av en rad små öar som kallas ”motu” – små, orörda och bortglömda paradis med en avkopplande atmosfär. Ni tillbringar en av kvällarna på en sådan ö tillsammans med de andra gästerna på Star Breeze. Arrangemanget kallas Bora Bora Celebration Festival och är inkluderat i priset. Ni serveras en festmåltid på stranden med en efterföljande polynesisk eldshow efter att solen har gått ned.

Du seglar vidare från Bora Bora på kvällen och anländer till Huahine tidigt nästa morgon.

Huahine har smeknamnet ”Garden of Eden”, och är en av Franska Polynesiens bäst bevarade hemligheter. Här finns frodig skog, tropiskt landskap och små byar som endast i liten grad låtit sig påverkas av den moderna världen. Huahine består av två öar som omges av en djup kristallklar lagun, med gömda bukter och kritvita stränder.

Av valfria aktiviteter på Huahine kan vi nämna äventyrliga rundturer som visar öarnas höjdpunkter, kulturella promenader och guidade snorkelturer.

På morgonen anländer du till vackra Moorea, en magisk och grönskande söderhavsö. Många hävdar att detta är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö med höga berg, frodiga ananasfält, vackra stränder och små byar.

Möjligheterna är många denna dag. Förbättra dina fotokunskaper genom att följa med på en ö-rundtur med en professionell fotograf. Gå en 6 km lång promenad längs med ”Three Coconut Trail”, se delfiner i sitt naturliga element, eller simma, snorkla eller paddla kajak från Wind Spirit som ankrat upp i det kristallklara vattnet.

Fartyget avgår kl. 18.00 och återvänder till Papeete kl. 21.00 samma kväll, men din svit står till ditt förfogande till nästa morgon, så du behöver inte checka in på hotell vid ankomsten till Papeete.

Tycker du att 11 dagar är för mycket? Star Breeze har även en -9-dagarskryssning till Tahiti & Sällskapsöarna.

Bildgalleri


Skeppet


Med sina sex däck är Star Breeze tillräckligt stor för att erbjuda ett brett utbud av restauranger, barer och underhållning, men också tillräckligt liten för att lägga till i mindre hamnar. Eller ankra längs laguner och små, avlägsna öar dit vanliga kryssningsfartyg inte når. På soldäcket finns både pool och en uppvärmd bubbelpool.

Skeppet har 135 sviter i sju kategorier. Alla är stilfullt inredda med en maritim känsla, sängkläder i egyptisk bomull, plattskärmar, morgonrockar och andra detaljer som tillsammans skapar en hemtrevlig lyxupplevelse.

Owner’s Suite mittskepps är hela 76 kvadratmeter stor med vardagsrum, två sovrum och privat veranda. Sviterna i Star Category är de minsta på 25 kvadratmeter. Totalt finns det plats för upp till 312 gäster, medan besättningen uppgår till drygt 200 personer.

Servicen ombord är av högsta klass, med en besättning som bjuder på sig själv och vet hur man charmar gästerna. Är du nyfiken på vad som händer på ”bryggan” där skeppet styrs ifrån? Du är välkommen att komma upp och ta ett maritimt snack med kaptenen. Om du är mer intresserad av vad som händer i köket kan du följa med kockarna på en shoppingtur till lokala marknader när fartyget ligger i hamn. Kvällsunderhållningen består oftast av professionella musiker och artister. Många tycker dock att det bästa är när besättningen – allt från städare och matroser till styrmän – tar över showen på scenen med sång, dans och talangtävlingar.

De fem restaurangerna ombord på Star Breeze erbjuder kulinariska upplevelser med olika teman. Alla måltider ingår i priset, så du behöver bara bestämma dig för om det är skaldjur, grillat eller tapas som lockar dig mest. Restaurangen Amphora fokuserar på den lokala matkulturen där fartyget seglar och varierar menyn i takt med de destinationer som besöks.

Priset på kryssningen inkluderar

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room service
 • All alkoholfri dryck
 • Ett glas champagne vid incheckningen
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av gymmet
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Bora Bora Celebration Festival – festmiddag på en obebodd ö
 • Färska blommor och frukt i hytten
 • Yogaklasser

Priset inkluderar inte

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Resfakta


Pris

 • Från 113 900 kr per person när två reser tillsammans.

Avresedatum

Kontakta oss för information om avresedatum för kryssningen/seglingen.

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Tahiti i ekonomiklass
 • 11 dagars Windstar Cruise
 • 2 nätter på Tahiti inkl. frukost
 • 3 nätter i Los Angeles inkl. frukost
 • Transfer t/r flygplats–hotell

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Resan kan utvidgas och förlängas.

Vi reserverar oss mot ändringar i kryssningsprogrammet och avresedatum.

Turkod: 54020/88659

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Canada

The heart of the Northwest Passage

9 dagar

Från 78 100 kr

Antarktis, Argentina

Antarktis höjdpunkter

12 dagar

Från 75 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo