Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Silversea Cruises

Foto: ©Silversea Cruises Ltd.

Silversea Cruises


Silversea är ett av världens lyxigaste kryssningsrederier. Flottan består av små och mellanstora kryssningsfartyg med destinationer som sträcker sig från arktiska regioner till avlägsna öar i Stilla havet.

Det brittiska resemagasinet Travel Weekly utsåg 2024 Silversea till vinnare i kategorin ”Bästa lyxkryssningsföretag” för tredje året i rad vid Globe Travel Awards i London. Silversea köptes av Royal Caribbean Group 2018 och har sedan dess varit kryssningsjättens ”juvel i kronan”.

Ombord märker du snabbt att det här är något annat än ett traditionellt kryssningsrederi. Ett förhållande på nära 1:1 mellan besättning och gäster säkerställer service i toppklass – alla sviter har butlerservice dygnet runt. All mat och dryck ombord ingår, liksom spännande utflykter på destinationerna som besöks.

Alla kryssningar

Seglar från pol till pol

Silversea erbjuder kryssningar över hela världen, inklusive Nord- och Sydpolen. Destinationerna och seglingsrutterna är utvalda med omsorg för att ge gästerna unika upplevelser och minnen för livet. Bland seglingarna hittar du både de mest kända platserna i världen, och några av de mest okända. Du kan också följa med på en temakryssning där till exempel kultur, gastronomi, historia eller djurliv står i fokus. Skickliga yrkesmän och forskare kommer då att vara med som en del av resesällskapet och bidra som guider och föredragshållare, och i många fall även göra fältarbete som en del av expeditionskryssningarna.

När fartygen ligger i hamn kan du följa med på ett urval av aktiviteter och utflykter som ingår i priset. Dessa kommer givetvis att variera med var i världen man befinner sig, men som huvudregel kommer det att handla om exklusiva upplevelser med kvalitet i alla avseenden och där man undviker typiska turistfällor.

Gastronomi

Silversea har utvecklat ett eget koncept med nyckelorden «Sea And Land Taste”, förkortat S.A.L.T.  Kockar och kökschefer med erfarenhet från välkända restauranger står bakom detta och menyer och val av råvaror sker i samarbete med lokala mästerkockar. Du hittar alltid ett urval av restauranger med klassiska rätter, men också maten och råvaror som är unika för destinationerna. Vin och champagne är alltid inkluderat och erfarna sommelierer ser till att det du har i glaset passar perfekt till maten.

Hållbar kryssningsturism

Kryssningsoperatörer som seglar i arktiska områden måste följa de mycket stränga krav som finns vad gäller utsläpp och miljöavtryck. Denna kompetens tar Silversea med sig till resten av världen, och i kombination med en modern flotta kan du vara säker på att påverkan på den lokala och globala miljön hålls till ett minimum på alla Silverseas seglingar.

Bildgalleri


Fartygen


Silversea.
Silver Nova.

Silverseas flotta har totalt elva fartyg, fördelat på sju medelstora och fyra mindre expeditionsfartyg. Gemensamt för fartygen är att de är perfekt anpassade till de vatten de är opererar i. Silver Origin tar upp till 100 gäster och är det minsta fartyget. Hon byggdes 2020 och är specialdesignad för skärgården runt Galapagosöarna. Silver Nova sjösattes 2023 och är med sina 264 sviter och en kapacitet på upp till 728 gäster den största i flottan. Alla sviter har sjöutsikt och de allra flesta har också privat balkong.

Silversea.
Silver Origin.

Aktuella kryssningar


Franska Polynesien

Papeete til Papeete (Tahiti)

7 dagar

Från 104 500 kr

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Franska Polynesien

Tahiti & Tuamotu Islands – hitta ditt söderhavsparadis

11 dagar

Från 113 900 kr

Karibien, Sydamerika, Europa

Explora Journeys

7-18 dagar

Från 97 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo