Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Quark Expeditions – kryssning till Arktis och Antarktis

.

Quark Expeditions – kryssning till Arktis och Antarktis


Quark Expeditions är världsledande på expeditionskryssningar till Arktis og Antarktis. De har en unik kompetens på kryssningar till polar regioner, med innovativa kryssningsprogram och ett starkt fokus på hållbar turism. 

Den allra första expeditionen gick till Nordpolen 1991, och efter det har inte företaget sett tillbaka. Quark Expeditions har 30 års erfarenhet med att arrangera expeditioner till platser som få  eller inga andra har satt sin fot, och har på många sätt varit banbrytande i utvecklingen av polarturism. 

Alla kryssningar

Se introduktionsfilmen om Quark Expeditions.

Pionjär inom polarexpeditioner

Förutom att vara det första företaget som tog med gäster till Nordpolen, var även Quark de första som arrangerade en kryssning runt hela Arktis, de första som kunde bekräfta den nordligaste kolonin av Kejsarpingviner vid Snow Hill i Weddelhavet och de första som har arrangerat expeditionskryssning till de sällan besökta ryska ögrupperna Novaya Zemlya, Franz Josef Land och Severnaya Zemlya. 

Quark Expeditions.
Quark Expeditions är världsledande på expeditionskryssningar.

Klimat- och miljöansvar

Quark Expeditions har som mål att vara ledande inom ansvarig polarturism, och är starkt engagerade i att arbeta så miljövänligt som möjligt. Att skydda platserna de besöker är helt nödvändigt för att kunna fortsätta att ta med gäster till den spektakulära polar vildmarken. De har ett omfattande ramverk för hållbar strategi, där de kontinuerligt ser vad som kan göras bättre eller vad man kan göra mer av.

Fördelar med mindre fartyg

Quarks fartyg tar maximalt 199 passagerare, något som ger en bättre upplevelse med mindre väntan och fler möjligheter för expeditioner på land. När man äntligen uppfyller drömmer om Arktis eller Antarktis är de flesta intresserade av att utnyttja tiden och upplevelsen till fullo. Fördelen med mindre fartyg är därför många.

 • Fartygen kan ta dig till öde och otillgängliga områden dit större fartyg inte kan komma.  De kan ta sig genom trånga kanaler och fjordar till mindre bosättningar.   
 • Små fartyg betyder också små grupper, något som ger ett mindre miljöavtryck och en bättre upplevelse.
 • Om rutten måste ändras på grund av vädret, så har små fartyg fler alternativ för landstigning och expeditioner som inte är möjliga för  stora fartyg.
 • Mindre fartyg och färre passagerare betyder ofta att man får mer tid i land än vad man får på ett stort fartyg.
 • Mindre fartyg betyder att av- och påstigning går fortare, och minskar onödig väntetid.
 • De flesta gäster upplever att ett mindre fartyg är mer intima och vänliga, och att man  lär känna expeditionsguider, besättning och de övriga gästerna.
Quark Expeditions.
I mindre grupper blir naturupplevelserna större.

Expeditionsteamet

Expeditionsteamet ombord på Quark består av kunniga och erfarna guider och experter med en varierad bakgrund inom områden som marinbiologi, glaciär-, polar-, och klimatexpertis, ornitologi, geologi, historia och fotografering. Teamet är tillgängligt varje dag, de äter middag med gästerna och de håller lektioner och presentationer inom aktuella fackområden. De leder även expeditionerna och utflykterna under resan.

Quark Expeditions.
Kanske har du tur och får se en isbjörn i Arktis.

Arktis

De avsides belägna arktiska områdena är ett av de minst utforskade områdena på jorden. Regionen omfattar den kanadensiska polararkipelagen, Grönland, Svalbard, norra Ryssland och Nordpolen. Här finns ett rikt och varierat djurliv, som bland annat isbjörn, myskoxe, fjällräv, vitval, ren, säl, valross och flyttfåglar. 

Upplev midnattssolen som dygnet runt lyser upp fjordar, glaciärer och det arktiska landskapet  Besök ursprungsbefolkningen i  Nunavut i det nordliga Kanada och på Grönland, och få inblick i hur vardagen i Arktis är. Arktis omfattar flera länder och kulturer, och den stora mångfalden är en del av upplevelsen på en arktisk expedition.

Quark har ett stort utbud av kryssningar i Arktis, där den kortaste är en 7-dagars kryssning på Svalbard. Svalbard är en fin introduktion om det är första gången man är på en kryssning till polarområdena. Några av de längre kryssningarna går till de öde områdena i de nordliga delarna av Kanada och nordliga delarna av Ryssland.

Destinationer i Arktis:

 • Svalbard
 • Grönland
 • Island
 • Det nordliga Kanada (nordvästpassagen)
 • Det arktiska Ryssland (nordostpassagen)
 • Nordpolen
Quark Expeditions.
Pingvinkoloni i Antarktis.

Antarktis

Antarktis är en ogästvänlig kontinent med låga temperaturer och vild natur. Ändå är det hem för ett rikt djurliv som bor på glaciärer, berg, fjordar och grova kustlinjer. Antarktishalvön har till exempel många typer av valar, som vikval, knölval, sydkapare, blåval, kaskelott och späckhuggare. Snow Hill Island, på det istäckta Weddellhavet, har en av världens största kolonier av kejsarpingviner. De subantarktiska destinationerna Falklandsöarna och Sydgeorgien har också ett rikt djurliv. 

Från oktober till december är kontinenten täckt av is och pingvinerna är upptagna med att lägga sina ägg. Från december till slutet av februari kläcks pingvinerna. Från mitten av februari till slutet av mars är den bästa tiden för att se val då de kommer tillbaka till regionen för att äta.

Resan från Ushuaia i Argentina och över Antarktishalvön går över det beryktade 800 kilometer långa Drakesundet, där Stilla havet, Atlanten och Södra ishavet. Några av kryssningarna korsar den södra polcirkeln, som är en höjdpunkt för många.

Kryssningarna till Antarktis finns i olika varianter. Den kortaste är på 11 dagar från  Ushaia i Argentina till Antarktishalvön. Det är också möjligt att flyga till Antarktishalvön och gå ombord på kryssningen därifrån. De längsta kryssningarna varar i drygt tre veckor och inkluderar även Falklandsöarna och Sydgeorgien. 

Destinationer i Antarktis:

 • Antarktishalvön
 • Patagonien
 • Falklandsöarna
 • Sydgeorgien
 • Snow Hill Island

Bildgalleri


Fartygen


Quark Expeditions.
Ultramarine tar dig dit inga andra kan.

Ultramarine är fartyget som tar dig med dit inga andra kan. Fartyget levereras i början av 2021, har plats för 199 gäster och är specialbyggt för kryssningar till polarområden. Den är designad så att man kan åka på utflykter utanför fartyget snabbt och säkert, samtidigt som man håller miljöavtrycket till ett minimum. 

Utvändigt finns specialbyggda däck där man får bäst möjlig utsikt över omgivningarna och djurlivet. Fartygets två helikoptrar öppnar för möjligheter man inte har haft tidigare på denna typ av expeditioner, men en unik möjlighet att inte bara se Arktis och Antarktis från havet och land, men även från luften. 

Fartyget har flera innovativa och hållbara lösningar, som minskar miljöavtrycket och är ett komfortabelt hem oavsett om resan varar i en eller tre veckor. Ombord finns också spa, bastu, träningsrum och specialbyggda garderober där man enkelt kan byta till och från expeditionskläder. 

Se de olika däcken, hyttkategorier och annan info i pdf broschyren (information på engelska).

Förutom Ultramarine har Quark också 5 andra fartyg som de använder på sina expeditioner. Dessa är Ocean Adventurer50 years of VictoryWorld ExplorerOcean Diamond och Kaptain Khlebnikov. Klicka på namnet för att läsa mer om fartygen (information på engelska).

Quark Expeditions.
En av hytterna på Ultramarine.
Quark Expeditions.
Bastu på Ultramarine.

Aktuella kryssningar


Antarktis

Antarctic Explorer

11 dagar

Från 92 500 kr

Canada

The heart of the Northwest Passage

9 dagar

Från 78 100 kr

Svalbard

Spitsbergen Highlights

7 dagar

Från 47 000 kr

Grönland, Island

Exploring Iceland and East Greenland

12 dagar

Från 112 600 kr

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Karibien

Klassiska Karibien

10 dagar

Från 57 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo