Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Hurtigruten Expeditions

.

Hurtigruten Expeditions


Hurtigrutens viktiga roll för kustsamhällena längs den norska kusten i över 100 år är välkänd för de flesta. Under de senaste 20 åren har Hurtigrutten blivit världsledande inom expeditionsresor till några av de mest avlägsna platserna i världen. Från Arktis i norr till Antarktis i söder besöker expeditionsfartygen över 200 destinationer i 30 olika länder.

De flesta expeditionerna är på 2–3 veckor. De allra mest äventyrslystna kan mönstra på ett fartyg som tar dem från pol till pol – den längsta seglatsen på hela 93 dagar.

Aktuella kryssningar

Äventyrslust och komfort

Fartygen är specialbyggda för att kunna utforska farvatten andra kryssningsfartyg inte kan, och ombord väntar minst lika mycket lyx och komfort som man är van med på en kryssning. Däremot är destinationerna och omgivningarna något helt unikt som inte kan jämföras med en vanlig kryssning. 

Expeditionerna tar med äventyrslystna passagerare till platser som inte många andra har varit före dem. Du kan välja mellan allt från seglatser som är inspirerade av en stolt norsk tradition av sjömän och polarforskare, till att följa i Charles Darwins fotspår på Galapagos.

Nära natur och djurliv

Ombord på fartygen har man etablerat ett eget vetenskapscenter med inriktning på natur och djurliv på den aktuella expeditionen. För landstigning och utflykter på grunt vatten används mindre motorbåtar eller kajaker där det är möjligt. På så sätt kan man komma helt nära orörd natur och lämna den lika orörd. 

En del av besättningen på fartygen utgör ett separat expeditionsteam. Det är en handplockad grupp av specialister, forskare och äventyrare. Det har alla stor kunskap och erfarenhet och kommer att vara guider och lära dig mer om säkerhet, hållbarhet och vetenskap.

Gastronomiska höjdpunkter

De större fartygen har tre restauranger med olika koncept och gemensamt för alla av Hurtigruttens expeditionsfartyg är att de erbjuder en extraordinär matupplevelse baserad på säsongens varor. På Helgelandskusten kan du förvänta handplockade pilgrimsmusslor fångade i samma vatten som resan och ännu längre norrut kan en extra mör renfilé dyka upp på á la carte menyn.

Fokus på klimat och miljö

Hållbarhet och så litet fotavtryck som möjligt står högt på Hurtigruten Expeditions prioriteringslista. Tre av åtta expeditionsfartyg har fått ett batteripaket installerat så att fartygen är i hybridklassen och fler är på väg. Flottan uppgraderas kontinuerligt så att de kan använda landström när de ligger i hamn och flera har gått över till biodiesel med 80 procents minskning av utsläppen. Bland de rederier som seglar i arktiska farvatten så har Hurtigruttens fartyg det lägsta CO2 avtrycket.

Bildgalleri


MS Fridtjof Nansen


Hurtigruten Expeditions.
MS Fridtjov Nansen i Trollfjorden.
Foto: Andrea Klaussner / Hurtigruten

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet till expeditionsflottan som nu har åtta fartyg. Hon byggdes så sent om 2020 och har hybridteknik som gör det möjligt att segla på el. Det är ett av de största fartygen i flottan och systerfartyget till MS Roald Amundsen. 

På översta däcket finns det en ‘slinga’ på 150 meter om du vill ut och jogga, och är det för kallt är det bara att besöka det välutrustade träningsrummet. På soldäck finns både pool och bubbelpool med panoramautsikt, vattnet värms upp med överskottsvärme från maskinrummet. 

Hytterna har genomtänkt design och funktionalitet. De är stilfullt inredda i skandinaviska naturmaterial som granit, ek, björk och ull. De största hytterna har egen balkong, varav några även ett bubbelbad utomhus. 

Njut av måltiderna ombord på Aune; huvudrestaurangen Fredheim; med internationellt kök eller Lindström; restaurangen där du kan uppleva raffinerad, modern norsk och nordisk matlagning.

Fakta om MS Fridtjof Nansen

Byggeår: 2020 (Kleven Yards, Norge)
Lengde: 140 meter
Bredde: 23,6 meter
Passasjerkapasitet: 528
Fart: 15 knop

Aktuella kryssningar


Antarktis, Argentina

Antarktis höjdpunkter

12 dagar

Från 75 500 kr

Ecuador, Galapagos

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

11 dagar

Från 84 500 kr

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Karibien

Lyxsegling i Karibien

10 dagar

Från 57 900 kr

Antarktis, Argentina

Antarktis höjdpunkter

12 dagar

Från 75 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo