Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

.

Hem > Reseförslag > Kryssning > Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Hurtigruten Expeditions

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Hurtigruten Expeditions - Expeditionskryssning till Galápagosöarna.

Tryck på kartan för att förstora.

Skepp

MS Santa Cruz II

Avreseort

Quito

Ankomstplats

Guayaquil

Antal dagar

11 dagar

Datum

Många avgångar i 2024, 2025 och 2026. Kontakta oss för mer information.

Pris

Från 84 500 kr per person när två reser tillsammans.

  • Besök nio av Galápagos mest spännande öar  
  • Se Galápagos unika djurliv med alltifrån jättesköldpaddor till havsleguaner när vi besöker öarna Baltra, Santa Cruz, Isabela, Ferdinanda, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé och Genovesa 
  • Du kan lära dig mer om dessa fantastiska öar och Charles Darwins forskning från det erfarna expeditionsteamet som består av lokala naturguider

Vår expedition startar i vackra Quito 

Quito är en av Sydamerikas charmigaste huvudstäder. Denna världsarvsstad bjuder på arkitektur från den spanska kolonialeran, mysiga restauranger och hantverksbutiker. Provsmaka välsmakande, ecuadorianska specialiteter och promenera genom färgglada marknader fulla av lokala hantverk under dina två dagar i staden. Dag två får du besöka Quitos historiska stadskärna på en guidad rundtur.  

Fascinerande Galápagosöarna 

Efter dagarna i Quito sätter vi kurs mot Galápagosöarna, där ett oförglömligt äventyr till havs väntar. På denna resplan stannar vi till vid nio fantastiska öar: Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé och Genovesa. Vi får uppleva pittoreska landskap med en rad olika ekosystem och se många av de djurarter som gör dessa öar så kända. Kom nära naturens underverk i små pangabåtar, kajaker eller vår båt med glasbotten tillsammans med vårt expeditionsteam som består av lokala guider.

Seglingsplan

Resan börjar på ekvatorn, i ett frodigt område vid foten av Anderna. Quito, belägen på 2 850 meters höjd, är världens näst högst belägna huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är den enastående, gamla stadsdelen som står på en tidigare inkabosättning. Staden som är ett Unesco-världsarv är full av välbevarad kolonialarkitektur, med färgstarka torg, magnifika kyrkor och imponerande monument. Checka in på hotellet innan du börjar utforska staden.

Om du har möjlighet kan du även anlända tidigare och följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

Idag bjuds du på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna – ett av Sydamerikas största och bäst bevarade områden från kolonialeran. Promenera längs kullerstensgatorna, beundra den vackra arkitekturen och prova utsökt choklad som är tillverkad med ecuadoriansk kakao längs vägen.

Sedan har det blivit dags att bege sig till ”Staden i världens mitt”, belägen drygt 25 kilometer norr om Quito. Efter lunch besöker vi det berömda monument som symboliserar ekvatorn. Ha kameran redo för att föreviga ögonblicket när du står med fötterna på båda sidorna av jordklotet.

Ditt äventyr på land närmar sig sitt slut och det har blivit dags för nästa del av resan. Efter frukost och en kort flygresa anländer du till Batra och de spektakulära Galápagosöarna. En transfer tar dig direkt till hamnen där ditt komfortabla expeditionsfartyg MS Santa Cruz II ligger och väntar.

Under eftermiddagen börjar vi utforska Galápagosöarna. Vi följer längs med Santa Cruz norra kust på väg till Cerro Dragóns – Drakkullens – fascinerande landskap där vi går iland. Under den första delen av vår vandring passerar vi en lagun med bräckt vatten som ofta besöks av strandfåglar och amerikanska flamingor. Längre in på ön bjuder vandringsleden på vackra vyer över bukten och ögruppens västra öar – samt möjligheter att få en första glimt av några landleguaner.

Vi börjar dagen i Punta Vicente Roca på ön Isabelas nordvästra spets. Efter frukost utforskar vi kusten i pangabåtar och lär oss mer om områdets geologi från de naturforskare som är dagens guider.

Detta är en häckplats för flera fågelarter, så håll utkik efter galápagosskarv, galápagospingviner och sulor. Om vädret tillåter kan du snorkla längs klipporna och kanske få syn på gröna havssköldpaddor, klumpfisk och sälar.

Under eftermiddagen utforskar vi Fernandina, en ö med både en unik miljö och ett stort antal havsleguaner. Spana efter sjölejon, ullhandskrabbor, hökar och pingviner längs kusten.

Idag utforskar vi ön Santa Cruz. Under morgonen går vi iland i Puerto Ayora för att besöka forskningsstationen Charles Darwin.

På detta uppfödningscenter för jättesköldpaddor kan du se både nyfödda sköldpaddor och Darwins berömda finkar – fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin. Dessutom finns en spännande kaktusskog som fungerar som hemvist för ett stort antal landfåglar.

Dagens lunch intas i det något svalare, frodiga höglandet medan jättesköldpaddorna mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

Här erbjuds även andra aktiviteter, däribland en tur med mountainbike eller ett besök på en sockerplantage.

Efter frukost ger vi oss av på en tur i pangabåt bland kanalerna på Floreanas norra kust innan vi får njuta av en otrolig utsikt över ön från Baroness Cove. Därefter går vi iland vid Post Office Bay för att besöka den gamla brevlådan som fungerat som ögruppens postkontor under två sekel.

Efter lunch får du möjlighet att utforska havets underverk från en pangabåt eller vår båt med glasbotten runt den lilla ön Champion. Det är en av de bästa platserna för snorkling i hela ögruppen.

Härifrån reser vi vidare till Cormorant Point för en promenad från stranden till en lagun med bräckt vatten där du vanligtvis kan få syn på amerikanska flamingor, stjärtänder och andra fåglar.

Koppla av ombord när vi lägger till utanför ön Baltra. Efter att ha utforskat Galápagosöarnas unika natur i fyra dagar är det dags att ta en paus och ladda batterierna inför resten av äventyret. Använd de många bekvämligheterna ombord, läs en bok från biblioteket eller träna i gymmet – det är helt upp till dig.

Under eftermiddagen går vi iland på stranden Las Bachas, belägen på ön Santa Cruz norra kust. Den ljuvliga, vita sandstranden med turkosfärgat vatten utanför är en perfekt plats för att få syn på karaktäristiska galápagosdjur som flamingor och havssköldpaddor. Passa på att simma eller snorkla innan vi beger oss tillbaka till fartyget för en briefing om morgondagen.

Idag utforskar vi Santiagos orörda stränder och pittoreska landskap. Beundra de imponerande klipporna vid Buccaneer Cove på den nordvästra kusten där en stor mängd olika havsfåglar och sjölejon lever. Kom närmare naturen genom olika vattenaktiviteter och beundra fantastiska klippformationer som ”Elefantklippan” och ”Biskopen”.

Under eftermiddagen beger vi oss till Puerto Egas, en av öns främsta turistattraktioner. Under dagens utflykt får du chans att se en koloni sjölejon och Galápagosöarnas exotiska fågelliv. Du kan också simma eller snorkla längs den klippiga strandlinjen, ofta i sällskap av havssköldpaddor.

Dagen börjar på den lilla ön Rábida, belägen utanför Santiagos södra kust. Följ med på en spännande tur i pangabåt för att utforska öns fascinerande, rödfärgade strand. Titta på skådespelet från en koloni sjölejon och spana efter havsleguaner, härmtrastar, gula skogssångare och flera arter av Darwins finkar.

Under eftermiddagen fortsätter vi till ön Bartolomé, en plats med gyllene stränder som domineras av den imponerande Pinnacle-klippan. Simma eller snorkla, upptäck det färgsprakande undervattenslivet från vår båt med glasbotten eller håll utkik efter galápagospingviner på stranden. Vandra upp till toppen av ön för fantastiska vyer.

Idag utforskar vi ön Genovesa. Dagen börjar med en brant men kort klättring – endast 30 meter – uppför trappan El Barranco som leder till en platt, stenig platå. Väl på plats kan du promenera omkring och se stora kolonier av nazcasulor, rödfotade sulor, större fregattfåglar och stormsvalor. Efteråt – eller istället – kan du hoppa i en kajak för ett äventyr på vattnet.

Under eftermiddagen stannar vi till för att bada på den vackra stranden som kantar Darwin Bay. Efter ett uppfriskande dopp kan du promenera omkring och se hundratals öfåglar, ta det lugnt på stranden eller simma, snorkla och paddla kajak.

Den sista morgonen börjar vi med att utforska ön Santa Cruz norra strand. Efter vår landstigning och en bussresa till öns högre regioner får vi uppleva expeditionskryssningens sista höjdpunkt: jättesköldpaddor i det vilda.

På öns vindpinade sluttningar, som även fungerar som ett naturreservat, lever två sorters jättesköldpaddor. Det frodiga höglandet har även täta skogar med en mängd galápagostusenskönor, orkidéer och ananasväxter.

Efter besöket beger vi oss till flygplatsen i Baltra för vidare resa till Guayaquil – om du inte fortsätter till Quito för ännu ett äventyr.

Förläng din vistelse och följ med på ett av våra efterprogram som finns som tillval för att utforska mer av Ecuador.

Hurtigruten Expeditions

Under de senaste 20 åren har Hurtigrutten blivit världsledande inom expeditionsresor till några av de mest avlägsna platserna i världen. Från Arktis i norr till Antarktis i söder besöker expeditionsfartygen över 200 destinationer i 30 olika länder.

Hurtigruten Expeditions.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Antarktis, Argentina

Antarktis höjdpunkter

12 dagar

Från 75 500 kr

Grönland, Island

Exploring Iceland and East Greenland

12 dagar

Från 112 600 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo