Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Drömkryssningen Dreams of Tahiti

.

Hem > Reseförslag > Kryssning > Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Windstar Cruises

Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Tryck på kartan för att förstora.

Skepp

Star Breeze

Avreseort

Papeete

Ankomstplats

Papeete

Antal dagar

9 dagar (endast kryssning)

Datum

Avresa på utvalda datum hela året.

Pris

Från 89 500 kr per person när två reser tillsammans.

Det här är kryssningen som du kommer att prata om resten av livet. Ombord på eleganta Star Breeze kommer du snabbt att inse att det här är det perfekta sättet att utforska Tahitis paradisöar.

Efter avresan från Papeete besöker du den ena legendariska ön efter den andra. Fartyget ligger för ankar över natten på de flesta av öarna, vilket ger dig gott om tid att snorkla i de kristallklara lagunerna, utforska frodiga regnskogar och uppleva den fascinerande polynesiska kulturen.

Höjdpunkter

 • Bora Bora
 • Moorea
 • Huahine
 • Raiatea
 • Tahaa

Program

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här finns huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs med hela den vackra hamnen och upp på bergssidorna både norr- och västerut.

Papeete har en trevlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra halssmycken av snäckor. Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vattnet. Golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske och båtturer är några av de många aktiviteter ni kan vara med på.

Ni återvänder till skeppet i tid för middagen. Efter middagen sätter ni segel mot den första destinationen: Moorea.

Ni vaknar upp på vackra Moorea, en magisk och grön söderhavsö. Många menar att detta är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, frodiga ananasodlingar, vackra stränder och små byar.

Möjligheterna är många denna dag. Förbättra dina fotokunskaper genom att följa med på en ö-rundtur med en professionell fotograf. Få flygresan ur kroppen på en 6 km lång promenad längs med ”Three Coconut Trail”. Se delfiner i sitt naturliga element. Eller så kan du simma, snorkla eller paddla kajak från Star Breeze som ankrat upp i det kristallklara vattnet.

Denna magiska ö kommer att trollbinda dig, precis som den gjort med besökare i över tusen år. Raiatea betyder i översättning till engelska ”faraway heaven” och ”sky with soft light”, och kallades från början Havai’i, uppkallad efter de gamla polynesiernas hemland. Det här är den heligaste ön i södra Stilla havet.

Raiatea är den näst största ön i Tahiti, och var för över 1 000 år sedan centrum för religion och kultur. De grönklädda bergen inkluderar Mount Temehani, som är ett slags polynesiskt Mount Olympus. På denna ö finns en livsrytm helt olik allt annat i världen.

Snorklingen på Raiatea är fantastisk, och ni har god tid att urforska korallrevet eller helt enkelt koppla av på däcket och njuta av solen och de fantastiska omgivningarna.

Star Breeze anländer till Tahaa tidigt på morgonen. Luften har en rik doft av vanilj, och Tahaa kallas inte helt oväntat för vaniljön. Efter ankomsten gör besättningen i ordning för en BBQ-lunch på stranden.

Detta är ett mecka för snorkling och dykning. En av höjdpunkterna är att snorkla längs de spektakulära korallformationerna, där havsströmmarna tar dig längs den grunda lagunen. Området har en fantastisk variation av tropiska fiskar och koraller. Få platser i Polynesien har så unika koraller som just här.

För många är Bora Bora själva drömmen om söderhavsparadiset. Bora Bora tillhör ö-gruppen Sällskapsöarna och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla”. Det här är Stilla havet som du drömt om att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Håll kameran redo!

Under dagarna här finns många möjligheter att utforska ön och den turkosblå lagunen. Följ med på en guidad rundtur på ön i en 4WD, eller delta i aktiviteter som snorkling, dykning, se livet under vattnet från en båt med glasbotten eller ta in omgivningarna i fågelperspektiv från en helikopter. Eller så kan du bara koppla av på de kritvita stränderna.

Bora Bora omges av en rad små öar som kallas ”motu” – små, orörda och bortglömda paradis med en avkopplande atmosfär. Ni tillbringar en av kvällarna på en sådan ö tillsammans med de andra gästerna på Star Breeze. Arrangemanget kallas Bora Bora Celebration Festival och är inkluderat i priset. Ni serveras en festmåltid på stranden med en efterföljande polynesisk eldshow när solen har gått ned.

Huahine har smeknamnet ”Garden of Eden”, och är en av Franska Polynesiens bäst bevarade hemligheter. Här finns frodig skog, tropiskt landskap och små byar som endast i liten grad låtit sig påverkas av den moderna världen. Huahine består av två öar som omges av en djup kristallklar lagun, med gömda bukter och kritvita stränder.

Bland de valfria aktiviteterna på Huahine finns äventyrsturer som visar upp öarnas höjdpunkter, kulturella promenader och guidade snorklingsturer. Efter en händelserik dag sätter Star Breeze kurs mot Papeete på eftermiddagen.

Star Breeze återvänder till Papeete runt kl. 9 nästa morgon. Flyg hem samma dag eller förläng vistelsen med en extra vecka på Bora Bora, Moorea eller någon av de andra öarna. Kontakta oss för vägledning och goda reseråd.

Tycker du att 9 dagar är för lite? Star Breeze har även en 11-dagarskryssning till Tahiti & Tuamotu Islands.

Bildgalleri


Skeppet


Med sina sex däck är Star Breeze tillräckligt stor för att erbjuda ett brett utbud av restauranger, barer och underhållning, men också tillräckligt liten för att lägga till i mindre hamnar. Eller ankra längs laguner och små, avlägsna öar dit vanliga kryssningsfartyg inte når. På soldäcket finns både pool och en uppvärmd bubbelpool.

Skeppet har 135 sviter i sju kategorier. Alla är stilfullt inredda med en maritim känsla, sängkläder i egyptisk bomull, plattskärmar, morgonrockar och andra detaljer som tillsammans skapar en hemtrevlig lyxupplevelse.

Owner’s Suite mittskepps är hela 76 kvadratmeter stor med vardagsrum, två sovrum och privat veranda. Sviterna i Star Category är de minsta på 25 kvadratmeter. Totalt finns det plats för upp till 312 gäster, medan besättningen uppgår till drygt 200 personer.

Servicen ombord är av högsta klass, med en besättning som bjuder på sig själv och vet hur man charmar gästerna. Är du nyfiken på vad som händer på ”bryggan” där skeppet styrs ifrån? Du är välkommen att komma upp och ta ett maritimt snack med kaptenen. Om du är mer intresserad av vad som händer i köket kan du följa med kockarna på en shoppingtur till lokala marknader när fartyget ligger i hamn. Kvällsunderhållningen består oftast av professionella musiker och artister. Många tycker dock att det bästa är när besättningen – allt från städare och matroser till styrmän – tar över showen på scenen med sång, dans och talangtävlingar.

De fem restaurangerna ombord på Star Breeze erbjuder kulinariska upplevelser med olika teman. Alla måltider ingår i priset, så du behöver bara bestämma dig för om det är skaldjur, grillat eller tapas som lockar dig mest. Restaurangen Amphora fokuserar på den lokala matkulturen där fartyget seglar och varierar menyn i takt med de destinationer som besöks.

Priset på kryssningen inkluderar

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room service
 • All alkoholfri dryck
 • Ett glas champagne vid incheckningen
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av gymmet
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Bora Bora Celebration Festival – festmiddag på en obebodd ö
 • Färska blommor och frukt i hytten
 • Yogaklasser

Priset inkluderar inte

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Resfakta


Pris

 • Från 89 500 kr per person när två reser tillsammans.

Avresedatum

Kontakta oss för information om avresedatum för kryssningen/seglingen.

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm–Tahiti i ekonomiklass
 • 9 dagars Windstar Cruise
 • 2 nätter på Tahiti inkl. frukost
 • 3 nätter i Los Angeles inkl. frukost
 • Transfer t/r flygplats–hotell

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Resan kan utvidgas och förlängas.

Vi reserverar oss mot ändringar i kryssningsprogrammet och avresedatum.

Turkod: 54020.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Galapagos, Antarktis

Hurtigruten Expeditions

11-12 dagar

Från 75 500 kr

Franska Polynesien

Papeete til Papeete (Tahiti)

7 dagar

Från 104 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo