Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Antarktis höjdpunkter

.

Hem > Reseförslag > Kryssning > Antarktis höjdpunkter

Hurtigruten Expeditions

Antarktis höjdpunkter

Hurtigruten Expeditions: Antarktis höjdpunkter

Tryck på kartan för att förstora.

Skepp

MS Roald Amundsen, MS Fridtjov Nansen

Avreseort

Buenos Aires

Ankomstplats

Buenos Aires

Antal dagar

12 dagar

Datum

Många avgångar i 2024, 2025 och 2026. Kontakta oss för mer information.

Pris

Från 75 500 kr per person när två reser tillsammans.

  • Följ med på en expeditionskryssning med fullt fokus på den frusna kontinenten
  • Upptäck Antarktis djurliv när vi spanar efter sälar, pingviner och valar, omgivna av natursköna landskap
  • Expeditionsteamet håller föreläsningar och följer med vid landstigningar där de delar med sig av sina kunskaper om glaciologi, djurliv, klimatförändringar och polarforskning

Fantastiska islandskap

Förundras över de kolossala glaciärerna och isbergen på denna fascinerande expeditionskryssning till Antarktis. Upplev naturens storslagenhet när vi passerar ständigt föränderliga islandskap på vårt hybriddrivna fartyg. Expeditionsteamet tar dig med nära inpå de fantastiska omgivningarna under båtturer bland isflak och aktiviteter på land.

Antarktis djurliv

Det är en hektisk tid för djurlivet i Antarktis mellan november och mars. I oktober och november häckar pingvinerna och äggen kläcks sedan i december och januari. Februari och mars erbjuder de bästa möjligheterna för valskådning.

Seglingsplan

En natt i Buenos Aires är det bästa sättet att börja ditt antarktiska äventyr på.

Staden, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en sinnlig blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans.

Buenos Aires har en mängd platser som väntar på att upptäckas, däribland flera stekhus där du kan njuta av en saftig, argentinsk köttbit. Om du älskar att dansa lär du känna dig som hemma i tangons hemstad.

Anländ några dagar tidigare för att se allt den pulserande staden har att erbjuda med vårt förprogram som finns som tillval.

Äventyret börjar med en tidig flygresa till Ushuaia där vårt hybriddrivna expeditionsfartyg som är byggt för hållbara resor i polarvatten väntar.

Ushuaia är även huvudstaden i den argentinska provinsen Tierra del Fuego (Eldslandet). Ushuaia omges av den magnifika Martialglaciären och slåss om titeln ”Världens sydligaste stad”.

Efter en genomgång med expeditionsteamet kan du göra dig hemmastadd i hytten och utforska alla bekvämligheter ombord.

Under den två dagar långa resan genom Drakes sund ser expeditionsteamet till att du har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din polarexpedition.

Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Hör våra experter berätta om Antarktis historia, vad som sker under isen samt hur klimatförändringar och plastföroreningar påverkar miljön. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

Självklart ges du även tid att varva ner, koppla av i fartygets spa, njuta av utsökt mat och träffa andra upptäcktsresare i Explorer Lounge & Bar.

Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma och frusna skönhet. Antarktis respektingivande glaciärer och kringflytande isberg stora som katedraler lämnar oförglömliga intryck. Men det som kanske är mest överraskande med Antarktis är tystnaden. Det är en stillhet som bara vid enstaka tillfällen bryts av djuren som bor här.

Ett större antal valar börjar anlända i december och januari. Det är även då de första pingvinäggen kläcks. Som du kan föreställa dig är det bedårande att se de små dunbollarna springa omkring. Februari och mars är kulmen för valskådning, då stora mängder lysräkor lockar valarna till området.

Här är det naturen som bestämmer och vi är bara iakttagare. Vår erfarna kapten håller ett vakande öga på väderförhållandena för att skapa den bästa möjliga resplanen för ditt äventyr. Du kan vara förvissad om att varje dag erbjuder något annorlunda och spännande.

Du får följa med exeditionsteamet på landstigningar och båtturer bland isflaken, och du kanske till och med får chansen att paddla kajak bland isbergen.

Ombord på fartyget fortsätter expeditionsteamet att hålla föreläsningar så att du får lära dig mer om den frusna kontinenten. Under fem magiska dagar får du chansen att uppleva denna fantastiska värld på ett sätt som skapar minnen för resten av livet.

Under dessa fem fantastiska dagar har du hunnit du uppleva mycket av Antarktis. Ditt huvud kommer förmodligen vara ett stort virrvarr av speciella minnen och nya intryck. Under de kommande dagarna får du tid till att reflektera över äventyret till den sjunde kontinenten.

När du tänker tillbaka på Antarktis magiska landskap kan det vara en bra idé att gå igenom dina foton och videor för att återuppleva dess storhet. Varför inte passa på att koppla av i bastun eller njuta av en avkopplande spabehandling i wellnessavdelningen.

Expeditionskryssningen slutar i Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligaste provins. Härifrån tar du flyget tillbaka till Buenos Aires, men det behöver inte betyda att äventyret tar slut.

Varför inte boka vårt valbara efterprogram innan du åker hem?

Hurtigruten Expeditions

Under de senaste 20 åren har Hurtigrutten blivit världsledande inom expeditionsresor till några av de mest avlägsna platserna i världen. Från Arktis i norr till Antarktis i söder besöker expeditionsfartygen över 200 destinationer i 30 olika länder.

Hurtigruten Expeditions.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler kryssningar


Hela världen

Silversea Cruises

7+ dagar

Kontakta oss för pris.

Svalbard

Spitsbergen Highlights

7 dagar

Från 47 000 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo