Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Upplevelseresa till Jamaica

Foto: © PhotoSpirit / Adobe Stock

Upplevelseresa till Jamaica


8 dagar

Avresa året runt

Jamaica

Från 109 900 kr per person

Detta är en exklusiv resa till Jamaica för dig som vill ha en bra kombination av en aktiv och avkopplande semester. Vi kan nämna en privat jamaicansk matlagningskurs, smaka på det världsberömda kaffet i Blue Mountains, rafta nedför vattenfallen på Rio Grande floden och koppla av på magiska GoldenEye resort.

Jamaica ligger söder om Kuba i Karibiska havet och är en populär semesterdestination. Ön är ett kalejdoskop av färger och ljud, med en unik kultur, spännande aktiviteter, oändliga vita sandstränder, frodiga regnskogar, ett exotiskt djurliv och med en befolkning som är känd för sin gästfrihet och värme.

Strawberry Hill Hotel.
Strawberry Hill Hotel.

Strawberry Hill Hotel

Vid ankomst till Jamaica blir ni mötta på flygplatsen och körda till Strawberry Hill Hotel. Resorten ligger i Blue Mountains bergen precis utanför Kingston, i ett grönt och frodigt område med vacker utsikt över Kingston och de omkringliggande bergen. Resorten består av 12 stugor med fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna.

Under vistelsen på Strawberry Hill väntar flera intressanta utflykter. Den första är en heldagstur med privat guide där ni får bekanta er med Kingston, som är Jamaicas huvudstad och största stad. Under dagen besöker ni  bland annat Bob Marleys gamla musikstudio, som nu är en del av Bob Marley museum. Här får ni en närmare inblick i en av Jamaicas mest kända personligheters karriär. För lunch deltar ni en privat matlagningskurs där ni får en inblick i traditionell jamaicansk mat. Ni får helt säkert veta mer om jerk, den speciella marinaden som Jamaica är så känd för. Efter matlagning och lunch fortsätter rundturen i Kingston innan ni återvänder till resorten. 

Strawberry Hill Hotel.
Fantastisk utsikt från Strawberry Hill Hotel.

Den andra dagsutflykten ägnas åt Jamaicas kaffeproduktion och den vackra naturen i Blue Mountains. Jamaica Blue Mountain är ett skyddat varumärke, och här produceras en av världens bästa och dyraste kaffebönor. Ni besöker en kaffeplantage, som har varit i drift sedan mitten av 1700 talet, innan ni fortsätter till ett naturreservat för lokala djur och fåglar. Flera stopp i bergsområdet väntar denna dag och lunch är inkluderat på en lokal restaurang.  

Efter 3 nätter i  Blue Mountains fortsätter resan till havet. På väg ner från berget väntar ett rafting äventyr nedför flera av vattenfallen på Rio Grande floden, en adrenalinfylld upplevelse genom regnskogen och jordbruksland. Det finns  även tid för ett dopp i floden under ett av stoppen.

Goldeneye
Goldeneye Resort var Ian Flemings privata lantställe.

GoldenEye Resort

Efter en dag som varit full av adrenalin, checkar ni in på GoldenEye Resort. GoldenEye ligger i Oracabessa Bay på Jamaicas norra kust och var Ian Flemings privata lantställe och där han skrev alla 14 James Bond böckerna samtidigt som han byggde upp sitt eget paradis. 

Resorten har avskilda privata stränder, tropisk skog och en stor saltvattenlagun. Här finns ett utbud av luxuösa villor och stugor med havs- eller lagunutsikt. Av aktiviteter kan nämnas vattensport, solnedgångsyoga och restaurering av korallrev. Sitt tillbakalutad och lyssna till reggae rytmerna, känn doften av jerk-kött på grillen och sippa på ett glas med lokalproducerad  rom.

Goldeneye
Välj en av resortens aktiviteter eller ta livet med ro.

Ni bor på GoldenEye de nästkommande 4 nätterna. Här tillbringar ni dagarna som ni själva önskar, var aktiv eller ta livet med ro. På avresedagen blir ni transporterade tillbaka till flygplatsen för flygresan hem igen.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 109 900 kr per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Jamaica t/r i ekonomiklass
 • 3 nätter på Strawberry Hill Hotel
 • 4 nätter på Golden Eye Resort
 • Privat dagstur till Kingstons höjdpunkter
 • Privat jamaicansk matlagningskurs
 • Guidad tur bland kaffeplantagen i  Blue Mountains
 • Rafting på Rio Grande
 • Transfer mellan flygplats och resorter

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Resplanen kan utvidgas och anpassas efter era önskemål. Prata med oss om vad som är möjligt.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Filippinerna

Shangri-La’s Boracay Resort & Spa

8 dagar

Från 42 900 kr

Oman

Six Senses Zighy Bay

8 dagar

Från 101 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo