Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Jorden runt i privatflyg – oktober 2024

Foto: muratart - stock.adobe.com

Jorden runt i privatflyg – oktober 2024


26 dagar

5 – 30 oktober 2024

Jorden runt

Från 1 239 000 kr per person

På endast 24 dagar tar en fantastisk resa er jorden runt i ett specialdesignat privatflyg. Ni besöker kända destinationer med inriktning på det allra bästa som världen har att erbjuda. Under resan bor ni på 5-stjärniga resorter och äter på restauranger med det lilla extra. 

Exempel på något av de ni kan uppleva under resan.

Det unika koncept är inspirerat av Jules Vernes klassiker ’Jorden runt på 80 dagar’ – om än i en modernare version med komfort och lyx i alla led. Alla resedetaljer är planerade för att ni ska få uppleva mest möjligt på kort tid. Ni kan till exempel se fram emot att njuta av morgonkaffet med utsikt över Mexico City eller Anderna, och ta ett kvällsbad på stranden på en ö i Stilla havet samma dag.

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet
Bassengbaren på Wind Spirit.

Resplan

Stockholm – New York – Cusco – Påskön – Tahiti – Sydney – Hanoi – Siem Reap – Jaipur/Agra – Kairo – Paris – New York – Stockholm

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet

Alla resedetaljer är planerade. I programmet nedan har vi listat några av höjdpunkterna under resan och angett vilka hotell man bor på med Club Safrans respektive Première Safrans. Den senare kategorin är fördelade på flera hotell under resan på några av destinationerna.

Resan börjar i New York. Slå dig ner i det som kommer att vara din fasta plats under hela resan och se på film medan du njuter av måltiderna ombord. När du vill ta en tupplur kan sätet fällas ner till en två meter lång säng. Om du hellre vill umgås har planet ett egen liten lounge där du kan lära känna dina medpassagerare bättre.

Första stoppet är Cusco, staden som fungerade som Inkarikets kulturella och religiösa huvudstad. Det är en färgstark stad med enastående och välbevarad arkitektur. I programmet ingår givetvis ett besök i Machu Picchu, den ikoniska inkastaden som klamrar sig fast vid en bergstopp i Anderna, med Amazonas vid dess fötter. Tågresan från Cusco bjuder på spektakulär utsikt och är en upplevelse i  sig själv.

Club Safrans:
– Hacienda Inkaterra Urubamba
– Aranwa Sacred Valley

Première Safrans:
– Tambo del Inka
– Sol y Luna Relais & Châteaux

Utanför Chile ligger Påskön med sina karakteristiska stenstatyer. Den lilla ön är förknippad med en imponerande mängd av både myter och fakta, som har fascinerat vetenskapsmän ända sedan ön återupptäcktes på 1700-talet och fram till idag.

Club Safrans:
– Hare Uta/Hare Nua

Première Safrans:
– Nayara Hangaroa/Explore Rapa Nui

Efter två destinationer med historiskt sus handlar dagarna på Tahiti om att leva i nuet, omgiven av blått hav och den spännande polynesiska kulturen. Resenärer med Club Safrans tillbringar nätterna på Moorea, medan Première Safrans bor på Bora Bora. Under vistelsen är det inkluderat temautflykter med både natur och kultur i fokus. Alternativt gör man som lokalbefolkningen på en ledig dag – tar dagen som den kommer och njuter av livet till fullo.

Club Safrans:
– Sofitel Kia Ora Moorea
– Hilton Moorea

Première Safrans:
– Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa
– Conrad Bora Bora

Inget besök i Sydney är komplett utan att man tar en drink i en trevlig miljö med utsikt över operahuset och Harbour Bridge. Det blir även en liten stadsvandring och sightseeing till kända platser, inklusive Bondi Beach.

Club Safrans:
– Fullerton Hotel Sydney

Première Safrans:
– Four Seasons Sydney
– Shangri-La Sydney

Från Sydney fortsätter resan till en helt annan metropol; Hanoi. Den första dagen besöker ni vackra Halong Bay på en dagskryssning. Den natursköna skärgården med kalkstensformationer är med på UNESCO:s världsarvslista. Efter en dag med vilopuls och lugnt tempo, väntar ett energiskt gatuliv i Hanoi. Här följer ni med på en liten stadssightseeing och besöker platser av historisk och kulturell betydelse, innan eftermiddagen är till ditt eget förfogande.

Club Safrans:
– Hôtel de l’Opera
– Melia Hanoi

Première Safrans:
– Sofitel Legend Metropole Hanoï
– Luxury Junk on the Halong Bay

Efter en kort flygresa västerut landar vi i Siem Reap mitt på dagen. Nästa dag besöker vi tempelstaden Angkor Wat. Fram till 1500-talet hade detta varit ett religiöst och kulturellt nav i århundraden. Sedan dess har djungel och regnskogen satt sina spår i staden och bara gjort den ännu mer fascinerande. Sista dagen i Kambodja är en vilodag för de som vill ta en paus, alternativt finns det en rad utflykter med olika teman som man kan ta del av på egen hand.

Club Safrans:
– Sofitel Siem Reap
– Park Hyatt Siem Reap

Première Safrans:
– Zannier Phum Baitang
– Raffles Grand Hotel d’Angkor

I Indien får ni se det ikoniska Taj Mahal. Kanske ett av världens mest fotograferade objekt, men som är så vackert och storslaget att ingen bild gör verkligheten rättvisa. På kvällen dukar det indiska köket upp sina godaste rätter.

Club Safrans: Sawai Man Mahal
Première Safrans: Rambagh Palace

Medan den senaste istiden knappt hade släppt taget om norra Europa, blomstrade de faraoniska civilisationerna längs Nilen. Gruppen besöker Sfinxen och några av de mest kända pyramiderna under dagen och avslutar med en gemensam galamiddag i magiska omgivningar när mörkret faller.

Club Safrans: Marriott Mena House Cairo
Première Safrans: Four Seasons Cairo

Paris har så mycket att erbjuda och här är teamet från Safrans du Monde på hemmaplan. Tanken är därför att tillpassa dagen efter gästernas önskemål. Om du känner till staden sedan tidigare följer du med gruppen som besöker de gömda pärlorna, medan en annan grupp åker till Eiffeltornet och Champs-Élysées. Andra kan fokusera på olika teman som kultur, arkitektur eller gastronomi.

Club Safrans: Hotel Scribe
Première Safrans: Palace Lutetia

Den 24:e dagen är vi tillbaka i New York och resan går mot sitt slut.

Bildgalleri


Air Cruise by Private Jet


Arrangören av resan är franska Safrans du Monde som har 20 års erfarenhet av skäddarsydda lyxresor för en kundgrupp som förväntar sig det bästa av det bästa.

Destinationerna

Destinationerna och resrutten är noga genomtänkta med målet att besöka flera av världens vackraste och viktigaste platser. Erfarna reseledare är med på hela resan och ser till att allt praktiskt tillvaratas både ombord på flyget och under vistelsen på destinationerna.

Flygplanet

Flygplanet är en specialbyggd Airbus A340. Kapaciteten har minskat från cirka 300 säten till endast 100 säten och planet kan beskrivas som ett slags flygande lyxhotell. Samtliga säten är i business och first class. Det finns en separat lounge ombord och varje deltagare har sitt eget säte från början till slut. Ombord serveras det tre rätter till lunch och middag baserat på det franska köket, signerat mästerkocken Paul Caussé och hans team.

Boende och gastronomi

Övernattning, mat och dryck under resan är inkluderat. Ni bor på lyxresorter och lodger utvalda för att ge en autentisk och minnesrik vistelse som är unik för varje destination. Det samma gäller de gastronomiska upplevelserna, där man får njuta av lokal mat  tillagad på välkända restauranger.

Som deltagare på resan kan du välja mellan två prisnivåer som båda innehåller mat, dryck, övernattning och utflykter: Club Safrans och Première Safrans.

Med Club Safrans reser du i business class. På Première Safrans reser du i first class på flyget, och standarden på hotellet ännu lite bättre. Dessutom inkluderar Première Safrans ett antal exklusiva utflykter i helikopter och med små plan under resan.

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet
Flygplanet är en specialbyggd Airbus A340.

Resfakta


Pris

Club Safrans:
Från 1 239 000 kr per person när två reser tillsammans.

Première Safrans:
Från 1 735 000 kr per person när två reser tillsammans.

Avresedatum

5 – 30 oktober 2024 (jordenruntflygning 6 – 29 oktober)

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm – New York med SAS i Business Class
 • Privat transfer t/r flygplats och hotell i New York
 • 2 nätter på The Plaza Hotel New York i New York före och efter jordenruntflygningen
 • Privatflyg jorden runt med start/slut i New York (24 dagar)
 • Övernattning som anges i resplanen
 • Helpension under hela resan, inklusive vin och champagne
 • Alla utflykter och transfer på destinationerna.
 • Engelsktalande reseledare

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Tanzania

All inclusive på kryddön Zanzibar

8 dagar

Från 49 500 kr

Bali

Njut av livet i tropiska Bali

9 dagar

Från 57 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo