Jorden runt i privatflyg – mars 2024

Foto: lucky-photo - stock.adobe.com

Jorden runt i privatflyg – mars 2024


26 dagar

9 mars – 3 april 2024

Jorden runt

Från 946 000 kr per person

På endast 24 dagar tar en fantastisk resa er jorden runt i ett specialdesignat privatflyg. Ni besöker kända destinationer med inriktning på det allra bästa som världen har att erbjuda. Under resan bor ni på 5-stjärniga resorter och äter på restauranger med det lilla extra. 

Exempel på något av de ni kan uppleva under resan.

Det unika koncept är inspirerat av Jules Vernes klassiker ’Jorden runt på 80 dagar’ – om än i en modernare version med komfort och lyx i alla led. Alla resedetaljer är planerade för att ni ska få uppleva mest möjligt på kort tid. Ni kan till exempel se fram emot att njuta av morgonkaffet med utsikt över Mexico City eller Anderna, och ta ett kvällsbad på stranden på en ö i Stilla havet samma dag.

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet
Bassengbaren på Wind Spirit.

Resplan

Stockholm – Paris – Mexico City – Hawaii – Fiji – Christchurch – Queenstown – Hobart – Perth – Singapore – Maldiverna – Tanzania – Paris – Stockholm

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet

Alla resedetaljer är planerade. I programmet nedan har vi listat några av höjdpunkterna under resan och angett vilka hotell man bor på med Club Safrans respektive Première Safrans. Den senare kategorin är fördelade på flera hotell under resan på några av destinationerna.

Resan startar i Paris med avresa på morgonen. Slå dig ner i det som kommer att vara din fasta plats under hela resan och se på film medan du njuter av måltiderna ombord. Och när du vill ta en tupplur kan sätet fällas ner till en två meter lång säng. Om du hellre vill umgås har planet ett egen liten lounge där du kan lära känna dina medpassagerare bättre.

Väl framme väntar sightseeing i livliga Mexico City. Dagen efter reser du till två platser av stor historisk betydelse för Mellanamerika – båda arkitektoniska mästerverk från var sin tidsepok; Katedralen för att hedra Our Lady of Guadalupe och den antika mayastaden Teotihuacan..

Club Safrans:
– Sofitel Mexico City Reforma

Première Safrans:
– Four Seasons Mexico City
– St Regis Mexico City

På Hawaii bor ni i Honolulu och besöker bland annat Pearl Harbor Memorial Ground och vulkanberget Diamond Head. Naturligtvis finns tid avsatt till eget förfogande för att koppla av i idylliska omgivningar.

Club Safrans:
– Royal Hawaiian Hotel

Première Safrans:
– Halekulani
– Kahala Resort

Söderhavsidyllen fortsätter på Fiji – känt för sitt vackra naturlandskap och gästvänliga befolkning. Under dagarna på ögruppen kommer ni att besöka kända landmärken och lokala byar för att lära känna det autentiska Fiji bättre.

Club Safrans:
– Intercontinental Fiji Golf Resort & Spa

Première Safrans:
– Likuliku Lagoon Resort
– Six Senses Fiji

Privatflyget landar i Christchurch på Sydön och ni flyger vidare till Queenstown med inrikesflyg. Det är en naturskön stad i nyzeeländska alperna och därifrån följer ni med på en dagskryssning i den förtrollande Fiordland National Park. Här stupar majestätiska berg ner i djupa fjordar med ett rikt djurliv. Från båten får ni både närkontakt med djurlivet och fantastisk utsikt över bergslandskapet.

Club Safrans:
– Sudima Hotel Christchurch
– Queenstown Park Boutique Hotel

Première Safrans:
– Hotel Montreal Christchurch
– Fable Christchurch
– Eichardts Private Hotel Queenstown
– Blanket Bay Lodge

I Australien går resan lite utanför de mest vanliga turistområdena. Ni anländer till Tasmanien som ligger utanför sydkusten med ett tempererat klimat och en unik natur. Vidare västerut på kontinenten väntar ’solskenshuvudstaden’ Perth på västkusten, med stadssightseeing och alternativa utflykter till omkringliggande regioner.

Club Safrans:
– The Tasman (Hobart)
– The Westin (Perth)

Première Safrans:
– The Henry Jones Art Hotel (Hobart)
– Islington Hotel (Hobart)
– Como The Treasury (Perth)

Singapore är den perfekta destinationen för en storstadssemester. Med ett varmt och tropiskt klimat, utsökt mat, shopping i världsklass och tillräckligt många attraktioner för att underhålla dig flera veckor, är det inte konstigt att detta är en av Asiens mest populära städer.

Singapore är både ett land, en stad och en ö, och har många kontraster. Landet är litet till storleken, men har överraskande mycket att erbjuda. Historiska butiksfasader och gamla tempel står sida vid sida med utlramoderna skyskrapor och experimentell arkitektur.

Club Safrans:
– The Capitol Kempinski Singapore

Première Safrans:
– Fairmont Raffles Singapore

Maldiverna är känt för sina perfekta stränder i vykortsvackra omgivningar. Dagarna här är till ditt förfogande oavsett om du vill koppla av på stranden eller ge dig ut på en liten upptäcktsresa på egen hand.

Club Safrans:
– Pullman Maamutaa Resort

Première Safrans:
– Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi

Efter vistelsen i Indiska Oceanen väntar en ny miljö när nästa anhalt är den afrikanska savannen och Tanzania. De tre nätterna tillbringas i lyxiga lodger, som alla ligger omgivna av det vilda Afrika och med utsikt över en glödande solnedgång. Båda dagarna kommer ni att följa med på safari, med goda möjligheter att se ”the Big Five” i det fria.  

Club Safrans:
– Ngorongoro Neptune Lodge
– Ngorongoro Serena Safari Lodge

Première Safrans:
– Four Seasons Safari Lodge Serengeti
– Beyond Ngorongoro Crater Lodge Ngorongoro

Tillbaka i Paris på dag 24 och resan avslutas.

Läs det detaljerade programmet för resan här.

Bildgalleri


Air Cruise by Private Jet


Arrangören av resan är franska Safrans du Monde som har 20 års erfarenhet av skäddarsydda lyxresor för en kundgrupp som förväntar sig det bästa av det bästa.

Destinationerna

Destinationerna och resrutten är noga genomtänkta med målet att besöka flera av världens vackraste och viktigaste platser. Erfarna reseledare är med på hela resan och ser till att allt praktiskt tillvaratas både ombord på flyget och under vistelsen på destinationerna.

Flygplanet

Flygplanet är en specialbyggd Airbus A340. Kapaciteten har minskat från cirka 300 säten till endast 100 säten och planet kan beskrivas som ett slags flygande lyxhotell. Samtliga säten är i business och first class. Det finns en separat lounge ombord och varje deltagare har sitt eget säte från början till slut. Ombord serveras det tre rätter till lunch och middag baserat på det franska köket, signerat mästerkocken Paul Caussé och hans team.

Boende och gastronomi

Övernattning, mat och dryck under resan är inkluderat. Ni bor på lyxresorter och lodger utvalda för att ge en autentisk och minnesrik vistelse som är unik för varje destination. Det samma gäller de gastronomiska upplevelserna, där man får njuta av lokal mat  tillagad på välkända restauranger.

Som deltagare på resan kan du välja mellan två prisnivåer som båda innehåller mat, dryck, övernattning och utflykter: Club Safrans och Première Safrans.

Med Club Safrans reser du i business class. På Première Safrans reser du i first class på flyget, och standarden på hotellet ännu lite bättre. Dessutom inkluderar Première Safrans ett antal exklusiva utflykter i helikopter och med små plan under resan.

Safrans du Monde - Air cruises by Private Jet
Flygplanet är en specialbyggd Airbus A340.

Resfakta


Pris

Club Safrans:
Från 946 000 kr per person när två reser tillsammans.

Première Safrans:
Från 1 442 000 kr per person när två reser tillsammans.

Avresedatum

9 mars – 3 april 2024 (jordenrunt flygning 10 mars – 2 april)

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Stockholm – Paris med Air France i Business Class
 • Transfer t/r flygplats och hotell i Paris
 • 2 nätter på Sofitel Arc De Triomphe i Paris före och efter jordenruntflygningen
 • Privatflyg jorden runt med start/slut i Paris (24 dagar)
 • Övernattningar som anges i resplanen
 • Helpension under hela resan, inklusive vin och champagne
 • Alla utflykter och transfer på destinationerna
 • Engelsktalande reseledare

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Mexico

Banyan Tree Mayakoba

8 dagar

Från 68 500 kr

USA

Romantisk lyxsemester i Kalifornien

11 dagar

Från 229 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo