Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

North Island och Six Senses Zil Pasyon

North Island och Six Senses Zil Pasyon


8 dagar

Avresa året runt

Seychellerna

Från 300 000 kr per person

Upplev det bästa av Seychellerna under en och samma resa: den sägenomspunna privata ön North Island och läckra Six Senses Zil Pasyon!

Ska ni kanske fira ett kärleksjubileum? Behöver ni komma bort ett litet tag efter en period med mycket jobb? Eller är det helt enkelt dags att överraska din kära med en vecka i ett paradis? Den här resan till Seychellerna toppar det mesta du har varit med om – eller drömt om!

Naturen har varit generös mot dessa 115 öar i den Indiska oceanen, uppkallade efter Kung Ludvig XV:s finansminister, monsieur Séchelles. Ögruppen är belägen cirka 200 mil nordöst om Madagaskar, och ni flyger bekvämt i Business Class till huvudstaden Mahé med Emirates från Stockholm via Dubai.

Vem vill inte vakna upp till den här utsikten?
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten?

Six Senses

Väl framme i Mahé väntar en privat helikopter som tar er vidare till ön Félicité och den läckra resorten Six Senses Zil Pasyon. Vid ankomst finns det bara ett ord som kan sammanfatta det första intrycket; Wow!

De drygt 30 villorna ligger avskärmade mellan granitformationerna som är så typiska för flera av öarna på Seychellerna. Från terrassen på din Hideaway Pool Villa har du utsikt över vita stränder, turkost hav och vajande palmer. Börja gärna dagen med frukost på din privata terrass innan stranden och havet lockar dig till sig.

På Seychellerna är korallreven fortfarande levande och färgrika. Tillsammans med ett rikt maritimt liv, med allt från tropiska fiskar till valhajar samt skeppsvrak och granitskulpturer under vattnet, är det här havet en våt dröm för alla som älskar att dyka och snorkla. Om resan till Seychellerna blir första gången du sätter på dig simfenor och spottar i cyklopet, så organiserar resorterna kurser med kvalificerade dykinstruktörer.

Den kulinariska scenen på Seychellerna är en eklektisk mix av kulturerna som har kommit seglandes över havet och format livet här de senaste 200 åren. Afrikaner, kineser, fransmän, engelsmän och indier har tagit med sig smaker och kokkonst från sina hemländer. Six Senses Zil Pasyon har flera restauranger och barer, som serverar både traditionell seychellisk mat och innovativa rätter inspirerade av lokalt och internationellt kök

Som på alla Six Senses resorter runt om i världen satsas det även här på lokalproducerad ekologisk mat och hållbar förbrukning. Dricksvattnet kommer från resortens egna reningsverk, självklart i glasflaskor då plast är ett givet no-no. Resortens imponerande köksträdgård och ekologiska kycklingfarm bidrar till att råvarorna har så kort resa som möjligt.

Som alltid på Six Senses resorter; ekologisk och hållbar mat, gärna från egen tillverkning.
Som alltid på Six Senses resorter; ekologisk och hållbar mat, gärna från egen tillverkning.

North Island

Efter tre dagar och tre nätter på Félicité går ni ombord på helikoptern igen. En kort resa bort väntar en oförglömlig vistelse på en ö som är på god väg att få legendstatus. North Island är så mycket mer än en lyxig semesterdestination. Det är snarare en livsstil enligt de dedikerade ägarna av den här frodiga paradisön. De har bland annat påbörjat ett storstilat hållbarbetsprojekt på ön och har som vision att involvera gästerna i försöken att skruva tillbaka naturens biologiska klocka.

Här har man tagit avslappnad barfotalyx till nya höjder. Dock gör det väl tilltagna dygnspriset att upplevelsen endast är för få utvalda. Som Will och Kate, hertigen och hertiginnan av Cambridge, eller George och Amal Clooney. Båda paren valde att åka på smekmånad till North Island. Men den vackra naturen och den unika atmosfären på denna lilla ö på 2 kvadratkilometer kan få vem som helst att tappa andan, precis som när man är nyförälskad.

Var och en av de elva villorna har egen åtkomst till huvudstranden som ligger som ett vitt sammetsband längs med nästan hela långsidan av ön. Tidvattnet har förflyttat sand upp och ner över stränderna här under miljontals år. Tvättat och slipat varje sandkorn till ett vitt puder. Havsströmmarna förändrar ständigt sandmassorna, så din favoritstrand kan vara borta om du skulle återvända ett år senare. Men du hittar garanterat en ny.

Livet på North Island går långsamt. Färsk frukt och nymalet kaffe på terrassen i din Beachfront Villa. En förmiddagshike runt om på ön. En lång och lugn simtur. Picknick på stranden eller en sallad i restaurang Piazza – öns samlingspunkt, byggd i genomtänkt minimalism under ett urgammalt indiskt mandelträd.

Den sägenomspunna ön North Island kommer man till med helikopter.
Den sägenomspunna ön North Island kommer man till med helikopter.

På dessa breddgrader går solen ner tidigt i havet. På West Beach kan du se solnedgången färga strand och hav i de vackraste pastellfärger, innan kvällen bjuder på candlelit dining ackompanjerat av vågornas brus. Eller en kreolsk smakupplevelse i det historiska biblioteket som håller till i en originalbyggnad av korallsten från den tiden North Island var en kokosplantage. Eller vad sägs om en spicy barbeque eller skaldjurssupé på din terrass, tillagat av en av resortens kockar.

Mat, dryck (exklusive champagne och den övre delen av vinlistan), vattensport och yoga är all inclusive. Som välkomstgåva erbjuds en spabehandling på 30 minuter per gäst. En North Island Buggy finns tillgänglig under hela vistelsen.

Mellan smakupplevelserna, sinnesintrycken, de uppfriskande doppen och timmar i sol och skugga, inbjuder North Island dig till att ta del av sina hållbarhetsprojekt. Detta för att få en unik kunskap om det sårbara samspelet i naturen. För att uppskatta, och bättre förstå, vad som krävs för att bevara tropiska paradis som North Island för framtida generationer.

Efter tre dagar vill ni med all säkerhet inte åka härifrån, och det är givetvis möjligt att förlänga vistelsen med flera dagar om så önskas. Men om plikterna hemma kallar är det dags att ta farväl, eller au revoir – på återseende – som man säger här.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 300 000 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

  • Flyg t/r Stockholm i Business Class.
  • 3 nätter Six Senses Zil Pasyon i Hideway Pool Villa inkl. helpension.
  • 3 nätter North Island i Beachfront Villa inkl. helpension. 
  • Helikoptertransfer mellan öarna.

Resan kan förlängas.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Dubai

One&Only Royal Mirage, Dubai

8 dagar

Från 54 500 kr

Seychellerna

Constance Ephelia Mahé Seychelles

8 dagar

Från 46 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo