Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

The Tuscan Route – utforska Toscana i stil

The Tuscan Route – utforska Toscana i stil


10 dagar

Avresa året runt

Toscana

Från 75 000 kr per person

Namnet Toscana väcker härliga associationer. Vackert landskap med gröna ängar och vingårdar samt arkitektur ända tillbaka till medeltiden och inte minst mat och vin-upplevelser av högsta klass.

Denna resa tar er med till tre noga utvalda platser som innefattar själva hjärtat av Toscana. Och för att förgylla resan så färdas ni från plats till plats i en klassisk veteran-sportbil. Välj mellan klassiker som Fiat Spider, Triumph Spitfire, MG Roadster och Alfa Romeo Duetto.

Detta blir en resa genom historia och kultur särpräglad av en enastående arkitektur. Toscana-regionen har hela sju verk på UNESCOs världsarvslista.

Vinci: Leonardo da Vincis födelseort är uppkallad efter konstnären.
Vinci: Leonardo da Vincis födelseort är uppkallad efter konstnären.

Fonteverde (3 nätter)

Utsikten är mer häpnadsväckande än det vackraste vykort. Inom en radie på 30-40 kilometer finner ni otaliga sevärdheter och många spännande saker att göra. Allt från medeltida byggnader till klassiska vingårdar med guidade turer och vinprovning och fina luncher.  Resorten har ett brett utbud av både spa och massage.

Grotta Giusti (3 nätter)

Ni bor i en renoverad och uppfräschad 1800-talsvilla omgiven av idyllisk natur. Leonardo Da Vincis medeltida födelseort Vinci ligger bara 17 kilometer bort och den exklusiva chokladtillverkaren Cioccolateria Slitti är bara en kort promenad bort. I närheten har ni även områdets 18-håls golfbana samt tillfällen för både vinprovning och spa-behandling.

Bagni di Pisa (3 nätter)

Här bor ni i en 1700-talsvilla med stor historik där många tidigare gäster har varit både adelsmän såväl som andra framstående gäster genom åren. Även här är utbudet av saker att göra stort. Ni kan både ta en pålitlig tur i en varmluftsballong över området samt besöka vingårdar i området. Och får ni inte nog av vingårdarna så kan ni även fördjupa er i Vicopisanos lokala oändliga olivlundar som förvandlas till olivolja som exporteras till hela världen.

The Tuscan Route
The Tuscan Route.

Resfakta


Karta

Pris

  • Från 75 000 kr per person

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

  • Flyg från Arlanda t/r Pisa eller Roma
  • Transfer med Mercedes och Privatchaufför från/till flygplatsen.
  • Hyra av veteransportbil inkl.försäkring.
  • 3 nätter Bagni di Pisa
  • 3 nätter Grotta Giusti
  • 3 nätter Fonteverde
  • Frukost och middag varje dag.
  • Massage och spa på alla tre resorterna.

Resans längd kan utökas och även kombineras med andra destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Australien, Nya Zeeland

Resor till Australien och Nya Zeeland

5-100 dagar

Från 20 000 kr

USA

Romantisk lyxsemester i Kalifornien

11 dagar

Från 229 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo