Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

New Zealand in style

Foto: Destination Queenstown

New Zealand in style


17 dagar

Avresa året runt

Waiheke Island, Rotorua, Napier, Wellington, Christchurch, Queenstown, Milford Sound

Från 187 900 kr per person

Upplev Nya Zeeland på en skräddarsydd resa där både upplevelserna och boendet är utformat med en guldkant.

Betydelsen av begreppet “lyxsemester” har ändrat sig markant. Om det tidigare förde tankarna till stora pampiga 5-stjärniga hotell mitt i centrum, består den “nya lyxen” av alltmer intima resorter. I natursköna omgivningar har stela servitörer och hovmästare bytts ut mot en mer informell och personlig service i en avslappnad atmosfär.

I det här reseförslaget har vi kombinerat det bästa boendet med de mest attraktiva utflykterna, med frihet att samtidigt planera dagarna efter sina egna önskemål.

Emirates Airlines, Business Class.
Business Class på Emirates.

På Arlanda tar du plats i Business Class ombord på ett av Emirates moderna långdistansplan. Vidare inrikesflyg sker med Air New Zealand i ekonomiklass.

Waiheke Island

Efter ankomst till Auckland tidigt på morgonen lokal tid är nästa destination Waiheke Island som ligger precis utanför kusten. Här checkar ni in på den luxuösa resorten Delamore Lodge. Färja till och från ön är inkluderat i priset, men vill man anlända i stil kan man uppgradera till helikoptertransport från Auckland. Delamore Lodge är en pärla, byggd vid en klippa med imponerande utsikt över Owahanake Bay. Resorten har förstklassiga faciliteter, service, god mat och ett spa. Resorten är inspirerad av både Medelhavet och kulturen i Nya Zeeland, och de har dessutom ett stort fokus på bevarande och skydd av naturen och det lokala växt- och djurlivet.

Waiheke Island.
Tillbringa några dagar på idylliska Waiheke Island.
Foto: sardinelly – stock.adobe.com

Rotorua

Efter två nätter på idylliska Waiheke tar du färjan tillbaka till Auckland och hämtar ut en hyrbil, en nyare modell av typen Hyundai Tucson eller liknande. Välj mellan två rutter vidare till Rotorua, den snabbaste på 3 timmar eller den natursköna på 4 timmar. Rotorua bjuder på blandade aktiviteter ute i naturen. Från vandringar, kanot, kajak och fiske, till mer actionfyllda upplevelser som rafting, bungyjump och fallskärmshopp. Här finns även spa och golfbana. Boendet är dessutom en upplevelse i sig själv. Treetops Lodge är små lyxstugor i den 800 år gamla skogen, byggda och skötta utifrån metoder som varken skadar flora eller fauna.

Utforska den spännande naturen i Rotorua, som den här gejsern.
Utforska den spännande naturen i Rotorua, som den här gejsern.

Napier

En körtur på 4 timmar tar dig till Napier på Nordöns östkust. Ta in på idylliska Farm Cape Kidnappers the Lodge, där du stannar i två nätter. Med endast 22 rum är personlig service och toppkomfort i fokus för det här konceptet. Det finns både spa och golfbana vid resorten och gourmetmiddag är inkluderat i priset.

Wellington

Nästa stopp på färden är huvudstaden Wellington, en sevärd stad rik på kultur och byggd runt en naturlig hamn på Nordöns södra del. Förutom allt man kan se och göra i Wellingtons kompakta stadskärna, kan en tur på museer, djurparken och botaniska trädgården rekommenderas. Två nätters boende med hög standard på InterContinental som har ett perfekt läge vid Wellington Harbour.

French Farm Bay på Banks Peninsula.
Hitta lugnet på Banks Peninsula utanför Christchurch.

Christchurch

Efter vistelsen i Wellington lämnar ni tillbaka er hyrbil och flyger till Christchurch på Sydön. I lantliga omgivningar på Banks Peninsula precis utanför staden tar ni in på Annandale, en privat egendom med fyra lyxvillor vid kusten. Ni disponerar en av de fyra villorna på egen hand, där privatliv, en fantastisk utsikt över det glittrande Stilla havet och frisk luft är garanterat. Lokala, färska råvaror utgör de fantastiska måltiderna, och ni kan välja mellan att få maten levererad till er villa färdiglagad, eller få en personlig kock på besök. 

Queenstown

Inget besök på Sydön är komplett utan ett besök till Queenstown. Hit vallfärdar folk från hela världen för att frossa i spännande utomhusaktiviteter. Här kan man få utlopp för sitt intresse för alla typer av extremsport. Det finns naturligtvis även ett brett spektrum av aktiviteter som inte pushar adrenalinnivån till det yttersta; utforska området i eget tempo till fots, på cykel, i kanot eller på hästryggen. Eller njut av en avkopplande dag med fiske efter storöring, på spa eller på golfbanan. Med fyra nätter här finns det gott om tid till att utforska allt som den här pulserande staden har att bjuda på. Ni bor på Azur Lodge, som ligger ca. 5 minuter med bil från Queenstown centrum. Från lodgen har ni en fantastisk utsikt över Lake Wakatipu och de omkringliggande bergen. Med endast villor är detta en exklusiv och privat plats om känns långt ifrån allt och alla – men som ändå ligger centralt.

Milford Sound.
Flyg och kryssning till Milford Sound är inkluderat i priset.
Foto: Chris Sisarich

Flygtur och kryssning i Milford Sound

Besöket i Queenstown inkluderar en spännande dagsutflykt till natursköna Milford Sound, ett dramatiskt landskap med fjordar och berg. Du plockas upp på hotellet och går därefter ombord på ett litet flygplan som ger en helt unik utsikt över området på väg ut mot kusten. Efter landning följer piloten med resesällskapet på en kort “bushwalk” till hamnen. Därifrån väntar en tur tillbaka med en modern katamaran och du får se fjordlandskapet från däck. Turen blir extra givande eftersom man precis har sett samma landskap ur ett fågelperspektiv.

Efter 15 underbara dagar med det allra bästa av Nya Zeeland flyger du från Queenstown tillbaka till Auckland, och därefter hem till Sverige via Dubai.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 187 900 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Auckland t/r i Business Class med Emirates
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Wellington–Christchurch–Queenstown–Auckland med Air New Zealand
 • Flygavgifter och bränsletillägg
 • Transfer Auckland Airport–Waiheke Island t/r
 • 2 nätter på Delamore Lodge på Waiheke Island. Inkl. frukost.
 • Hyrbil i 9 dagar mellan Auckland och Wellington
 • 2 nätter på Treetops Lodge and Estate i Rotorua. Inkl. frukost.
 • 2 nätter på The Farm at Cape Kidnappers utanför Napier. Inkl. frukost och middag.
 • 2 nätter på Intercontinental Wellington. Inkl. frukost.
 • 3 nätter på Annandale utanför Christchurch. Inkl. frukost och middag.
 • 4 nätter på Azur Lodge i Queenstown. Inkl. frukost.
 • Dagstur till Milford Sound inkl. flyg och kryssning
 • All transfer mellan hotell och flygplats i Nya Zeeland

Resan kan förlängas och utökas.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Australien

Det bästa av Australien

17 dagar

Från 182 900 kr

Thailand

Tropisk storstadssemester i Bangkok

6 dagar

Från 20 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo