New Zealand in style

land
Waiheke Island, Rotorua, Napier, Wellington, Christchurch, Queenstown, Milford Sound
varighet
17 dagar
avreise
Avresa året runt
pris
Från 150 000 kr per person
kontakt

Upplev Nya Zeeland på en skräddarsydd resa där både upplevelserna och boendet är utformat med en guldkant.

Betydelsen av begreppet “lyxsemester” har ändrat sig markant. Om det tidigare förde tankarna till stora pampiga 5-stjärniga hotell mitt i centrum, består den “nya lyxen” av alltmer intima resorter. I natursköna omgivningar har stela servitörer och hovmästare bytts ut mot en mer informell och personlig service i en avslappnad atmosfär.

I det här reseförslaget har vi kombinerat det bästa boendet med de mest attraktiva utflykterna, med frihet att samtidigt planera dagarna efter sina egna önskemål.

Emirates Airlines, Business Class.
Business Class på Emirates.

På Arlanda tar du plats i Business Class ombord på ett av Emirates moderna långdistansplan. Vidare inrikesflyg sker med Air New Zealand i ekonomiklass.

Waiheke Island

Efter ankomst till Auckland tidigt på morgonen lokal tid, är nästa destination Waiheke Island precis utanför kusten. Transporten dit sker i form av sightseeing i helikopter, som är inkluderat i priset. Väl framme checkar du in på lyxresorten The Boatshed – “båthuset”. Det är ett koncept som börjar bli populärt i Norge, där båthus och båtskjul byggs om till lyxigt boende utan att förlora den autentiska känslan. Middagen tillagas med kärlek och perfektion av färska närodlade råvaror. De flesta örter och grönsaker skördas i hotellets egna köksträdgård.

The Boatshed, Waiheke Island.
Bo två nätter på The Boatshed på Waiheke Island.

Rotorua

Efter två nätter på idylliska Waiheke tar du färjan tillbaka till Auckland och hämtar ut en hyrbil, en nyare modell av typen Hyundai Tucson eller liknande. Välj mellan två rutter vidare till Rotorua, den snabbaste på 3 timmar eller den natursköna på 4 timmar. Rotorua bjuder på blandade aktiviteter ute i naturen. Från vandringar, kanot, kajak och fiske, till mer actionfyllda upplevelser som rafting, bungyjump och fallskärmshopp. Här finns även spa och golfbana. Boendet är dessutom en upplevelse i sig själv. Treetops Lodge är små lyxstugor i den 800 år gamla skogen, byggda och skötta utifrån metoder som varken skadar flora eller fauna.

Utforska den spännande naturen i Rotorua, som den här gejsern.
Utforska den spännande naturen i Rotorua, som den här gejsern.

Napier

En körtur på 4 timmar tar dig till Napier på Nordöns östkust. Ta in på idylliska Farm Cape Kidnappers the Lodge, där du stannar i två nätter. Med endast 22 rum är personlig service och toppkomfort i fokus för det här konceptet. Det finns både spa och golfbana vid resorten och gourmetmiddag är inkluderat i priset.

Wellington

Nästa stopp på färden är huvudstaden Wellington, en sevärd stad rik på kultur och byggd runt en naturlig hamn på Nordöns södra del. Förutom allt man kan se och göra i Wellingtons kompakta stadskärna, kan en tur på museer, djurparken och botaniska trädgården rekommenderas. Två nätters boende med hög standard på InterContinental som har ett perfekt läge vid Wellington Harbour.

Otahuna Lodge.
Resan inkluderar 3 nätter på Otahuna Lodge utanför Christchurch.

Christchurch

Efter vistelsen i Wellington lämnar du hyrbilen och flyger till Christchurch på Sydön. I lantliga omgivningar precis utanför staden tar du in på Otahuna Lodge. Det är en herrgård i viktoriansk stil som är moderniserad och ombyggd till lyxhotell. Det ligger i praktfulla gröna omgivningar med en önskan om att ge gästerna en sofistikerad och avkopplande vistelse. En bättre 5-rättersmiddag med tillhörande vinpaket är inkluderat

Queenstown

Inget besök på Sydön är komplett utan ett besök till Queenstown. Hit vallfärdar folk från hela världen för att frossa i spännande utomhusaktiviteter. Här kan man få utlopp för sitt intresse för alla typer av extremsport. Det finns naturligtvis även ett brett spektrum av aktiviteter som inte pushar adrenalinnivån till det yttersta; utforska området i eget tempo till fots, på cykel, i kanot eller på hästryggen. Eller njut av en avkopplande dag med fiske efter storöring, på spa eller på golfbanan. Med fyra nätter här finns det gott om tid till att utforska allt som den här pulserande staden har att bjuda på. Övernattning sker på ståtliga Eichardt’s Private Hotel i centrum längs med Lake Wakatipu.

Milford Sound.
Flyg och kryssning till Milford Sound är inkluderat i priset.
Foto: Chris Sisarich

Flygtur och kryssning i Milford Sound

Besöket i Queenstown inkluderar en spännande dagsutflykt till natursköna Milford Sound, ett dramatiskt landskap med fjordar och berg. Du plockas upp på hotellet och går därefter ombord på ett litet flygplan som ger en helt unik utsikt över området på väg ut mot kusten. Efter landning följer piloten med resesällskapet på en kort “bushwalk” till hamnen. Därifrån väntar en tur tillbaka med en modern katamaran och du får se fjordlandskapet från däck. Turen blir extra givande eftersom man precis har sett samma landskap ur ett fågelperspektiv.

Efter 15 underbara dagar med det allra bästa av Nya Zeeland flyger du från Queenstown tillbaka till Auckland, och därefter hem till Sverige via Dubai.

Klicka på bilden för större format:

Karta

Pris

 • Från 150 000 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Auckland t/r i Business Class med Emirates
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Wellington–Christchurch–Queenstown–Auckland med Air New Zealand
 • Flygavgifter och bränsletillägg
 • Helikoptertransfer Auckland Airport–The Boatshed
 • 2 nätter på The Boatshed på Waiheke Island. Inkl. frukost.
 • Hyrbil i 9 dagar mellan Auckland och Wellington
 • 2 nätter på Treetops Lodge and Estate i Rotorua. Inkl. frukost.
 • 2 nätter på The Farm at Cape Kidnappers utanför Napier. Inkl. frukost och middag.
 • 2 nätter på Intercontinental Wellington. Inkl. frukost.
 • 3 nätter på Otahuna Lodge utanför Christchurch. Inkl. frukost och middag.
 • 4 nätter på Eichardt’s Private Hotel i Queenstown. Inkl. frukost.
 • Dagstur till Milford Sound inkl. flyg och kryssning
 • All transfer mellan hotell och flygplats i Nya Zeeland

Resan kan förlängas och utökas.

Vi hoppas att du har haft en fin resa tillsammans med oss! Nu när ni har packat upp och smält alla intryck, hoppas vi att du vill ge oss era synpunkter på resan, både före, under och efter.

Fler reseförslag