Exklusiv kryssning och storstadssemester

land
Perth, Broome, Kimberley, Darwin
varighet
20 dagar
avreise
Avresa året runt
pris
Från 169 000 kr per person
kontakt

Western Australias kust bjuder på storslagen och orörd natur, olik andra platser i världen. I detta reseförslag har vi kombinerat en exklusiv 10-dagars kryssning med några dagar i Perth, Broome och Darwin.

Resan startar i Stockholm, men det är även möjligt med avresa från andra städer. Flygresan tur/retur Australien är med välrenommerade Singapore Airlines.

Efter ankomst till Perth bor ni två nätter på Como the Treasury, som anses vara det bästa hotellet i Perth. Perth är huvudstad i delstaten Western Australia och är känd för att vara Australiens renaste stad och den stad som har flest soldagar under ett år.

Skyline i Perth.
Solrika Perth är huvudstad i delstaten Western Australia, och är kanske Australiens renaste stad.
Foto: Tourism Australia

Från Perth flyger ni vidare till Broome och bor på exklusiva Cable Beach Club Resort & Spa. Här har ni en härlig utsikt över Cable Beach, två pooler, fyra restauranger och botaniska trädgårdar.

Cable Beach i Broome.
Cable Beach i Broome.
Foto: Tourism Western Australia

Broome är också utgångspunkten för kryssningen med fartyget True North, som tar er med på en spännande resa till några av Australiens mest avsides belägna och orörda platser i Kimberly regionen. Köket ombord håller hög standard och alla måltider och alkoholfria drycker är inkluderat.

True North Adventure Cruises
True North Adventure Cruises tar er med till avsides belägna platser där outbacken möter havet.

Under de nästkommande tio dagarna erbjuds ett varierat utbud av utflykter och aktiviteter som man kan delta i. Sportfiskaren kan se fram emot fiskemöjligheter både i sötvatten och saltvatten. Under resan blir det även jakt på ”mud crabs” och ostronskörd. Följ med på vandringar och sightseeing med båt i små grupper, eller koppla av ombord.

Fånga mud crabs i Northern Territory.
Under kryssningen finns möjlighet att fånga sin egen middag i form av ostron och ”mud crabs”, samt många tillfällen att testa fiskelyckan.

Fartyget följer kusten norrut och tar er bland annat med till spektakulära vattenfall, via floder med ett rikt djurliv och till vackra korallrev. Färden går också till Raft Point, där vi får se några av aboriginernas bäst bevarande hällristningar.

Rock Art i Northern Territory.
Det torra klimatet har under tiotusentals år bevarat delar av aboriginernas grottkonst vid Raft Point.
Foto: Gary Norris

Kryssningens sista stopp är i Wyndham, och härifrån fortsätter ni med buss till Kununurra och därifrån med flyg till Darwin.

Här bor ni på Hilton Darwin med utsikt över hamnområdet. Darwin är den enda storstaden på Australiens nordliga kust och en multikulturell smältdegel med impulser från hela världen.

Mindil Beach i Darwin.
Mindil Beach i Darwin är en trevlig plats att vara på.
Foto: Shaana McNaught/Tourism NT

Njut av dagarna i charmerande Darwin Harbour eller på Mindil Beach innan ni flyger hem till Sverige via Singapore och Köpenhamn. Reseförslaget kan tillpassas och möjlighet finns att göra stopp i Singapore båda vägarna.

Klicka på bilden för större format:

Karta

Pris

 • Från 169 000 kr per person på ekonomiklass
 • Från 189 000 kr per person på Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Australien t/r i ekonomiklass
 • Flyg Perth-Broome, enkel väg
 • Flyg Kununurra-Darwin, enkel väg
 • 10-dagars kryssning med True North, inkl. dryck och måltider
 • 2 nätter på Como The Treasury, inkl. frukost
 • 3 nätter på Cable Beach Club Resort And Spa, inkl. frukost
 • 2 nätter på Hilton Darwin, inkl. frukost
 • All transfer mellan flygplats/hotell/kryssning
 • Fiskeutrustning kan lånas ombord på True North eller tas med om man vill använda egen utrustning.
 • Visum till Australien

Resan kan förlängas och utökas med flera destinationer.

Vi hoppas att du har haft en fin resa tillsammans med oss! Nu när ni har packat upp och smält alla intryck, hoppas vi att du vill ge oss era synpunkter på resan, både före, under och efter.

Fler reseförslag