Det bästa av Australien

land
Kangaroo Island, Uluru, Stora Barriärrevet, Sydney, Adelaide, Lizard Island
varighet
17 dagar
avreise
Avresa året runt
pris
Från 118 000 kr per person
kontakt

Detta reseförslag består utav några av de finaste och mest exklusiva resorterna i Australien. Några av dem kan konkurrera med de bästa i världen vad gäller standard, och inte minst vad gäller belägenhet.

Förslaget är framtaget med tanke på att inte bara inkludera de bästa resorterna i Australien, utan även några av de mest fascinerande och intressanta platserna, som Kangaroo Island, Sydney, Ayers Rock och Stora Barriärrevet. Detta blir utan tvekan ett minne för livet.

Emirates Airlines, Business Class.
Emirates Airlines, Business Class.

Resan startar i Stockholm, men det är även möjligt med anslutning från andra städer i Sverige. Ni flyger i business class med Emirates via Dubai till Adelaide. Inkluderat i business class biljetten är chaufförservice till flygplatsen om man bor inom en radie på 60 km från Arlanda flygplats, samt transfer till hotellet vid ankomst till Adelaide.

I Adelaide tar ni in på Mayfair Hotel, som är ett 5-stjärnigt hotell nära både restauranger och sevärdheter. Använd de första dagarna till att upptäcka staden. Inkluderat i priset är en heldagsutflykt till berömda Barossa, för att smaka på australiensiska viner i världsklass.

Oceanview Eco Villas, Kangaroo Island.
Oceanview Eco Villas har en fascinerande belägenhet helt ute vid havet.
Foto: Heidi Who Photos

Efter ett par dagar sätts kursen mot Kangaroo Island. De nästkommande dagarna blir det en all inclusive vistelse på (2 nätter) på Oceanview Eco Villas med spännande turer på ön. I en grupp på max 12 gäster följer ni med kunniga, lokala guider på vandringar där det väntar en fascinerande och varierad natur. Australiens ikoniska djurarter i det fria, och förstklassig mat och dryck. Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och sälkolonin vid Admirals Arch är några av höjdpunkterna på rundturen.

Se film från Longitude 131.

Från Kangaroo Island återvänder ni till Adelaide, där ni har en övernattning. Därefter går resan vidare till Uluru (Ayers Rock), som är en av de stora höjdpunkterna på resan. På en platt, röd slätt mitt i öknen ligger denna 600 miljoner år gamla jättestenen, 348 meter hög och 9,4 kilometer i omkrets. Den och de 36 små runda bergen Kata Tjuta (även känd som The Olgas) har i över 20 000 år varit heliga platser för aboriginerna.

Ni bor på exklusiva Longitude 131, som ligger i Uluru – Kata Tjuta National Park, och som endast har plats för 30 gäster. Njut av lugnet och stillheten i ett av de 15 luxuösa tälten, placerade i sanddynerna i närheten av jättemonoliten.

Lizard Island Resort.
Tillbringa dagarna på någon av Lizard Islands 24 öde sandstränder.

Efter några dagar i den röda öknen fortsätter ni till ett annat av Australiens naturskapade underverk – Stora Barriärrevet. Här bor ni en natt i Cairns innan ett mindre flygplan tar er ut till vackra Lizard Island. Ön har endast plats för 80 gäster, och erbjuder det bästa av både komfort och mat. Tillbringa dagarna på någon av de 24 öde sandstränderna, eller delta i det stora utbudet av aktiviteter.

Det mest speciella är naturligtvis livet under vattnet, och på Lizard Island kan du både snorkla och dyka för att se de många färgrika fiskarna och korallerna – kanske träffar du också på en av de stora sköldpaddorna!

Översiktsbild av Sydney och hamnområdet.
Översiktsbild av Sydney och hamnområdet.

Sista stoppet på resan är storstaden Sydney, där ni bor på Park Hyatt Sydney, ett fashionabelt hotell som kanske har det bästa läget i hela Sydney. Från hotellet har man en fantastisk utsikt mot operahuset och Sydney Harbour. Gå på en föreställning i operahuset, besök en av stadens många stränder och inta en måltid på någon av de nyskapande restaurangerna som Sydney har.

Efter vistelsen i Sydney går resan hem via Dubai till Stockholm. Emirates chaufförservice kör dig hem vid ankomst till Stockholm om du flyger business eller first class (inom en radie av 60 km).

Klicka på bilden för större format:

Karta

Pris

 • Från 118 000 kr per person i Ekonomiklass
 • Från 146 000 kr per person i Business Class
 • Från 168 000 kr per person i First Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm-Australien t/r i business class med Emirates
 • Inrikesflyg i ekonomiklass mellan Adelaide-Ayers Rock-Cairns-Sydney
 • Flygresa Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • Flygresa Cairns-Lizard Island t/r
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter på Mayfair Hotel i Adelaide
 • 2 nätter på Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island inkl. helpension och utflykter
 • 2 nätter på Longitude 131 i Ayers Rock
 • 1 natt på Shangri-La Hotel The Marina Cairns
 • 3 nätter på Lizard Island Resort
 • 3 nätter på Park Hyatt i Sydney
 • Många måltider och utflykter är inkluderade
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • Turistvisum till Australien

Resan kan förlängas och utökas.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Reiseforespørsel
 • Om resan
 • Önskemål för resan
 • Kontaktinformation
Sending

Fler reseförslag


Nyhetsbrev

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.