Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Utforska Thailand

Foto: ©EMrpize - stock.adobe.com

Utforska Thailand


15 dagar

Avresa året runt

Bangkok, Chiang Mai, Koh Samui, Krabi

Från 56 500 kr per person

På den här 15-dagarsturen till Thailand kommer du att uppleva höjdpunkterna i det här fantastiska landet.

Här hittar du en perfekt balans mellan kulturella landmärken och vackra stränder samt aktiviteter och avkoppling. I norra Thailand flyter vi nedför floden Kwai och njuter av en genuin khantok-måltid hemma hos en familj i Chiang Mai. Du får också möjlighet att besöka en matmarknad för att köpa ingredienser som kommer att användas i en matlagningskurs.

Därefter reser vi söderut mot kusten, där vi precis som lokalbefolkningen tar oss fram med ”long tail boats” och ”tuk-tuks”. Vi åker till strandparadisen Koh Samui och Krabi, för att fylla dagarna med sol och bad, utflykter genom grönskande regnskog och snorkling i kristallklart vatten. Åk ut på upptäcktsfärd till någon av de många öarna eller utforska byarna i en traditionell tuk-tuk.

Det här är upplevelseresan i Thailand som du inte får gå miste om!

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Njuta av en genuin khantok-middag i en lokal by
 • Ta en tur till templet Wat Chedi Luang och få en pratstund med en munk
 • Thailändsk matlagningskurs där du får njuta av din hemlagade måltid till lunch
 • Resa som lokalbefolkningen i long tail boats och tuk-tuks
 • Besöka den riktiga ”Bridge on the River Kwai”

Resplan

Välkommen till Bangkok! Du hämtas på flygplatsen och blir skjutsad till hotellet. Det är inga aktiviteter inplanerade idag, så checka in på hotellet (från kl. 14:00) och utforska staden. Ett informationsmöte hålls runt kl. 18:00. Då kommer du att träffa de andra resenärerna i gruppen samt din reseledare, som kommer att ge er mer information om den kommande turen. Vänligen kika i hotellreceptionen för mötets exakta tid.

Vi reser till Kanchanaburi där vi får inblick i ett stycke historia från andra världskriget. Du kanske har sett eller hört talas om den berömda filmen ”Bron över floden Kwai”? Vi besöker den äkta varan och tar en tågtur över bron. Det är en massiv, majestätisk och imponerande bro, som ger en fantastisk utsikt över floden nedanför.

På morgonen besöker vi Erawan nationalpark och ett av världens vackraste vattenfall. Ta ett dopp i det turkosblå vattnet, ta bilder från toppen (hela 1 500 meter) eller utforska regnskogen och se hur många apor du kan få syn på. Därefter kör vi till Thai-Burma krigsmuseum och en krigskyrkogård för att lära oss mer om järnvägen ”Death Railway” och dess dystra historia. Över 6 000 fångar ligger begravda på kyrkogården. Under eftermiddagen reser vi till Ayutthaya och njuter av en middag ombord på en båt som tidigare har fraktat ris.

Utforska ruinerna av Ayutthaya Historical Park som finns med på Unescos världsarvslista. Ayutthaya fungerade som Thailands huvudstad från 1400-talet till 1800-talet och ansågs då vara en av världens mest fantastiska städer. Därefter reser vi tillbaka till Bangkok för att flyga vidare till nästa destination, Chiang Mai.

Efter ett besök på den lokala marknaden tillsammans med en kock, tillagar vi vår egna lunch på en thailändsk matlagningskurs. Kursen ges på en privat restaurangskola. Senare besöker vi historiska Wat Chedi Luang och sätter oss ner för en pratstund med en av de unga munkarna, för att lära oss mer om buddhismen och det dagliga livet i templet. Lyssna till munkarna som mässar i Doi Suthep Temple, ett av Thailands mest fantastiska tempel.

Tillbringa dagen med att utforska staden eller delta i några av de valfria aktiviteterna. Senare besöker vi en by i trakten och njuter av en genuin khantok-middag tillsammans med en familj ur lokalbefolkningen. Det här är ett ”must do” när du kommer till norra Thailand. Därefter får du möjlighet att prata med lokalbefolkningen och lära dig mer om deras vardag.

Vi flyger tillbaka till Bangkok och ger oss ut på en båttur genom Bangkoks kanaler och besöker Wat Po, det berömda ”Temple of the Reclining Buddha”.

Njut av en dag på egen hand i Bangkok, här finns det mycket att se och göra. Allt från tempelbesök och museer, till spabehandlingar och shopping. Kontakta din reseledare om du behöver fler idéer.

Endast en kort flygtur från Bangkok ligger tropiska Koh Samui. Väl framme vid resorten checkar vi in och har resten av dagen på oss att göra oss hemmastadda på hotellet, där du till exempel kan ta en drink och koppla av vid poolen.

Hotellet har ett bra läge i Chawengdistriktet med gångavstånd till flera restauranger. Koh Samui ligger utanför Thailands östkust och är en ö som bjuder på allt du kan drömma om när det kommer till ett tropiskt paradis: vita stränder, palmer, färska skaldjur och varmt, klart vatten.

Kliv ombord på en traditionell longtailbåt, för idag tar vi oss ifrån de typiska turistställena. De orörda öarna Koh Madsum och Koh Tan väntar på oss och vi kan se fram emot en traditionell lunch på stranden. Om du vill kan du följa med på en inkluderad kajaktur eller snorkla i det klara vattnet.

Vi tar färjan tillbaka till fastlandet och du blir skjutsad till hotellet, som ligger precis utanför Khao Sok nationalpark. Hotellet är omgiven av grönskande regnskog och har, i ett nära samarbete med det lokala samhället, ett tydligt fokus på hållbarhet. Under kvällen får vi en guidad tur i regnskogen och kan sedan se fram emot härligt historieberättande vid lägerelden.

Khao Sok är en av världens äldsta regnskogar och ligger omgiven av kalkstensberg.

Idag har du tid att utforska området på egen hand. Du kan bland annat följa med på utflykter i djungeln. Eller vad sägs om en kajaktur, bad i varma källor eller att bara koppla av på stranden?

Idag åker vi till Krabi tidigt på morgonen. Väl framme i Krabi går vi ombord på en longtailbåt och susar förbi mangroveskogar på vår väg till Khao Khanab Nam-grottorna, för att se de forntida målningarna och kalkstensformationerna. Senare under dagen hoppar vi in i en tuk-tuk för att se mer av landsbygden och besöker olika industrier, bland annat en gummiplantage och ser hur saven tappas från träden. Därefter besöker vi en butik som tillverkar batikprodukter. Vi lär oss mer om kulturen och vardagslivet på landsbygden i södra Thailand.

Tillbringa dagen som du önskar, om det så är en sista spurt med spännande utflykter eller bara maximal avkoppling på stranden – kanske med en massage eller två.

Vi åker tillbaka till Bangkok och resan avslutas på flygplatsen sent på eftermiddagen.

Inte redo att resa hem? Kontakta oss för att förlänga din vistelse eller boka flyg till en ny destination.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Utforska Thailand

Pris

 • Från 56 500 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Bangkok t/r
 • Hotell (12 nätter), lodge (2 nätter)
 • 14 frukostar, 2 luncher och 3 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • Entré till Thai-Burma krigsmuseum och tågresa
 • Utflykt till Erawan nationalpark
 • Guidad tur genom Ayutthaya Historical Park
 • Middag på en renoverad båt som tidigare har fraktat ris
 • Båttur i Bangkoks klonger (kanaler) och besök på Wat Phra Kaew Temple
 • Utflykt till Koh Madsum och Koh Tan
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Det är även möjligt att delta på kortare varianter av den här resan: Dag 1-8 eller dag 8-15. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av någon av dessa resor.

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Bhutan

Wonders of Bhutan

10 dagar

Från 66 500 kr

Namibia

Rundresa i Namibia

12 dagar

Från 168 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo