Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Utforska Indien och Nepal

Foto: © G Adventures Inc.

Utforska Indien och Nepal


17 dagar

Avresa året runt

Agra, Jaipur, Delhi, Kathmandu, Chitwan NP, Pokhara.

Från 37 900 kr per person

Den här äventyrliga resan ger dig stora upplevelser och oförglömliga ögonblick. Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

Utforska Taj Mahal, bli välkomnad av Rajasthans förtrollande färger, tillbringa en natt på ett buddhistiskt kloster och träffa några av de modiga kvinnorna från SASANE. SASANE är ett utbildningsprogram där före detta offer för människohandel utbildas till advokatassistenter.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Taj Mahal
 • Promenera på Delhis bakgator och guidas av före detta gatubarn
 • Chitwan nationalpark
 • Genomgång av gammal traditionell vävkonst
 • Lära dig att laga nepalesiska momos (dumplings)

Resplan

Resan startar i Delhi. Transfer från flygplatsen till hotellet är inkluderat med hjälp av Women on Wheels, ett projekt som stöttas av G Adventures. Om du anländer tidigt kan du tillbringa dagen med att utforska Delhi, men missa inte gruppmötet på kvällen. Då träffar du de andra resenärerna i gruppen och reseledaren, som ger er mer information om den kommande resan. Kika gärna i hotellets reception för infomötets exakta tidpunkt.

Börja dagen med att upptäcka Delhis bakgator tillsammans med en guide, som är knuten till New Delhi Streetkids Project. Det är en organisation som stöttas av G Adventures. Som före detta gatubarn kan vår lokala guide ge oss en riktig inblick i hur livet utspelar sig här. Senare utforskar vi Old Delhi tillsammans med vår reseledare, innan vi kör till Agra på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Delhi–Agra: 3–4 timmar

Vi tillbringar dagen bland höjdpunkterna i Agra; Taj Mahal, Agra Fort och Baby Taj. Här har du ett gyllene tillfälle att bocka av ännu en upplevelse på din Bucket List – att besöka Taj Mahal. Taj Mahal är ett av världens sju underverk, vars ikoniska arkitektur är synonymt med mogulriket. Det lät byggas av mogulhärskaren Shah Jahan som ett bevis på kärleken till hans fru, Mumtaz Mahal. Det vackra marmormausoleet lockar varje dag besökare från hela världen.

När vi är nöjda här går turen vidare till Agra Fort, där vi får en guidad rundvandring. Palatset är byggt i röd sandsten och vit marmor, och är precis som Taj Mahal ett mästerverk från mogulriket. Ett av de viktigaste slagen i det indiska upproret 1857 skedde vid denna fästning.

Vi avslutar med ett besök till Baby Taj, ett mausoleum som nästan påminner om ett stort smyckeskrin. Baby Taj byggdes före Taj Mahal, och var en gåva från drottning Nur Jahan till hennes far Mirzā Ghiyās Beg.

Idag kör vi till den ”rosa staden” Jaipur. På vägen stannar vi till i de övergivna mogulstäderna Fatehpur Sikri och Abhaneri. Den sistnämnda har en av Indiens största och djupaste stepwells (trappbrunnar).

Beräknad restid:
Agra–Jaipur: 5–6 timmar

Jaipur är huvudstad i Rajasthan och en av Indiens viktigaste städer när det kommer till kulturhistoria. Vi besöker Amber Fort där du får uppleva hinduisk och muslimsk arkitektur. Du kommer också att få upptäcka City Palace och Hawa Mahal (Palace of the Winds) samt få lyssna till en lokal historiker som berättar om andlighet, sociala seder och traditioner i Indien.

Är du intresserad av Bollywood eller indisk film? Ta en sväng till biografen Raj Mandir för att se en äkta Bollywoodfilm. Atmosfären, energin och inte minst ljudvolymen här måste bara upplevas!

Vi kör vidare till byn Pachewar, där vi ikväll kommer att bo i ett ”heritage home”. När vi utforskar den här byn är det nästan som att resa tillbaka i tiden. Här kommer vi möta gamla, unga, lärare och representanter för byn. Samtalen med befolkningen spänner mellan allt från hur urbaniseringen påverkar livet i byn, fördelar och nackdelar av informationsteknik och modernisering samt traditionella seder. 

Beräknad restid:
Jaipur–Pachewar: 1 timme

Idag kör vi tillbaka till Delhi. Er guide kommer gärna med förslag på restauranger till kvällens middag. Några av resenärerna har sitt sista stopp i Delhi, så en avskedsmiddag är kanske på sin plats?

Beräknad restid:
Pachewar–Delhi: 6 timmar

Katmandu väntar, så hoppa på flyget och du är framme innan du anar det! Tillbringa gärna dagen med att lära känna den här vackra staden. På kvällen är det välkomstmöte för de nya resenärerna i gruppen, som avslutas med en gemensam middag. En fantastisk kulinarisk upplevelse väntar; en 6-rättersmiddag på Krishnarpan. Den här restaurangen serverar underbart god lokal mat!

Idag ska vi utforska Katmandu! Dagen börjar med ett besök vid Boudhanath Stupa, en av världens största buddhistiska helgedomar, och den kungliga staden Bhaktapur. Vi fortsätter vidare till ”Sisterhood of Survivers”, där vi lär oss att laga nepalesiska momos (dumplings). Njut av en traditionell lokal lunch och lyssna till en föreläsning med en av kvinnorna som har blivit advokatassistent via SASANE.

Under dagen besöker vi även Chhing Lhome, som har ett nära samarbete med National Geographic. De arbetar för att bevara gamla vävningstraditioner i Övre Mustangregionen, genom ”Himalaya Indigenous Society”.

Om du vill kan du starta dagen med en flygtur över Mount Everest! Senare utforskar vi Patan Durbar Square innan vi kör vidare till Pharping för en unik övernattning i ett buddhistiskt kloster. Lär dig mer om det lokala livet här av munkarna. Vi har också chans att få vara med på en privat mässa och en bönestund. När du väl är här, varför inte meditera tillsammans med munkarna eller strosa runt i den närliggande byn?

Idag går vi upp tidigt. Du vill inte gå miste om soluppgången från klostret samtidigt som munkarna i bakgrunden gör sina dagliga morgonrutiner. Därefter kör vi vidare till Kurintar, där vi tar oss till nattens boende till fots. Här kommer vi att bo i en avskilt belägen lodge vid Trishuliflodens kant. Koppla av vid poolen eller gå en promenad i de fina omgivningarna.

Vi kör vidare till Chitwan nationalpark som är med på Unescos världsarvslista. Här bor vi på en lodge som ligger precis vid Raptiflodens strandkant. Efter lunch väntar safari på floden i traditionella båtar för att spana efter vilda djur. Vi tillbringar två nätter i nationalparken, där både kulturella upplevelser och ett spännande djurliv fyller våra dagar med oförglömliga minnen.

Utforska Chitwan nationalpark och den omgivande byn. Dagens aktiviteter kan växla mellan allt från en utflykt till byn, en båttur eller vandring i den vackra naturen, till en jeepsafari i parken på spaning efter spännande djur som noshörning, leoparder, vilda elefanter, björnar, apor och krokodiler. Om vi har tur kan vi få en skymt av den bengaliska tigern. På kvällen får vi uppleva en Tharu, en kulturell dansshow som framförs av byborna.

Vackra Pokhara väntar med en fantastisk utsikt över Himalaya! Pokhara ligger vid den tidigare handelsrutten mellan Indien och Tibet. Även idag kan man se mulåsnor frakta varor mellan avlägsna områden i Himalaya. Guiden tar med oss på en kort rundvandring, så att vi kan lära känna den här fantastiska staden lite närmare. Vi får också tips på var vi borde äta kvällens middag.

Idag går vi upp tidigt för att beundra den vackra soluppgången och utsikten från Sarangkot. Därefter följer vi med på en båttur på Phewa Lake innan vi vandrar till World Peace Pagoda. Dagen fortsätter med ett besök till ett tibetanskt flyktingläger, där vi får lära oss mer om den speciella gemenskap som finns här. Vi avslutar med ett besök på ett fotogalleri och njuter sedan av en god lokal lunch. Om du vill kan du testa paragliding på eftermiddagen.

Idag reser vi tillbaka till huvudstaden, Katmandu. Ägna eftermiddagen till att utforska allt som den här spännande staden har att bjuda på.

Idag avslutas turen. Avresa sker valfri tid, men glöm inte att du måste checka ut från hotellet innan kl. 12.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Utforska Indien och Nepal.

Pris

 • Från 37 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Indien//Nepal t/r
 • Transfer vid ankomst
 • Hotell (14 nätter), Heritage Hotel (1 natt), Monastery Guesthouse (1 natt)
 • 16 frukostar, 4 luncher och 5 middagar
 • Guidad tur i Old Delhi, Katmandu, Bhaktapur och Pata Durbar Square
 • Besök till Taj Mahal, Baby Taj och Agra Fort
 • Utflykt till Fatehpur Sikri och Abhaneri stepwells
 • Besök till Swayambhunath
 • Guidad vandring och jeepsafari i Chitwan nationalpark
 • Båttur på Pokhara Lake och vandring till World Peace Pagoda
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Det är även möjligt att delta på kortare varianter av den här resan: Dag 1-8 (Indien) eller dag 9-17 (Nepal). Kontakta oss för mer information om du är intresserad av någon av dessa resor.

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Vill du kombinera jobb och semester? Läs om Workation i Goa på workations.se.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Bhutan

Wonders of Bhutan

10 dagar

Från 66 500 kr

Namibia

Fascinerande Namibia

10 dagar

Från 61 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo