Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Upplev Japans kontraster

Foto: © G Adventures Inc.

Upplev Japans kontraster


12 dagar

Avresa året runt

Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa, Tsumago

Från 92 500 kr per person

Japan är ett land fullt av kontraster.

Börja ditt 12-dagarsäventyr i storstadsmetropolen Tokyo innan du reser vidare med tåg. På vägen till Kyoto besöker du traditionella byar och heliga tempel. Gå en promenad genom geishadistrikten och hämta energi i tempel och trädgårdar. Det här är en fantastisk introduktion till ett land som hyllar sitt förflutna och omfamnar sin framtid.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Kembu Masters i Kyoto
 • Zenbuddhistisk meditation i Nara-Shi
 • Tsukiji Sushi-upplevelse i Tokyo
 • Möte med en buddhistisk munk
 • Traditionell måltid på en familjeägd gård

Resplan

Ankomst valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och njut av den här fantastiska storstaden.

Tillbringa dagen med att utforska den livliga staden Tokyo med kollektivtrafik. Det här är en stad med extrema kontraster, där vi upplever den äldre och mer traditionella delen med ett besök till Meiji Jungu Shrine och den gamla stadsdelen Asakusa. Därefter besöker vi den moderna och lite märkliga delen med en promenad genom det popkulturella distriktet Harajuka och en sväng till Kawaii Cafe.

Under morgonen besöker vi den berömda fiskmarknaden Tsukiji, och lokala guider lär oss mer om fiskindustrin i Japan. Vi lär oss också hur man identifierar den allra färskaste fisken, och hur man förbereder fisken innan den serveras som sushi. Därefter kan du testa att göra din egna sushi och njuta av egenkomponerad sushi till lunch.

Under eftermiddagen kan du utforska Tokyo på egen hand.

Vi reser från Tokyo med tåg. Vi hoppar av vid Nagiso och njuter av en promenad förbi gårdar, grottor och vidare in i Tsumago, en traditionell liten by. Därefter fortsätter vi till vårt lokala ryokanboende för natten. Här njuter vi av en japansk kaisekimåltid, lär oss mer om japanska seder och sover på en futon. Ryokan är de traditionella värdshus som du hittar överallt i Japan – komplett med tatamigolv (strån som är vävda till en mjuk matta), futonsängar, japanskt badrum, bomullskimono och kaisekimåltider.

Idag fortsätter vi med tåg till den historiska staden Kanazawa. Vi utforskar den gamla samurajkulturen med en promenad genom det välbevarade distriktet Nagamachi Samurai och besöker familjen Nomura Samurai.

Idag besöker vi templet Myoryuji Ninja och går genom distriktet Higashi Geisha. Staden är även känd som ett centrum för traditionell konst och hantverk, som vi tar del av genom en ”Chopstick and Gold Leaf Painting”-upplevelse. Därefter har du lite tid på egen hand, för att till exempel strosa i de fantastiska trädgårdarna eller besöka det ursprungliga slottet.

Idag ska vi åka Bullet Train till Hiroshima. Väl framme besöker vi Peace Park och Memorial Museum.

Vi tar färjan över till den heliga ön Miyajima för att se den berömda flytande Torii-porten, som anses vara en av Japans vackraste och mest heliga helgedomar. Det är inga planerade aktiviteter under eftermiddagen, men ta gärna färjan över till andra öar. Fråga din guide om tips på vad du borde se och göra.

På morgonen besöker vi Himeji Castle, som är Japans mest välbevarade och mest fantastiska slott. Därefter fortsätter vi med tåg till Kyoto, som har några av Japans mest imponerande tempel. Det sägs att det finns omkring 2 000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto. I eftermiddag strosar vi runt i distriktet Gion Geisha och besöker ett tehus för att uppleva en traditionell teceremoni.

Tillbringa dagen med att utforska platser runtomkring Nara, det fantastiska Todaiji Buddhist Temple och Kasuga Taisha Shrine. Vi stannar till vid ett lokalt tempel för att lära oss mer om bakgrunden till zenbuddhismen i Japan och hur den praktiseras. Här träffar vi en lokal munk som berättar mer om buddhismen och visar oss zenmeditation och kalligrafi.

Vi fortsätter att utforska Kyoto, där vi besöker den berömda Kinkaku-hi Golden Pavilion och den fantastiska Fushimi Inari, en gammal helgedom som ligger vid foten av berget med samma namn. Därefter lär vi oss mer om samurajernas seder och grundläggande kembu. Vi får även lära oss hur man använder det japanska svärdet. Senare får vi njuta av en föreställning med kembumästare. Föreställningen består oftast av kortare dikter som enligt traditionen innehåller viktiga händelser från en samurajs liv. Ta dig gärna tid för att utforska museer, tempel och zenträdgårdar, eller varför inte ta en tur till Inariportarna?

Idag har resan tyvärr nått sitt slut. Lyckligtvis är minnesboken fyllt med upplevelser du sent kommer att glömma! Avresa valfri tid.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Upplev Japans kontraster

Pris

 • Från 92 500 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Japan t/r
 • Hotell (10 nätter), traditionell ryokan (1 natt)
 • 11 frukostar, 1 lunch och 1 middag
 • Guidad tur i Tokyo, inkl. Meiji Jingu Shrine och distrikten Asakusa och Harajuka
 • Promenad i byn Tsumago med omgivningar
 • Kaisekimiddag
 • Besök till Kanazawa Samurai, geishadistriktet och Himejislottet
 • samt Nomura Family Samurai Residence och Myoryuji Ninja Temple
 • Utflykt till Miyajima Island
 • Utforska Hiroshima Peace Park och Memorial Museum
 • Rundtur i Kyoto och Nara inkl. Fushimi Inari, Kinkaku-ji Golden Pavilion, Todaiji Temple och Kasuga Taisha Shrine
 • Besök i Gion Geishadistriktet
 • Japan Rail Pass (7 dagar)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo