Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Tropisk storstadssemester i Bangkok

Foto: ©wthitiworasith - stock.adobe.com

Tropisk storstadssemester i Bangkok


6 dagar

Avresa året runt

Bangkok

Från 20 500 kr per person

Vill du ha en storstadssemester i ett varmt klimat, med god mat, oändliga shoppingmöjligheter, spännande kultur och luxuösa hotell till ett bra pris?

Då är Bangkok staden att resa till! Detta reseförslag inkluderar 5 nätter i denna fascinerande världsmetropol, och ni bor komfortabelt på Anantara Riverside Bangkok Resort på västra sidan av Chao Phraya floden.

Wat Arun i Bangkok.
Wat Arun templet i Bangkok.
Foto: ©nukul2533 – stock.adobe.com

Bangkok är en hektisk storstad, och det finns bokstavligt talat hundratals saker att göra här. Thailands huvudstad har något för alla, från tempel till marknader och köpcenter, museum, palats och den vackra arkitekturen. För att inte tala om ett otroligt välsmakande kök, och just mat kan du köpa vart du än vänder dig. 

Anantara Riverside Bangkok Resort

Chao Praya är floden som flyter genom hjärtat av Bangkok. Floden är viktig för transporter, och en båttur på Chao Phraya är ett måste vid varje besök i Bangkok. Anantara Riverside ligger idylliskt vid floden, och resortens egen båt tar er snabbt till olika transportknutpunkter. 

Efter en dag med sightseeing är Anantara Riverside är den perfekta platsen att dra sig tillbaka på. Med 281 rum och 95 suiter, en stor tropisk trädgård, en av Bangkoks största simbassänger, restauranger i världsklass och prisbelönta Anantara Spa, är detta en avkopplande oas i denna livliga storstad. 

Anantara Riverside Bangkok Resort.
Anantara Riverside Bangkok Resort.

Resorten har ett varierat utbud av restauranger, samt lounge och barer. En cocktail i solnedgången vid floden är obligatoriskt, och man lär sig mer om den thailändska kulturen genom de kulturella shower som resorten arrangerar. Anantara arrangerar även middagskryssningar på Chao Phraya floden, en unik upplevelser som vi rekommenderar en av kvällarna. Båtturen ger dig en annan sida av Bangkok när solen går ned, och templen och palatsen lyses upp.

Anantara Spa kombinerar spatraditioner från öst och väst, och det är värt att unna sig en behandling eller två här under vistelsen på resorten. De har ett brett utbud av behandlingar, från traditionell thaimassage till Elemis ansiktsbehandlingar. 

På andra sidan av floden från Anantara ligger Asiatique, ett stort restaurang-, shopping- och nöjesområde med otaliga restauranger och barer samt cirka 1500 små butiken. En kort båttur över floden gör det lätt att ta en kvällstur hit.

Lumpini Park i Bangkok.
Lumpiniparken i Bangkok.
Foto: ©anekoho – stock.adobe.com

Utforska Bangkok

Det kan kännas svårt att lämna de behagliga omgivningarna på Anantara Riverside, men vi rekommenderar att ni utforskar lite av allt det som Bangkok har ett erbjuda. Historiska och storslagna Grand Palace är ett måste, och när du är i detta område passar det bra med ett tempelbesök på Wat Pho och Wat Arun. För ett avbrott från storstaden föreslår vi en promenad i Lumpiniparken, som är en överraskande stor och grön oas mitt i Bangkoks storstadsbrus. 

På Siam Square och längs med Sukhumvit Road finns många moderna köpcenter, men det är ändå Chatuchak Weekend Market du kommer att komma ihåg. Med sina 15 000 butiker och bodar är detta världens största weekend marknad, och en plats där du kan köpa allt mellan himmel och jord.

Floating Market i Bangkok.
Floating Market i Bangkok.
Foto: ©day2505 – stock.adobe.com

För en annorlunda upplevelse rekommenderar vi ett besök på en av Bangkoks flytande marknader. Resorten hjälper gärna till med att organisera en utflykt till en av dessa. 

Om du har mer tid till ditt förfogande, kan vi givetvis förlänga denna resa med ex. en vistelse på öarna i södra Thailand eller en rundresa i Indokina. Kombinera till exempel Bangkok med en vecka på Six Senses Yao Noi eller Six Senses Samui.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 20 500 kr per person när två reser tillsammans, Economy Class
  • Från 43 900 kr per person när två reser tillsammans, Business Class

Priset inkluderar

  • Flygresa Stockholm – Bangkok t/r med Qatar Airways i önskad kabinklass
  • 5 nätter på Anantara Riverside Bangkok Resort inkl. frukost.
  • Privat transfer flygplats-hotell t/r i Bangkok

Priset inkluderar inte

  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Personliga utgifter
  • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
  • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer, eller göras om till ett stopover på väg till ex. Australien.

Vill du kombinera jobb och semester? Läs om Workation i Bangkok på workations.se.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Thailand

Six Senses Yao Noi

8 dagar

Från 59 500 kr

Singapore

Tropisk storstadssemester i Singapore

6 dagar

Från 39 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo