Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Det bästa av Kina – Beijing till Shanghai

Foto: © G Adventures Inc.

Det bästa av Kina – Beijing till Shanghai


12 dagar

Avresa året runt

Beijing, Xi’an, Yangshuo, Shanghai.

Från 35 500 kr per person

Den här resan är en perfekt blandning av Kinas största metropoler och livet på landsbygden.

Gå vilse i Förbjudna staden, cykla längs med forntida stadsmurar och lär dig mer om Terrakottaarmén i Xi’an, njut av solnedgången vid vackra Li River eller låt dig fascineras av skuggteatern i Shanghai.

Vår lokala guide vet precis var vi ska åka för att uppleva det bästa av det här förtrollande landet.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Den Kinesiska muren
 • Terrakottaarmén
 • Skuggteater
 • Matlagningskurs

Resplan

Välkommen till Beijing! Du blir hämtad på flygplatsen och skjutsas till hotellet. Det är inga aktiviteter inplanerade idag, så du kan checka in på hotellet och njuta av staden. Ett informationsmöte hålls runt kl. 18:00. Då kommer du att träffa de andra resenärerna i gruppen och er reseledare som kommer att ge information om den kommande turen. Vänligen kika i hotellreceptionen för infomötets exakta tidpunkt. Vi kickstartar resan med den traditionella rätten Peking Duck under kvällens välkomstmiddag.

Den Kinesiska muren är imponerande på alla sätt och vis. Vi besöker den del av muren som går under namnet Mutianyu, en sträcka som är ungefär 500 år gammal. Utforska muren, tornen och inte minst – njut av utsikten. Den Kinesiska muren är en helt och hållet makalös konstruktion även med dagens mått mätt.

Himmelska fridens torg (Tiananmen Square), Förbjudna staden och Himmelstemplet är sevärdheterna du kan se fram emot idag. Vi dyker ner djupt i Kinas rika historia där kejsare, konst, kultur och traditioner är viktiga hörnstenar. Kinas historia är så rik att du inte kan låta bli att bli imponerad, och inte minst mycket fascinerad.

Beijing är en stor stad med mycket spännande att bjuda på! Idag kan du fortsätta sightseeingen på egen hand innan vi under kvällen tar nattåget till Xi’an. Vi sover i så kallade ”soft sleepers”, som är privata kupéer med två våningssängar.

Idag tar vi oss an Xi’an från cykelsadeln, precis som traktens invånare gör. Vi besöker den gamla stadsmuren, det muslimska kvarteret och en av de många marknaderna som ligger strödda runt om i staden.

Besök den världsberömda Terrakottaarmén som outtröttligt vaktar kejsare Qin Shi Huangs grav. Runt 8 000 soldater och hundratals hästar har stått vakt här i över 2 000 år. De upptäcktes först år 1974 av en lokal bonde som hittade något helt annat än vattnet han egentligen grävde efter.

Vi flyger söderut till Guilin, ett av de bördigaste områdena i Kina. Här får vi en inblick i hur livet på landsbygden ter sig, i stark kontrast till storstäderna som vi nyss har besökt. Landskapet har också skiftat, något vi kan beundra på en båttur nedför Lifloden.

Landsbygden i Kina är bländande vacker med risodlingar, fruktträd och kalkstensberg så långt ögat kan nå. Börja dagen med en promenad i de idylliska omgivningarna innan vi på kvällen utforskar olika lokala mattraditioner.

Idag startar dagen tidigt för den som önskar att prova på Tai Chi. Kursen leds av en lokal expert. Senare under dagen har du möjlighet att strosa i butiker, njuta på ett café eller bara gå en promenad för att studera livet på landsbygden.

Idag reser vi tillbaka till storstan. Shanghai är hypnotiserande med sin härliga blandning av gammalt och nytt. Vi gör en rundvandring längs med the Bund, en huvudgata som följer Huangpufloden. Det här området ger oss en bra överblick över staden.

Tillbringa dagen som du önskar. Under rundvandringen igår fick du en känsla för hur staden hänger ihop, så idag är det bara att sätta igång och utforska. Vad sägs om ett besök i Yuyuanträdgården eller Shanghaimuseet, innan vi på kvällen får chans att uppleva en traditionell kinesisk skuggteater.

Inte redo att resa hem? Kontakta oss för att förlänga din vistelse eller boka flyg till en ny destination.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Det bästa av Kina – Beijing till Shanghai.

Pris

 • Från 35 500 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Kina t/r
 • Transfer vid ankomst
 • Hotell (10 nätter), nattåg (1 natt)
 • 11 frukostar, 1 lunch och 3 middagar
 • Utflykt till Himmelska fridens torg (Tiananmen Square), Förbjudna staden och Himmelstemplet
 • Besöka den världsberömda Terrakottaarmén
 • Båttur i solnedgången på Lifloden
 • Skuggteater i Shanghai
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Peru

Iconic Peru

14 dagar

Från 38 900 kr

Fiji, Tahiti, Cooköarna

Resor till Stilla havet

5-100 dagar

Från 30 000 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo