700 000 heures – Japan

land
Ine och/eller Koyasan
varighet
Valfritt antal dagar
avreise
April till oktober 2020
pris
Från 20 000 kr per natt
kontakt

Fransmannen Thierry Teyssier, arkitekten bakom några av världens mest exklusiva hotellkoncept, har skapat något helt nytt med sin 700 000 heures.

Det kringresande uppresbara hotellet som fokuserar på mat, kultur och unika upplevelser, kommer till Japan i Maj 2020.

Det finns många kulinariska höjdpunkter under resan.
Det finns många kulinariska höjdpunkter under resan.
Foto: Tourism Federation/©JNTO

Unikt och exklusivt

700 000 timmar – eller heures som det heter på franska – är den genomsnittliga tiden vi människor tillbringar på jorden. Teyssiers inspiration bakom konceptet med «700 000 heures», är baserat på trenden med pop-up-restauranger, gallerior och butiker. Det första mindre pop-up hotellet öppnade sommaren 2018 på en herrgård i södra Italien och på hösten flyttade hotellet till ett gammalt Khmer-trähus i Kambodja och därefter vidare till Brasilien våren 2019.

– Det här är ett väldigt trevligt och exklusivt hotellkoncept, berättar Martin Dahl Jespersen, produktchef på Private Travel Lab, som är ensam om att erbjuda konceptet i Sverige.

– De små «hotellen» är baserade på unika platser och kulturer med stor upplevelsefaktor och hög servicenivå på alla destinationerna, säger Jespersen.

Nästa stopp Japan

I perioden april till oktober 2020 så vill Teyssier låta ett fåtal se det bästa som Japan har att bjuda på. Landet är rikt på historia och fullt av kontraster. Antika tempel och gammal mystik möter ett ultramodernt och digitaliserat samhälle. Kulturen är lika varierad som naturen med dess olika årstider, berg, skog, kust och hav.

Thierry Teyssiers passion för att utforska nya kulturer och exotiska destinationer har förverkligats i en nomadisk resort.
Thierry Teyssiers passion för att utforska nya kulturer och exotiska destinationer har förverkligats i en nomadisk resort.

Gourmet-eldorado

Centralt på detta Japanska äventyr stoltserar det japanska kulinariska köket. Paris är den stad som kommer på tredje plats i världen sett till flest antal Michelin-restauranger och på första, andra och fjärdeplats finner vi Tokyo, Kyoto samt Osaka.

Salento i Italien var först i raden av pop-up-hotell.
Salento i Italien var först i raden av pop-up-hotell. Gästerna bodde i historiska palats men Teyssier insisterade på att servera gästerna frukost där naturen och landskapet var som mest inbjudande.

Fiskesamhälle och historiska tempel

700 000 heures har valt ut två destinationer i Japan, och det är möjligt att bo på antingen den ena eller båda, helst med några dagars stopover i Kyoto om ni väljer båda stoppen. Det finns enbart tre rum på vardera hotellet. Den ena är i ett traditionellt japanskt hus i fiskebyn Ine på västkusten. Den andra är i ett 1200 år gammalt tempel i Koyasan. Gemensamt för båda är Teyssiers strävan efter upplevelser som visar det äkta och autentiska Japan. Gästerna erbjuds ett stort utbud av aktiviteter, från meditation och hantverk, till fördjupning i vin och japansk brännvins-provsmakning samt lokala delikatesser. Samtliga aktiviteter sker i nära samarbete med gästvänliga lokala aktörer, noga utvalda av Teyssier själv.

700 000 Heures i Siem Reap i Kambodja.
700 000 Heures i Siem Reap i Kambodja. Konceptet handlar om att skapa en helt unik reseupplevelse, där natur och historia knyts samman till en unik semester som inte liknar någon annan.

Äventyrsupplevelser

Var sjätte månad lanserar den kreativa gruppen bakom 700 000 heures, spektakulära boenden och upplevelser i unika omgivningar, ofta på destinationer som normalt sett inte är tillgängliga för allmänheten. De flyttbara hotellen kan resas upp i existerande byggnader eller byggas från grunden samt kvarstår endast en begränsad tid för er upplevelse.

Målgruppen är dom som vill ha ut mer av sin semester än enbart att ligga still under en parasoll på en vykorts-vacker badstrand, eller trängas i det ökande kaoset på destinationerna som är mest vanliga på folks Bucket-list. För att bli en av Teyssiers ultra-privilegierade gäster, krävs normalt ett medlemskap. Det är därför en ära för Private Travel Lab, som 700 000 heures enda representant i Sverige, att kunna ge dig tillgång till dessa exklusiva äventyr utan att du behöver bli medlem.

Karta

Pris

  • Från 20 000 kr per natt

Priset inkluderar

  • Ny exklusiv utflykt/upplevelse varje dag.
  • Priset inkluderar alla måltider och dryck till maten.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Reiseforespørsel
  • Om resan
  • Önskemål för resan
  • Kontaktinformation
Sending

Fler reseförslag


Nyhetsbrev

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.