Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Upplev färgrika Marocko

Foto: © G Adventures Inc.

Upplev färgrika Marocko


15 dagar

Avresa året runt

Casablanca, Sahara, Marrakech, Essaouira

Från 27 900 kr per person

Det här 15-dagarsäventyret tar dig genom de mest fantastiska kulturella höjdpunkterna som Marocko har att bjuda på.

Utforska överfyllda basarer och smala gränder i Marrakech och Fez, tillbringa en natt på en komfortabel tältcamp i Saharaöknen, njut av en middag tillsammans med en traditionell berberfamilj och koppla av i den vackra kuststaden Essaouira.

Berbernas kultur i Nordafrika kan dateras så mycket som 5 000 år tillbaka i tiden. Följ med oss och upptäck deras värld.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Besök på ett kvinnligt kooperativ där vi blir serverade en traditionell lunch
 • Uppleva historieberättare och akrobater på torget Djemaa el Fna
 • Lära dig mer om marockansk mat på en matlagningskurs i ett traditionellt berberhem
 • Upptäcka Sahara med jeep
 • Ta inspiration av en lokal expert på en kalligrafikurs

Resplan

Ankomst valfri tid. Transfer till hotellet är inkluderat. Om du anländer tidigt kan du ta en sväng runt i den här vackra staden. På kvällen väntar ett kort möte tillsammans med din guide och de andra resenärerna i gruppen. Därefter njuter ni av en välkomstmiddag på en restaurang i närheten.

Bilfärden mellan Casablanca och Fez är lång, så för att hålla ångan uppe stannar vi till vid några fantastiska platser längs med vägen, som Meknès och ruinerna i Volubilis. Meknès är en av Marockos fyra kungastäder och namnet är starkt förknippat med den marockanska sultanen Moulay Ismail, som lät bygga många av de monument som finns kvar här än idag. Ruinerna i Volubilis är de bäst bevarade romerska fornminnena i Marocko och hamnade på Unescos världsarvslista 1997.

Beräknad restid:
Casablanca–Fez: 7–8 timmar (inklusive stopp längs med vägen)

Res tillbaka i tiden när vi strosar genom Fez Medina som också finns med på Unescos världsarvslista. Tillsammans med en lokal guide kommer du att utforska små vägar och smala gränder samt besöka flera hantverkare, garverier och butiker. Till lunch äter vi en traditionell tagine (gryta) på ett kooperativ som arbetar för att underlätta livet för marockanska kvinnor och barn på landsbygden.

På kvällen träffar vi en expert inom islamisk kalligrafi som ger oss en lektion i denna vackra skrift. Därefter är det valfritt att vara med på en gemensam middag i en ”grand old Fez riad” som har omvandlats till en spektakulär restaurang.

Idag kör vi vidare till Marrakech. Under kvällen kommer du att få uppleva ett färgsprakande kaos när vi besöker det berömda torget Djemaa el Fna. Se historieberättare och akrobater stoltsera med sina konster, samtidigt som du njuter av en enkel men fantastisk måltid från en av de många matbodarna.

Beräknad restid:
Fez–Marrakech: 6 timmar

Vi startar dagen med en rundvandring i staden och får uppleva historiska Bahia Palace och Saadian Tombs. Sedan besöker vi en historisk riad (ett traditionellt marockanskt palats/hus med en innergård), där du har möjlighet att lära dig laga en traditionell lunch tillsammans med en professionell marockansk kock.

Det är dags att besöka en ny destination som också är med på Unescos världsarvslista, nämligen Aït Benhaddou, som är idylliskt placerad vid foten av Atlasbergen. Vi utforskar den gamla fästningsstaden innan en valfri matlagningskurs väntar, där vi får lära oss att laga en perfekt tagine.

Beräknad restid:
Marrakech–Aït Benhaddou: 5 timmar

Vi åker genom Drâadalen till Zagora där vi byter till fyrhjulsdrivna fordon som tar oss in i Saharaöknen. Vi stannar till i Tamegroute för att göra ett besök på biblioteket med gamla islamiska texter och lokaltillverkad keramik. Sedan fortsätter vi över de stora sanddynerna Erg Chigaga till vår tältplats. Här är det valfritt att följa med på kamelsafari eller gå till toppen av sanddynerna för en fantastisk utsikt över den enorma öknen vi har framför oss. På kvällen njuter vi av en traditionell middag under stjärnorna.

Beräknad restid:
Aït Benhaddou–Erg Chigaga: 6 timmar

Vi korsar öknen på nytt på vår väg tillbaka till Zagora. Väl framme i staden får du lära dig mer om Drâaregionens historia. Du kommer även få möjlighet att besöka några av de historiska platser som staden har att erbjuda.

Beräknad restid:
Erg Chigaga–Zagora: 3 timmar

Idag kör vi mot Anti-Atlasregionen och städerna Tazenakht och Taliouine, två städer där de odlar världens dyraste krydda: saffran.

Beräknad restid:
Zagora–Taroudant: 6–7 timmar

I Taroudant besöker vi det berömda skinngarveriet och några lokala marknader.

Vi fortsätter in i Anti-Atlasregionen för att uppleva de naturliga och spektakulära stenformationerna vid Tafraoute.

Besök Ait Mansour Gorge, The Painted Rocks och Chapeau du Napoleon. Promenera genom en dal kantad med palmer och ät lunch i en av de små byarna.

På eftermiddagen kan du utforska staden och de lokala marknaderna.

Beräknad restid:
Taroudant–Tafraoute: 4 timmar

Vi reser vidare till den mysiga kuststaden Essaouira. Här är det valfritt att besöka ett lokalt hammam. Essaouira är känt för sitt vibrerande musikutbud, så om du är musikintresserad är det här platsen för dig. Se till att få njuta av några livespelningar under din vistelse här.

Beräknad restid:
Tafraoute–Essaouira: 5–6 timmar

Njut av en dag på egen hand i den här vackra kuststaden. Missa inte den häftiga upplevelsen när de lokala fiskebåtarna kommer tillbaka till hamnen med korgarna fulla av fisk. Vi plockar ut den finaste fångsten och tar med oss den till en restaurang i närheten, där den perfekta lunchen tillagas åt oss. Senare under dagen kan du ta en promenad längs med sandstranden eller strosa runt i stan. Den som är ute efter en lite mer aktiv dag kan välja mellan surfing, vindsurfing eller hyra ett fiskespö.

Vi återvänder till Marrakech och besöker Menara Gardens och Jardin Majorelle. På eftermiddagen kan du utforska staden på egen hand. Under kvällen är det frivilligt att vara med på en sista gruppmiddag, för att tillsammans njuta av alla härliga minnen ni har skapat under de senaste 15 dagarna.

Beräknad restid:
Essaouira–Marrakech: 3 timmar

Avresa valfri tid.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Upplev färgrika Marocko.

Pris

 • Från 27 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Marocko t/r
 • Hotell (13 nätter), komfortabel tältcamp (1 natt)
 • 14 frukostar, 5 luncher och 4 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • Rundvandring i Meknès och bland ruinerna i Volubilis
 • Guidad tur genom Fez Medina
 • Guidad kvällstur på torget Djemaa el Fna samt en lokal måltid
 • Utforska Marrakech med en lokal guide
 • Besöka den gamla fästningen Aït Benhaddou
 • Utflykt till Sahara inklusive övernattning
 • Utforska Drâaregionen och Essaouira
 • Besöka Tafraoute, Menara Gardens och the Jardin Majorelle
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Costa Rica

Lyx och naturupplevelser i Costa Rica

13 dagar

Från 79 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo