Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Sydafrikas bästa

Foto: Royal Malewane

Sydafrikas bästa


12 dagar

Avresa året runt

Cape Town, Franschhoek, Kruger National Park

Från 167 500 kr per person

I detta reseförslag har vi samlat det bästa bitarna som Sydafrika kan erbjuda. Resans innehåll är fullt av kontraster och börjar med konst och kultur i hjärtat av Kapstaden.

Därefter färdas ni via idylliska Hermanus och Franschhoek till Kruger nationalpark – ett eldorado för safarisugna. Exklusiva upplevelser med luxuösa hotell-anläggningar och genomtänkt i minsta detalj för ett oförglömligt äventyr i Sydafrika.

Birkenhead House.
Det är något enastående på flera sätt med Birkenhead House.

Kapstaden

Efter ankomst till Kapstaden checkar ni in på det prisbelönta hotellet the Silo. Konst spelar en stor roll i hotellets design både på utsidan såväl som på insidan av hotellet och kompletteras av resortens spa och eftertraktade restaurang. Kapstaden är en spännande storstad med oändliga möjligheter till att uppleva konst och kultur av stor historisk betydelse. En tur med linbanan upp till Taffelberget erbjuder en härlig panoramautsikt över staden och på Robben Island ligger fängelset där Nelson Mandela satt inspärrad 27 år i fångenskap.

Birkenhead House

Efter vistelsen i Kapstaden går färden vidare till lite mer lantliga omgivningar. Birkenhead House ligger vid kuststaden Hermanus söder om Kapstaden. Hotellkomplexet ligger majestätiskt placerat på toppen av en bergsklippa med vidunderlig utsikt över havet. Hotellets kök, som är av ytterst hög klass, har stor fokus på att erbjuda purfärsk tillgång till fisk och skaldjursfångst.

Birkenhead House.
Birkenhead House är fyllt av klass och stilenligt även på insidan.

Detta är inte långt från Afrikas sydligaste punkt där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Mötet mellan de kalla och varma strömmarna skapar ett unikt marinliv. Valar och delfiner ses ofta både från land och via båtturer.

Ni kan både surfa och uppleva en tur på hästryggen på land eller uppleva känslan att beskåda en livs levande vithaj inifrån säkerheten av en hajbur. Om ni väljer något mer stillsamt och inte lika adrenalinfyllt så kan ni till exempel välja bland en tur på golfbanan eller vandra i den vackra naturen samt uppleva vinprovning eller varför inte plocka era egna skaldjur på stranden och låta kockarna på hotellet tillaga dom åt er inför kvällens middag.

La Residence.
La Residence ligger i ett idylliskt vindistrikt där kulturen präglas av de franska
rötterna.

Franschhoek

La Residence ligger i ett av vindistrikten nära Franschhoek. I slutet av 1600-talet anlände 200 hugenotter till Franschhoek och beviljades en fristad undan förföljelse i Frankrike. De franska flyktingarna började med vinproduktion och än idag produceras deras vin och exporteras till hela världen. Och det är just magnifikt vin som är främsta orsaken till vårt stopp här kombinerat med den franska kokkonsten.

Efter att ha utforskat tre platser i och runt Kapstaden bär det av med inrikesflyg till Hoedspruit Airport.

Kruger National Park

Luxury lodges har blivit en symbol för den nya formen av lyxboende, speciellt när natur och djurliv står i fokus så är den stilfulla inredningen perfekt passande med alla bekvämligheter kryddat med gourmetmat och 5-stjärnig service.

Royal Malewane.
Royal Malewane.

Royal Malewane ligger mitt i hjärtat av Kruger National Park, perfekt placerat för natur och safari-upplevelser. Här får ni uppleva närkontakt med exotiska sällsynta vilda djur från tryggheten av en fyrhjuling med kunniga guider. Kruger National Park etablerades 1898 med främsta syfte att bevara och beskydda djurlivet i det sydafrikanska låglandet. Krugerparken är 350 km lång och i snitt 60 km bred. Den utgör flaggskeppet bland Sydafrikas Nationalparker och rankas internationellt som en av världens bästa platser för att uppleva äkta safari.

Royal Malewane.
Räkna med att återvända hemåt med oförglömliga minnen efter er vistelse i Kruger National
Park.

Hemresan till Sverige utgår från Johannesburg. Reseförslaget kan förlängas och anpassas efter era önskemål. Kontakta oss för att erhålla ett skräddarsytt förslag efter era önskemål.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 167 500 kr per person med Economy class
  • Från 203 500 kr per person med Business class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

  • Flyg t/r Sydafrika
  • Inrikesflyg Kapstaden – Hoedspruit
  • All transport mellan boenden och flygplatserna.
  • 3 nätter The Silo, Kapstaden – frukost
  • 2 nätter Birkenhead House, Hermanus – all inclusive
  • 2 nätter La Residence, Franschhoek – frukost
  • 3 nätter Royal Malewane, Kruger – all inclusive

Resan kan förlängas och utökas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Japan

Upplev Japans kontraster

12 dagar

Från 92 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo