Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

SkySafari East Africa

.

SkySafari East Africa


15 dagar

Avresa året runt

Amboseli, Loisaba, Masai Mara, Serengeti, Ngorongoro, Arusha

Från 227 500 kr per person

På denna varierade safarisemester till Kenya och Tanzania får du uppleva fem olika sidor av den afrikanska savannen och dess fascinerande djurliv. Längs vägen bor du i läger som har en fin balans mellan femstjärnig lyx och enkel närhet till naturen.

De läger du besöker ligger långt från andra läger. Och med cirka 15 boendeenheter i varje är det en oförstörd vildmarksupplevelse utan köer och turistmassor. På alla destinationer ligger fokus på så kallade ”game drives”. Tillsammans med de andra gästerna åker du i specialanpassade fyrhjulsdrivna fordon för att se djuren i deras rätta element. När dagen närmar sig sitt slut kan du se fram emot den obeskrivliga känslan av att se en glödande solnedgång över savannen, följt av en gourmetmåltid under stjärnorna.

Boendeenheterna i lägren är sofistikerade och robusta tält med trägolv och indragen el, smakfullt inredda och med eget badrum. De är utformade för att smälta in elegant i landskapet utan att förringa naturupplevelsen. Mellan destinationerna reser du i små flygplan och får samtidigt ett fågelperspektiv över nationalparkerna. Varje flygning tar cirka en timme.

Nairobi

Den första natten efter ankomsten tillbringas på det anrika Hemingways Nairobi. Det är ett femstjärnigt boutiquehotell med rymliga sviter, som alla har utsikt över den ikoniska silhuetten av Ngong Hills. Hotellet har en vacker trädgård, pool och spaområde.

Amboseli Nationalpark

Nästa morgon börjar det verkliga äventyret efter en kort flygning från Nairobi till Amboseli nationalpark. Här checkar ni in på Elewana Tortilis Camp och kan snart njuta av utsikten över majestätiska Mount Kilimanjaro med en uppfriskande drink. Campen ligger ett stenkast från ett vattenhål som besöks av elefanter och andra djur. Du bor i ett rymligt tält med alla bekvämligheter i en typisk lodge eller bungalow. Varje boendeenhet har ett badrum, två enkelsängar eller dubbelsäng, en privat veranda och savannen som närmaste granne. Lägret har mysiga gemensamma utrymmen med solstolar och en pool.

Amboseli är hem för stora populationer av elefanter, gnuer, zebror och gaseller samt rovdjur. Förutom ”game drives” kan du också följa med på guidade vandringar i närområdet.

Loisaba Conservancy

Vårt nästa stopp är Loisaba Tented Camp. Landskapet här är mer kuperat än i Amboseli och vegetationen består mer av buskar och träd. Med två floder som rinner året runt är djurlivet rikligt och lätt att upptäcka.

Campen har ett brett utbud av aktiviteter som du kan delta i vid sidan av game drives. Bland annat safari på kamel- eller hästryggen och mountainbiketurer. Eller prova lyckan med att fiska efter arter som du troligen inte har fångat tidigare. Game drives tidigt på morgonen och vid solnedgången ger stora möjligheter att upptäcka rovdjuren; lejon, leoparder, geparder och afrikansk vildhund.

Loisaba Tented Camp ligger på en sluttning med utsikt så långt ögat kan se. Det finns totalt 15 boendeenheter och inga andra läger som har game drives i området. Genom att rulla upp duken på framsidan av rummet kan du äta frukost i sängen medan du beundrar den spektakulära utsikten. Campen har också en gemensam uteservering, lounge, bar och en vacker infinitypool.

Masai Mara nationalreservat

Elewana Sand River Mara Camp ligger vid flodstranden längs  Sand River, mitt i hjärtat av händelsernas centrum för att uppleva livet som utspelar sig på savannen. Campen ligger längs den väg som djuren vandrar mellan Serengeti och Masai Mara. Ända sedan 1920-talet har de rika och berömda vallfärdat till denna pärla i naturen på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Från utsidan är lägret diskret och obemärkt bland den frodiga vegetationen.

Längs Sand River finns nästan alla de djur som förknippas med den afrikanska savannen. Normalt talar vi om de fem stora i Afrika: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. I den här regionen är det dock Big Nine, som också inkluderar gepard, giraff, flodhäst och zebra. Masai Mara är en av de få platserna i Östafrika där du kan få se alla nio på en game drive på ett par timmar.

Centrala Serengeti

Serengeti nationalpark, med sitt fantastiska djurliv, är känd från otaliga dokumentärfilmer på bland annat BBC och National Geographic. Serengeti ligger i norra Tanzania och sydöstra Kenya och täcker ett område som är lika stort som Belgien. Under regnperioden från mars till maj förvandlas det ursprungligen torra landskapet till frodigt och grönt, med en tillhörande migration av vilda djur. Förutom stora hjordar av gnuer, zebror och gaseller är lejon och geparder en vanlig syn.

För att komma så nära de vilda djuren som möjligt används två olika läger beroende på säsong. Från januari till maj bor du i Serengeti Pioneer Camp och från juni till december i Serengeti Migration Camp.

Serengeti Pioneer Camp har gemensamma utrymmen med pooler och magnifik utsikt över landskapet. Inredningen är inspirerad av 1930-talets lyxversion av safari. Luftballongsturer (extra kostnad) och picknick i bushen är några av de karaktäristiska upplevelserna.

Serengeti Migration Camp ligger vid Grumeti-flodens strand, där det finns flodhästar och andra vilda djur. Restaurangen, loungen och de gemensamma utrymmena ligger i en ståtlig byggnad där måltiderna och de fantastiska solnedgångarna kan avnjutas utomhus.

Ngorongoro naturvårdsområde

The Manor var ursprungligen en del av en kaffeplantage som fortfarande är i drift, men de klassiska byggnaderna från kolonialtiden har förvandlats till en lyxig resort med historisk prägel. De gemensamma utrymmena, boendet och de välskötta trädgårdarna ger dig en känsla av att ha rest 100 år tillbaka i tiden. Arkitekturen, inredningen och dekoren är omsorgsfullt utformade. Sviterna är rymliga och stilfullt inredda med sittgrupp och öppen spis.

Game drives och Big Five står i centrum även här. Om du vill ha lite omväxling och nya upplevelser finns det också ett antal spännande aktiviteter att välja på. Resorten har ett eget stall och en ridtur i närområdet rekommenderas definitivt.

När vulkanen Ngorongoro kollapsade för två miljoner år sedan lämnade den efter sig en krater som sedan dess har fungerat som en vattenreservoar som har gett liv åt både djur och människor. År 1925 hittades en fossil av en skalle som tros vara över en miljon år gammal. Den kommer från en av föregångarna till Homo sapiens och är det äldsta beviset på tidiga människoarter som någonsin hittats.

Arusha Coffee Lodge

Den sista dagen tar du ett litet flygplan från Lake Manyara till Arusha på morgonen. Härifrån är det cirka en timmes transfer med bil till Kilimanjaro International Airport. Här kan du tillbringa dagen i natursköna omgivningar och njuta av en bättre måltid innan du reser hem. Om tiden tillåter finns det möjlighet att besöka både museer och ett kulturcenter som ligger i närheten.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 227 500 kr per person i Ekonomiklass

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass Stockholm – Nairobi – Stockholm
 • Flygtransfer mellan destinationerna
 • 1 natt på Hemingways Nairobi inkl. middag och frukost
 • 2 nätter på Tortilis Camp Amboseli inkl. helpension
 • 2 nätter på Loisaba Tented Camp inkl. helpension
 • 3 nätter på Sand River Masai Mara inkl. helpension
 • 3 nätter på Serengeti Migration Camp / Serengeti Pioneer Camp inkl. helpension
 • 2 nätter på The Manor at Ngorongoro inkl. helpension
 • Game drives och guidade utflykter på alla läger
 • Spabehandling på Loisaba och The Manor
 • Avgift/entrébiljett till nationalparker

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Champagne, spritdrycker och vin ingår inte i helpensionen
 • Aktiviteter som inte är inkluderat.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Australien

Det bästa av Australien

17 dagar

Från 182 900 kr

Sydafrika, Zimbabwe

Safari in style – Sydafrika och Zimbabwe

13 dagar

Från 243 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo