Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Safari och strand i Sydafrika och Mocambique

Foto: Jabulani Safari

Safari och strand i Sydafrika och Mocambique


10 dagar

Avresa året runt

Johannesburg, Hoedspruit, Sabi Sand, Bazaruto Archipelago

Från 135 900 kr per person

Denna resa kombinerar djurliv och stora naturupplevelser med strandliv vid Indiska Oceanen. Sydafrika och Mocambique visar dig sina bästa sidor, med oslagbart djurliv i Hoedspruit och Sabi Sands Private Game Reserve, ett turkost paradis i marinparken runt Bazaruto ögruppen och lodger och resorter av högsta standard.

Ni flyger från Stockholm till Johannesburg med Emirates, och får en behaglig start på resan ombord i deras prisbelönta Business Class. Vid ankomst till Johannesburg checkar ni in på vackra Fairlawns Boutique Hotel & Spa, som är en stämningsfull egendom omgiven av en frodig trädgårdsanläggning.  

Fairlawns ligger ca. 6 kilometer från Sandton centrum och ca. 20 kilometer från Johannesburgs centrum. Hotellet är från 1997, och är en egendom full av karaktär och charm. Med fokus på detaljer och exceptionell service har Fairlawns en egen intim atmosfär. De eleganta sviterna är individuellt inredda i olika teman som spänner från Fjärran Östern till Frankrike, med alla tänkbara moderna faciliteter. Hotellet har flera restauranger och en rad eleganta matupplevelser att välja mellan.

Fairlawns Boutique Hotel & Spa
Upplev den stämningsfulla atmosfären på Fairlawns Boutique Hotel & Spa.

Johannesburg

Johannesburg är Sydafrikas största stad och Afrikas ekonomiska huvudstad. Även om Johannesburg inte är lika berömd som andra sydafrikanska destinationer, finns det mycket att göra både här och i närbelägna Pretoria. Den äldre stadsdelen i Johannesburg är en multikulturell mix av traditionella medicin butiker, kinesiska restauranger och ultramoderna skyskrapor.

Här finns också många utmärkta museer, konstgallerier och sightseeingturer med fokus på områdets historia och politik. Shoppingen är Sydafrikas bästa och det varierade utbudet av restauranger betyder att det finns något för alla smaker. Den närbelägna stadsdelen Soweto är Johannesburgs mest populära turistattraktion.

Hoedspruit og Camp Jabulani

Efter en natt på Fairlawns är det tid att lämna storstaden och bege sig ut i vildmarken. Ni flyger till staden Hoedspruit, som ligger vid foten av Klein Drakensberg bergen i den vackra  Limpopo-regionen. Staden omges av det största privata skyddsområdet i världen, beläget mellan världsberömda Kruger National Park och Blyde River Canyon. Hoedspruit är en utmärkt bas för att utforska de omkringliggande viltreservaten och naturattraktionerna. Det spektakulära landskapet  med höga klippor som skuggar över enorma områden med bushveld, ett subtropiskt skogsområde som endast finns i denna del av världen. Här finns något av det bästa djurlivet man kan hitta i Afrika.

Jabulani Safari Lodge
Elefanterna är i centrum på Camp Jabulani.

Ni checkar in på Camp Jabulani som är en fascinerande upplevelse för alla som tycker om djurliv och safari. Campen skapades med ett syfte: att stötta elefanten Jabulani och hans flock. Här finns unika upplevelser som safariturer på elefantryggen och att observera elefanter vid deras vattenhål mitt på dagen. Eller vad med att adoptera en egen gepard?

Camp Jabulani erbjuder även spännande aktiviteter som varmluftsballongturer, safarivandringar med en erfaren och kunnig vildmarksguide och privat besök på Hoedspruit Endangered Species Centre. Vill du koppla av mellan aktiviteterna rekommenderar vi campens spa eller ett dopp i poolen. Sviterna och villorna är dekorerade i traditionell afrikansk stil, och maten håller hög standard. Här får ni “fine-dining” tillagat av professionella kockar med eget val av tillhörande vin och ni kan själv välja om ni vill äta inom- eller utomhus.  

Ulusaba Safari Lodge

I anknytning till Kruger National Park, ligger Sabi Sand Private Game Reserve, ett privat reservat där förstklassiga safariupplevelser väntar. Detta var det första privata naturreservatet som etablerades i Sydafrika, och omfattar 65 000 hektar med savanner, vattenhål, torra flodbäddar, skog och Sabi- och Sand floderna. Här observeras  ofta alla «Big 5» djuren samt gepard, zebra, giraff och flera antiloparter.

Ulusaba Safari Lodge
Middag under stjärnorna på Ulusaba Safari Lodge.

Ni tillbringar 2 nätter på Sir Richard Branson’s Ulusaba Safari Lodge, som ligger vid en torr flodbädd i Sabi Sand Private Game Reserve. Ni bor i ett Elephant Room, som är byggt i trädhusstil högt över träden. Dessa rum ligger där elefanterna ofta passerar, och ni har spektakulär utsikt över det natursköna landskapet och djuren som går förbi.

Faciliteterna på lodgen inkluderar pool, träningsrum, vinkällare, spa med panoramautsikt, tennisbana och ett Bush Observatory som är perfekt för att se på stjärnorna. Två dagliga Game Drives är inkluderat, och ni kan delta på safarivandringar till fots, där ni ofta ser mindre djur som det är svårt att se när man sitter i en bil.

Ulusaba Safari Lodge
Ett av rummen på Ulusaba Safari Lodge.

På Ulusaba är mat och vin en viktig del av vistelsen, och kockarna arbetar hårt från morgon till kväll med att förbereda färska och välsmakande rätter. Maten är inspirerad av afrikanska smaker och kryddor, och recepten ändras med årstiderna för att utnyttja lokala, färska ingredienser så mycket som möjligt. All mat och dryck är inkluderat i vistelsen, och med sex dagliga måltider ska det mycket till innan man känner sig hungrig.

Azura Benguerra Island

Efter djurliv, safari och exklusiva safarilodger går resan vidare till strand och vatten i Indiska Oceanen utanför Mocambique. Precis utanför Vilanculos i Mocambique, ligger Bazaruto ögruppen, som är en skyddad marinpark med fem idylliska öar: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina och Bangue. Dessa små och vackra öar har några av Afrikas bästa stränder, förutom stora sanddyner och sötvattensjöar, något som gör det till ett perfekt häckningsområde för den svartvingade flamingon. Under vattnet väntar ett kalejdoskop av färgrika koraller, fiskar och en rad andra vattendjur, som rockor, valhaj, delfiner, sköldpaddor och sjökor.

Azura Benguerra Island
Hitta paradiset på Azura Benguerra Island.

Azura Benguerra Island är det perfekta resmålet för en paradisinspirerad semester, och här tillbringar ni 4 nätter. Resorten ligger på en privat strand med vit sand och ett glittrande turkost hav. Resorten har 18 rymliga strandvillor med salong, matrum, designerbadrum och utomhus dusch.

Mat är en viktig del av vistelsen också på Azura Benguerra. Här fokuseras det på färska lokala råvaror som fisk och skaldjur, och restaurangen erbjuder allt från informella strandmiddagar, få maten serverad i egen villa eller på Jellyfish Restaurant. Varje vecka arrangeras en mer formell, sjurätters smakmeny, samt en mocambisk kväll. För de som tycker om vin, så är vinkällaren alltid fylld med fina viner från ägarens vingårdar i Loiredalen i Frankrike.

Azura Benguerra Island
Dykning och snorkling är några av aktiviteterna ni kan välja mellan.

Resorten har många aktiviteter att välja mellan, t ex snorkling, dykning, fiske, hästridning, öturer med båt eller ö-hopping med helikopter. Oavsett vad ni väljer att göra är allt tillrättalagt för en minnesvärd vistelse  på Azura Benguerra.

Efter 4 nätter flyger ni tillbaka till Sydafrika, och därifrån vidare hem igen med Emirates.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 135 900 kr per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Johannesburg t/r med Emirates i Business Class
 • 1 natt på Fairlawns Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
 • 2 nätter på Jabulani Safari Lodge inkl. helpension
 • 2 nätter på Ulusaba Safari Lodge inkl. helpension
 • 4 nätter på Azura Benguerra Island inkl. helpension
 • Flygtransport mellan alla platserna, samt transfer från flygplats/landningsbana till lodger/hotell

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Botswana, Zambia

Exklusiv safariresa till Botswana

9 dagar

Från 236 900 kr

Tanzania

All inclusive på kryddön Zanzibar

8 dagar

Från 49 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo