Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Safari in style – Sydafrika och Zimbabwe

Foto: Singita

Safari in style – Sydafrika och Zimbabwe


13 dagar

Avresa året runt

Kruger, Sabi Sand, Malilangwe

Från 243 500 kr per person

Om du ska uppleva en safari i livet – så välj en safari med Singita. På denna resa kommer ni att få uppleva något av de allra bästa Sydafrika och Zimbabwe har att erbjuda. Resan kombinerar tre av Singitas fantastiska lodger som alla ger dig helt olika upplevelser. 

Den gemensamma nämnaren är enastående vildmarksupplevelser, utsökt mat och dryck, komfortabla sviter och vänlig service som inte känns konstgjord eller påtvingad. Resan passar både för dig som upplever en safariresa för första gången – och för dig som varit på safari tidigare. Och ska du på safari endast en gång i livet – ja, då är det denna resa du ska åka på.

Hela idén och grundtanken bakom Singita bygger på hållbarhet med stort fokus på bevarande av djurliv och naturområden, utbildning och stärkande av lokalsamhällen och en miljövänlig drift av lodgerna. Singita har exklusiva rättigheter till naturreservaten som resorterna ligger i eller vid, något som betyder att det endast är Singitas gäster som får åka på Game Drives i dessa områden. Detta säkerställer en unik safariupplevelse utan andra turister.

På Singitas lodger är alla måltider och drycker (inklusive premiumviner och spritdrycker. Fransk Champagne kostar extra). Två dagliga Game Drives, safari till fots, vissa andra aktiviteter, tvättmöjligheter och WiFi (där det är finns) ingår också i priset.

Singita Pamushana Lodge.
Alla Singitas lodger har bekväma och moderna safarifordon.

Saxon Hotel, Villas & Spa

Johannesburg, Sydafrika.

Resan startar i Stockholm, eller ev. från andra städer i Sverige efter avtal. Du flygeri Economy eller Business Class med Emirates via Dubai till Johannesburg. Vid ankomst till Johannesburg  möts du på flygplatsen och körs till Saxon Hotel, Villas & Spa, som ligger i stadsdelen Sandton.

Hotellet har stora lyxiga rum med alla faciliteter man kan behöva. En välfylld minibar, snacks, en flaska mousserande vin, WiFi och 24-timmars butlerservice är några av sakerna som ingår. Dessutom har Saxon ett stort trädgårdsområde, pool, flera restauranger både inomhus och utomhus, samt ett spa och hälsocenter av hög kvalitet. 

I reseförslaget ingår en natt på Saxon, men det går bra att förlänga din vistelse så att du kan uppleva mer av både Johannesburg och hotellet innan ni reser vidare.

Saxon Hotel, Villas & Spa
Luxury Room på Saxon Hotel, Villas & Spa i Johannesburg.

Singita Lebombo Lodge

Kruger National Park, Sydafrika

Efter en bättre frukost väntar transport från Saxon Hotel till Federal Airs privata terminal på Johannesburg flygplats. Här är incheckning en enkel process, och innan flygavgång kan du tillbringa tiden i en komfortabel lounge där ni erbjuds ett urval av dryck och snacks. Från Johannesburg flyger du till Satara Airstrip i Kruger, en flygresa på cirka 1 timme och 15 minuter. Efter landning väntar en halvtimmes  bilresa till Lebombo Lodge.

Med sina 19 500 kvadratmeter är Kruger National Park den största nationalparken i Sydafrika, och den äldsta i hela Afrika. Kruger är känt för sina många djurarter, inklusive Big Five (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). Hundratals andra däggdjur och unika fågelarter hör också hemma i Kruger. Berg, slätter och tropiska skogar är en del av landskapet, vilket garanterar varierade och spännande Game Drives.

Singita Lebombo Lodge
Utsikt över verandan och omgivningarna från sviten på Singita Lebombo Lodge.

Singita Lebombo Lodge ligger vid N’wanetsi River, och lodgen är inspirerad av örnbon om finns inbyggda i klipporna vid flodstranden. De bekväma och moderna sviterna har glasväggar från golv till tak. Trä, stål och dämpade färgtoner bidrar på sitt sätt till att ge sviterna en elegant, ljus och modern känsla. På den luftiga verandan kan du njuta av utsikten över omgivningarna. Här finns även en säng för den som vill sova ute under stjärnorna, eller som vill koppla av under dagen. Alla sviter har eget badrum med luftkonditionering, inom – och utomhusdusch, badkar, minibar och kaffebryggare av hög standard.

Utöver de bekväma privata sviterna har lodgen faciliteter som vinstudio, bibliotek, takterrass, interaktivt kök, espressobar och en 25-meters pool. Du kan också använda gymmet, boka en spabehandling och besöka Singitas egna butik och konstgalleri.

Singita Lebombo Lodge
Poolen på Lebombo Lodge.

Två dagliga Game Drives tar dig med in i hjärtat av ett av Afrikas mest orörda och avlägsna vildmarksområden. Ingen Game Drive är den andra lik, och du kommer tillbaka med nya upplevelser från varje tillfälle.

Du tillbringar 3 nätter på Lebombo Lodge.

Lär känna Lebombo Lodge bättre.

Singita Boulders Lodge

Sabi Sand Game Reserve, Sydafrika

Det är en kort flygresa från Satara Airstrip til Singita Airstrip, där du hämtas och körs till  Singita Boulders Lodge. 

Sabi Sand Game Reserve är uppkallat efter floderna Sabie och Sand som rinner genom reservatet och är känt för sin höga täthet av vilda djur, inklusive några av Afrikas främsta rovdjur. Det är sällsynt att besökare inte får se alla Big Five under en vistelse här.

Sabi Sand gränsar till Kruger National Park, och även om områdena inte är åtskilda av staket så stannar de mesta av djurlivet i Sabi Sands inom reservatet. Med åren har djuren vant sig vid safarifordonen, vilket gör att man kommer dem nära. Afrikanska vildhundar, leoparder, lejon och stora flockar med elefanter är djur man ofta ser här. Antalet fordon hålls till ett minimum i reservatet, vilket ger en exklusive safariupplevelse. Detta ger också mer flexibilitet i förhållande till terrängkörning i bushen, samt att köra efter att det har blivit mörkt. på nära håll.  

Singita Boulders Lodge.
Sviterna har en privat pool.

Singita Boulders Lodge ligger vid flodstranden, och från lodgen har du fri utsikt över naturen och djurlivet som omger lodgen. Rustika, handgjorda möbler av trästubbar, rejäla stenar, smide och läder är några av de material som används, och i kombination med sängkläder av linne och bomullshandukar ger detta en känsla av lugn och lyx. De moderna och rymliga sviterna har en liten privat pool, terrass med utsikt över vildmarken eller floden, stort badrum, vardagsrum och sovrum. 

Singita Boulders Lodge.
Sand River sett från Singita Boulders Lodge.

Boulders Lodge har tillgång till 45 000 hektar orörd vildmark i Singita Sabi Sand, och förutom två dagliga Game Drives finns det även aktiviteter som vinprovning, stjärnskådning, pool, fitness- och hälsocenter, butik och galleri och en rad andra familjevänliga aktiviteter.

Du tillbringar 3 nätter på Singita Boulders Lodge.

Lär känna Boulders Lodge bättre.

Singita Pamushana Lodge

Malilangwe Wildlife Reserve, Zimbabwe

Från Singita Airstrip flyger ni direkt till Johannesburg där ni bor en natt på Saxon Hotel, Villas & Spa innan ni flyger vidare till Zimbabwe nästa dag.

Malilangwe Wildlife Reserve består av 130 000 hektar med vildmark i sydöstra Zimbabwe. Malilangwe är så gott som orört av människor och har en nyckelposition som ett av Afrikas största skyddade bioreservat. Området bestå av både steniga åsar och platta slätter täckta av akacia- och baobabträd. Förutom ett rikt och varierat djurliv finns det mer än 500 fågelarter, inklusive många rovfåglar. I reservatet finns både svarta och vita noshörningar, nyala, gepard, vildhund, lejon, leopard och klassiska djur som giraff och elefant. 

Singita Pamushana Lodge.
One bedroom suite på Singita Pamushana Lodge.

Singita Pamushana Lodge är ett av Afrikas mest exklusiva och avlägsna safarilodger. Lodger ligger spektakulärt högt upp på en sandstensås ovanför Malilangwe Dam, en stor sjö där man kan hitta både flodhästar och olika fiskarter. Lodgen smälter in i omgivningarna och är byggd av stenmaterial med inspiration från ursprungsbefolkningen i Zimbabwe. Detta är den ultimata lyxen i äkta afrikansk stil.

Alla sviter har egna, små pooler med utsikt över sjön, helt privata. Förutom sovrum har sviterna ett stort badrum med badkar, inomhus—och utomhusdusch, veranda med solstolar och pool, vardagsrum, omklädningsrum, öppen spis, minibar, luftkonditionering, telefon, brädspel och kikare.  

Singita Pamushana Lodge.
De gemensamma områdena på Pamushana har fantastisk utsikt.

Pamushana Lodge har även en stor pool vid receptionsområdet, och här finns även bar och matplatser med fantastisk utsikt över sjön och naturreservatet. I detta område finns även en utelounge, ett TV-rum och det finns matställen både inne och ute. Lodgen har också ett eget fitnesscenter, spa och tennisbana.

Singita Pamushana Lodge.
Prova fiskelyckan vid Malilangwe Dam.

Pamushana erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, inklusive två dagliga Game Drives, safari till fots, fisketurer, båtturer, besök i det lokala samhället, vinprovning och stjärnskådning.

Du tillbringar 4 nätter på Singita Pamushana Lodge.

Lär känna Pamushana Lodge bättre.

Efter vistelsen på Pamushana Lodge flyger du tillbaka till  Johannesburg, och därifrån fortsätter hemresan tillbaka till Sverige med Emirates via Dubai.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Tips

Förläng resan med några avkopplande dagar i Kapstaden – eller i vinområdena utanför Kapstaden som Stellenbosch eller Franschhoek. Bo på Cape Grace, ett av Kapstadens mest ansedda hotell med utsökt service, gästfrihet och elegans – en perfekt kombination med Singita.

Pris

 • Från 243 500 kr per person i Ekonomiklass
 • Från 267 900 kr per person i Business Class

Pris per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm – Johannesburg t/r i Economy eller Business Class med Emirates
 • All flyg- och biltransfer mellan hotellen och lodgerna
 • 2 nätter på Saxon Hotel, Villas & Spa inkl. frukost (Johannesburg)
 • 3 nätter på Singita Lebombo Lodge inkl. helpension (Kruger National Park)
 • 3 nätter på Singita Boulder Lodge inkl. helpension (Sabi Sand Game Reserve)
 • 4 nätter på Singita Pamushana inkl. helpension (Malilangwe Wildlife Reserve)

Klicka här för att läsa mer om programmet och lodgerna (på engelska).

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Aktiviteter som inte är inkluderat.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Australien

Lyx i Australien

14 dagar

Från 157 000 kr

Botswana, Zambia

Exklusiv safariresa till Botswana

9 dagar

Från 236 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo