Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Rundresa i Namibia

Foto: Serra Cafema

Rundresa i Namibia


12 dagar

Avresa året runt

Etosha National Park, Sossusvlei, Damaraland, Skeleton Coast

Från 168 500 kr per person

En magisk och unik rundresa i Namibia, som visar upp det allra bästa landet har att erbjuda. Resan tar dig från de världsberömda sanddynerna i Sossusvlei, till Skeleton Coast, Damaraland, öde områden i norr och Etosha National Park.

Ni kommer nära detta fascinerande land, dess djurliv, natur, nomadfolk, öken och hav. Under resan förflyttar du dig från plats till plats med inrikesflyg och bor på exklusiva och bekväma lodger, camper och resorter, som alla har sitt eget unika läge och stil.

Dag 1 och 2

Ni ankommer till huvudstaden Windhoek med Lufthansa i Business Class. Efter att ha klarat av immigrationsformaliteterna väntar inrikesflyg som tar er vidare till Sossusvlei – känd för sina ikoniska röda sanddyner.

Ni checkar in på Little Kulala, som ligger i det privata Kulala Wilderness Reserve. Detta är startpunkten för Sossusvlei, med världens högsta sanddyner och en fantastisk stjärnhimmel. Djurlivet i området som har anpassat sig till ökenförhållandena är fascinerande och ger en extra dimension till din vistelse här.

Little Kulala.
Little Kulala.

Under dagarna på Little Kulala kan ni välja mellan flera aktiviteter. Förutom att njuta av resorten och dess omgivningar kan ni följa med på en utflykt i naturreservatet. Ett besök vid sanddynerna i Sossusvlei är obligatoriskt. Dessa anses vara världens högsta, till och med högre än de som finns i Sahara. De otroligt höga och stjärnformade sanddynerna med en varm, röd färg är en gåva till alla som gillar fotografering. Den röda färgen i sanden förändras med solens gång, från djup aprikos till varm röd och alla färgspektra däremellan. Och när solen har gått ner är det ett måste att beundra den fantastiska stjärnhimlen.

Dag 3 och 4

Från Sossusvlei flyger du till Namibias mest populära semesterstad, Swakopmund. Från flygplatsen fortsätter resan vidare till Walvis Bay, där du kommer att bo på Pelican Point Lodge. Lodgen ligger på den öde halvön Pelican Point och här hittar man orörda stränder med Atlanten på den ena sidan och Walvis Bay Lagoon på den andra. Detta är en unik plats för marina aktiviteter och vid lodgen finns bland annat en stor sälkoloni och ett rikt fågelliv.

Pelican Point Lodge.
Pelican Point Lodge i Walvis Bay.

Aktiviteter som erbjuds på Pelican Point Lodge:

 • Guidade turer bland sälar, schakaler, flamingos, pelikaner, skarvar och många andra djurarter.
 • Drinkar vid solnedgången längs ut på halvön
 • Guidade utflykter på halvön, som inkluderar de bästa surfplatserna i Skeleton Bay, skeppsvrak, kajen och djurlivet.
 • Att promenera på stranden i din egen takt rekommenderas och är en del av upplevelsen på Pelican Point Lodge
 • Skeppsvrak inom gångavstånd

Dag 5 och 6

Idag gör ni en båttur till Walvis Bay, innan ni lämnar Pelican Lodge och körs tillbaka till flygplatsen i Swakopmund.

Resan fortsätter med flyg till Damaraland, där du tillbringar de kommande två nätterna på Damaraland Camp. Detta är en perfekt bas för att utforska Damaralands ökenlandskap. Huab River Valley är ett av Namibias mest dramatiska vildmarksområden, och detta utgör bakgrund för Damaraland Camp. När solen går ner ändras färgen på slätter och berg från rost till lila. Det karga landskapet har ett fascinerande djurliv, ovanlig flora, gammal hällkonst och imponerande geologi. I området finns bland annat elefanter som har vant sig vid ökenklimatet.

Damaraland Camp.
Damaraland Camp.

Under din vistelse har du en rad aktiviteter att välja mellan, från guidade natur- och skorpionturer, längre vandringar för den aktiva, stjärnskådning, kulturella besök och mycket mer. 

Dag 7 och 8

Efter frukost flyger ni till de öde områdena i norra Namibia. Här bor du på den intima och fridfulla campen Serra Cafema, som är inspirerad av det lokala Himbafolket.

En av höjdpunkterna under denna vistelse är ett besök hos Himbafolket, där du får höra mer om deras nomadkultur och livsstil. Campen ligger nära Kunene River och ni får även följa med på en båttur för att se på fågellivet och krokodilerna som håller till här.  

Serra Cafema.
Sunset drinks i närheten av Serra Cafema.

Ni kommer också att ha möjlighet att följa med på en utflykt med fyrhjuling (quad bike) in i öknen, ledd av lokala guider, samt turer i öppna fordon och guidade vandringar för att utforska naturen ytterligare.

Dag 9 och 10

Från Serra Cafema går resan vidare med flyg till Ongava. Vid ankomst kommer ni att köras till Little Ongava, det lyxigaste boende i Etosha och hela Namibia.

Det privata Ongava Reserve gränsar till Etosha National Park, vid foten av en bergskedja vars namn är nästan omöjligt att uttala – Ondundozonanandana. Här finns hundratals av däggdjur, fåglar och reptiler och det är djurlivet som är i centrum för upplevelserna. Dagarna börjar med en game drive efter frukost, innan du återvänder till resorten för lunch. På eftermiddagen väntar en ny game drive, bland annat besöker du flera vattenhål där djuren samlas. Dagens sista gamedrive avslutas med en drink i solnedgången.

Little Ongava Lodge.
Little Ongava Lodge.

Little Ongava är en intim camp med fantastisk utsikt över det omgivande slättlandskapet. Lägret har bara tre sviter, var och en med egen liten pool och utomhusdusch. Loungen och matsalen har spektakulär utsikt över ett närliggande vattenhål. Gästerna på Ongava delar på en dedikerad guide och fordon, något som säkerställer en unik naturupplevelse på en av Afrikas bästa vildmarksdestinationer.

Dag 11

I dag flyger ni tillbaka till Windhoek, en huvudstad med en distinkt tysk prägel. Staden har många sevärdheter som går tillbaka till landets kolonialtid.

Ni kommer att köras till Weinberg Hotel där ni tillbringar den sista natten. Hotellets eleganta arkitektur omger den historiska byggnaden som utgör hjärtat av Am Weinberg Estate. Weinberg betyder vingård på tyska, och hotellet lever upp till sitt namn genom att bjuda in er att välja ert favoritvin från en omfattande vinlista samtidigt som du njuter av hotellets sofistikerade atmosfär.

Dag 12

Den äventyrliga rundresan i Namibia avslutas idag. Ni kommer att köras till flygplatsen i Windhoek, och hemresan avslutas som den startade – i Business Class hos Lufthansa.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 168 500 kr per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Windhoek t/r i Business Class med Lufthansa
 • Inrikesflyg mellan destinationerna i Namibia
 • 2 nätter på Little Kulala inkl. helpension
 • 2 nätter på Pelican Point Lodge inkl. helpension      
 • 2 nätter på Damaraland Camp inkl. helpension        
 • 2 nätter på Serra Cafema inkl. helpension   
 • 2 netter på Little Ongava Lodge inkl. helpension     
 • 1 natt på Weinberg Hotel inkl. frukost
 • All transfer till och från lodger och flygplatser/landningsbanor
 • Ett stort utbud av inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Mexico

Unico Hotel Riviera Maya

8 dagar

Från 43 900 kr

Peru

Best of Peru & Machu Picchu

11 dagar

Från 149 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo