Rundresa i Namibia

Rundresa i Namibia


11 dagar

Avresa året runt

Etosha National Park, Sossusvlei, Damaramaland, Skeleton Coast

Från 174 000 kr per person

En magisk och unik rundresa i Namibia, som innehåller det allra bästa som landet har att bjuda på. Resan tar er från nationalparken Etosha till öde områden i norr, Damaramaland, Skeleton Coast och de välkända sanddynerna i Sossusvlei.

Ni kommer nära detta fascinerande land, djurliv, natur, öken och hav. Under resan flyger ni från plats till plats i privatflyg och bor på exklusiva och komfortabla lodger, camper och resorter, som alla har sin egen unika läge och stil.

Dag 1

Ni ankommer huvudstaden Windhoek i Business Class med Qatar Airways. Efter att ha klarat av immigrationsformaliteterna väntar ett privatflyg som tar er vidare till Etosha National Park och Onguma Game Reserve. Här checkar ni in på Onguma – The Fort, en unik resort med endast 12 suiter vilket ger en privat och exklusiv upplevelse. The Fort har massiva murväggar med en afrikansk touch blandat med inspiration från Marocko och Indien. Resorten anser sig också att ha den finaste solnedgången i hela Namibia. Det är inget tvivel om att bostaden är en upplevelse i sig själv! 

Onguma - The Fort
Onguma – The Fort i Etosha National Park.

Efter incheckningen serveras lunch, innan ni har den första safarituren, eller «game drive», vid solnedgången. Onguma reservatet är habitat för över 30 olika djurarter, som kudu, giraff, olika typer av antiloper, zebra, lejon, gepard och leopard. Resorten har också nyligen fått besök av svart noshörning!

På kvällen serveras middag på resorten.

Dag 2 och 3

Etosha National Park har varit nationalpark sedan 1907, och här finns hundratals av däggdjur, fåglar och reptiler. Dagarna här inleds med en game drive efter frukost, innan ni återvänder till resorten för lunch. Därefter går turen tillbaka till nationalparken, där ni bland annat besöker flera vattenhål där djuren samlas. Vid solnedgången kan man antingen ta det lugnt på resorten eller delta i en sista game drive i Etosha eller Onguma-reservatet.

Dag 4 och 5

Efter frukost flyger ni till de öde områdena i norra delen av Namibia. Här bor ni på den intima och fredliga campen Serra Cafema, som är inspirerad av det lokala Himba folket.  

En av höjdpunkterna under denna vistelse är ett besök hos Himba folket, där ni får höra mer om deras nomadiska kultur och livsstil. Campen ligger precis vid Kunene River, och det ingår även en båttur på floden för att se på fågellivet och krokodilerna som håller till på flodbankarna.

Ni får även möjlighet att följa med på en quad biking tur i öknen, som leds av lokala guider, samt turer i öppna fordon och guidade vandringar för att närmare utforska naturen. 

Serra Cafema
Ni flyger i privatplan mellan de olika platserna.

Dag 6 och 7

Resan går vidare till Damaramaland, där ni tillbringar de två nästkommande nätterna på  Sorris Sorris Lodge. Med Brandberg Massif och Ugab River som bakgrund, är detta en perfekt bas för att utforska Damaramalands ökenlandskap på. I området finns en grupp elefanter som har vant sig med det tuffa ökenklimatet, och ni kan delta på en safariturer för att se efter dessa. Andra aktiviteter som erbjuds är guidade vandringar och kulturellt möte med Sorris Sorris samhället.

Dag 8

Efter en god frukost är nästa stopp Skeleton Coast, och Namibias mest populära semesterstad, Swakopmund. Här får ni tid på egen hand för att se er om i staden. Swakopmund är en unik stad som ligger mitt i skarven mellan öken och hav, med grönområden, parker och palmer. Staden grundades av tyska kolonister 1892, och runt om i staden finns det flera landmärken och attraktionen där man får en inblick i kolonialtiden. 

På eftermiddagen blir ni transporterade till flygplatsen för en kort flygtur vidare till Walvis Bay, där ni blir inkvarterade på Pelican Point Lodge. Lodgen ligger på den öde halvön Pelican Point och här finns orörda stränder med Atlanthavet på ena sidan och Walvis Bay Lagoon på den andra. Ni ser solnedgången från resorten med något gott i glaset innan middagen serveras.

Pelican Point
Pelican Point Lodge i Walvis Bay.

Dag 9

Bli inte överraskad om omgivningarna är täckta av dimma när ni vaknar, men detta försvinner snabbt när värmen från solen blir kännbar. Efter en tidig frukost går turen till områdets  Yacht Club, där ni går ombord på en båt som tar er till skyddade delar av lagunen där det finns ett rikt fågelliv. Båten tar er sedan vidare till områden där ni får se säl och delfiner som vill simma längs med båten. Som avslutning på båtutflykten serveras lunch; färska ostron och mousserande vin. 

Efter lunch fortsätter turen in i världens äldsta öken. Under eftermiddagen får ni se hur rikt djurlivet är i öknen och hur djuren har anpassat sig till de karga omgivningarna.  Fotlösa ödlor och ökenkameleonter är några av djuren som ni kanske får se. Ni får veta mer om geologin, formationerna och hur öknen bildades, och dagen avslutas med en adrenalinfylld körtur över sanddynerna. Middag serveras när ni är tillbaka på Pelican Point Lodge.

Dag 10

Så snart morgondimman lättar, flyger ni vidare till resans sista stopp och stora höjdpunkt –  Sossusvlei – med sina ikoniska röda sanddyner. Under dagen besöker ni  Namib Naukluft Park och Moon Valley. Ni checkar in på Little Kulala som ligger i den privata Kulala Wilderness Reserve. Detta är utgångspunkten för Sossusvlei, med världens högsta sanddyner och en fantastisk stjärnhimmel. Djurlivet i området som har anpassat sig till ökenförhållandena är fascinerande, och ger en extra dimension till vistelsen.

Little Kulala
Little Kulala.

Efter lunch kan ni njuta av resorten och omgivningarna  innan ni deltar i en kvällstur i reservatet. Och när solen har gått ned är det obligatoriskt att se på den fantastiska stjärnhimlen!

Dag 11

Dagen startar tidigt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av den. Vid soluppgången flyger ni till ingångsporten till Sossusvlei. Härifrån byter ni till ett fyrhjulsdrivet fordon som tar er in i parken. Sanddynerna här anses vara världens högsta, till och med högre än de som finns i Sahara. De otroligt höga och stjärnformade sanddynerna med en varm, röd färg är en gåva till alla som tycker om fotografering. Rödfärgen i sanden ändrar sig med solen, från djup aprikos till varm röd och alla färgspektra i mellan.

Efter Sossusvlei gör ni ett kortare stopp i Sesriem Canyon innan ni kör tillbaka till landningsbanan. En kort flygtur tar er tillbaka till Little Kulala, där ni kan duscha bort ökensanden och packa bagaget. Efter lunch flyger ni tillbaka till Windhoek och därifrån hem igen till Sverige.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 174 000 kr per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Windhoek t/r i Business Class med Qatar Airways
 • Privat charterflyg mellan destinationerna i Namibia
 • 3 nätter på Onguma – The Fort inkl. helpension
 • 2 nätter på Serra Cafema inkl. helpension
 • 2 nätter på Sorris Sorris inkl. helpension
 • 2 nätter på Pelican Point Lodge inkl. halvpension
 • 1 natt på Little Kulala inkl. helpension
 • All transfer till och från lodger och flygplatser/landningsbanor

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel

Fler reseförslag


Spanien

Six Senses Ibiza

8 dagar

Från 24 500 kr

Ecuador

Fascinerande Galapagos

16 dagar

Från 132 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo