Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Fascinerande Namibia

Foto: © G Adventures Inc.

Fascinerande Namibia


10 dagar

Avresa året runt

Etosha NP, Sesriem, Swakopmund, Windhoek

Från 61 900 kr per person

För kultur- och naturentusiaster som är ute efter en lite annorlunda upplevelse garanterar vi att Namibia är platsen att åka till.

Naturen i det här landet är majestätisk på sitt alldeles unika sätt. Det är mycket sand, väldigt mycket sand, men det är vackert. När solen färgar sanddynerna röda, när vinden tar tag i dem och blåser hypnotiserande mönster upp i skyarna, när oryxantiloperna står ståtliga i bakgrunden – då är det få platser som är mer exotiska.

Unika upplevelseresor med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys är upplevelseresor som ger dig en unik inblick i resmålets kultur och natur.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Höjdpunkter

 • Safari
 • Etosha nationalpark
 • Sossusvlei
 • Sanddyner höga som berg

Resplan

Ankomst valfri tid. Detaljerna kring din flygresa är noterade och du blir välkomnad på flygplatsen när du landar. Du skjutsas till hotellet där du möter upp din guide. Ett informationsmöte hålls ca kl. 18:00. Vänligen titta i hotellreceptionen för mötets exakta tidpunkt. Under mötet kommer din guide att gå igenom resedetaljerna. Du kommer även att få hjälp med att boka valfria aktiviteter.

Genom bilens vindruta kan du beundra det dramatiska landskapet medan vi kör ut mot öknen och Sesriem, den perfekta utgångspunkten för Namib-Naukluft nationalpark. Koppla av med något svalkande i glaset vid poolkanten och njut av den fantastiska solnedgången.

Är du redo att ta mängder av bilder? Vi kör in i Namiböknen för att besöka Sossusvlei och Deadvlei (Dödens dal). Två steg upp och ett halvt steg ner, benen får verkligen träning när du försöker att klättra uppför sanddynerna. När du har kommit upp en liten bit förstår du vad alla pratar om; vit förstenad lera och svarta uttorkade träd som dog för 600–700 år sedan, inramat av röda sanddyner som sträcker sig uppåt 400 meter höga. Det är den makalöst vackra vy som möter dig på toppen, så passa på att klicka av bilder. Både inombords och med kameran. Ett litet tips till den som är i god kontakt med sitt inre barn: spring nedför sanddynerna så fort benen bär dig. Det känns som att du flyger!

Resan fortsätter genom ständigt föränderliga ökenlandskap på väg mot kuststaden Swakopmund. Se till så att du inte somnar under resans gång, nu har du nämligen ett gyllene tillfälle att få se zebra, kudu, springbock och inte minst den majestätiska oryxantilopen. Det är kanske den vackraste av alla antiloper med sina raka och ståtliga horn. På vägen stannar vi till i Solitaire för att sträcka lite på benen. Fråga guiden var man kan köpa äppelpaj – Solitaire är nämligen känt för sina goda äppelpajer.

Njut av dagen vid kusten. Vad sägs om sandsurfing nedför en sanddyn, en cykeltur i de vackra omgivningarna eller bara en liten promenad i stan? Du kommer garanterat att hitta något av intresse i den här charmiga staden som har formats av både tysk och afrikansk kultur.

Idag gör vi en utflykt till hällristningarna vid Twyfelfontein, landmärket som var Namibias första att hamna på Unescos världsarvslista. Det sägs att området rymmer den största samlingen bushmenmålningar och hällristningar i hela Afrika, med mer än 2 500 figurer som är 2 000–5 000 år gamla.

Efter att ha rest genom den ändlösa öknen ska det bli härligt att besöka grönare områden i Etosha nationalpark. På vägen besöker vi den förstenade skogen, som dateras ca 280 miljoner år tillbaka i tiden. Det var en bonde från trakten som upptäckte de fossila trädstammarna på 1940-talet.

Gå upp med solen, för idag åker vi ut på morgonsafari. I öppen jeep spanar vi efter de berömda ”Big 5”: lejon, noshörning, leopard, buffel och den blixtsnabba geparden. De vilda djuren samlas ofta vid vattenhålen, så därför gör vi detsamma. Ha kameran redo när vi sakta närmar oss dem…

Efter frukost besöker vi ett center som arbetar för att skydda geparder. Centret grundades av Dr. Laurie Marker och finansieras av National Geographic. Vi får en guidad rundvandring på centret av en av forskarna, som lär oss mer om forskningen och deras arbete. Håll tummarna för att geparderna inte är för blyga, så att vi får se dem på nära håll innan vi kör vidare mot Windhoek.

Inte redo att resa hem? Kontakta oss för att förlänga din vistelse eller boka flyg till en ny destination.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Fascinerande Namibia.

Pris

 • Från 61 900 kr per person i dubbelrum.

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm – Namibia t/r
 • Hotell/lodge (9 nätter)
 • 9 frukostar, 2 luncher och 4 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • Ökenutflykt i Sossusvlei
 • Ökenutflykt med lokal guide
 • Besök i ett Township inkl. middag
 • Hällristningarna i Twyfelfontein
 • Besök i den förstenade skogen
 • Safari i öppen jeep
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte

 • Valfria aktiviteter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vi reserverar oss mot ändringar i resplanen.

Smittskyddsåtgärder

Läs vad G Adventures gör för att undgå smittspridning och för att resan ska vara så trygg som möjligt (extern link, information på engelska).

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Australien

Det bästa av Australien

17 dagar

Från 182 900 kr

Australien, Nya Zeeland

Resor till Australien och Nya Zeeland

5-100 dagar

Från 20 000 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo