Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Exklusiv safariresa till Botswana

© Royal Chundu Zambezi River Lodge

Exklusiv safariresa till Botswana


9 dagar

Avresa året runt

Savuti – Chobe National Park, Moremi Game Reserve, Victoria Falls

Från 236 900 kr per person

Denna exklusiva resa till Botswana inkluderar några av de bästa safariupplevelserna Afrika har att erbjuda. Ni bor på några av de bästa camperna och lodgerna som finns i regionen, något som gör detta till en exceptionell upplevelse.

Denna resa inkluderar höjdpunkterna i Botswana. Från elefanterna i Chobe National Park till det rika djurlivet i  Okavangodeltat, samt några dagar vid Victoriafallen i Zambia. Följ i spåren av de tidiga upptäcktsresande, men med undantag av transporten. På denna resa flyger ni från camp till camp.  

Ni startar resan på behagligt sätt ombord på Emirates Business Class från Stockholm via Dubai till Johannesburg. Från Johannesburg flyger ni vidare till Maun i Botswana där ett chartrat flyg tar er vidare till resans första lodge. 

Belmond Savute Elephant Lodge
Kom nära djurlivet i trygga omgivningar.

Savuti – Chobe National Park

De två första dagarna tillbringas i Savuti – Chobe National Park, på exceptionella Belmond Savute Elephant Lodge. Detta är en fantastisk resort som ger känslan av att man befinner sig i upptäcktsresandenas tidsepok. Med endast 12 lyxtält är man säkrad en personlig och privat upplevelse. En av lodgens höjdpunkter är vattenhålet som ligger precis utanför lodgens väggar. Man sitter tryggt inne i lodgen och ser på elefanter, hyenor och leoparder som kommer för att dricka vatten. Vill ni ha ett avbrott från djurlivet kan ni koppla av vid poolen eller njuta av en afrikainspirerad spabehandling i spa-tältet. På kvällen kan ni samlas runt lägerelden för att dela dagens historier med nya vänner. 

Huvudaktiviteten under vistelsen är naturligtvis Game Drives för att komma nära djurlivet.  

Belmond Savute Elephant Lodge
Utsikten från tältet på Belmond Savute Elephant Lodge.

Savuti, även känt som Savute, ligger i hjärtat av Botswanas vackra Chobe nationalpark. Savannerna i Savute har både våta och torra perioder under året och besökare kan uppleva ett rikt djurliv. Elefanter, antiloper, lejon schakaler, hyenor, bufflar, zebror, gnu, gepard och en rad fåglar är något av det ni kan ha turen att få se

Dagens första Game Drive startar tidigt. Ni blir serverade rykande varmt kaffe och nybakt bröd i tältet, och när de första solstrålarna tar sig över horisonten kör ni ut i vildmarken. Tidigt på dagen och sent på eftermiddagen kan man få se en av Afrikas största elefantbestånd, och stora kattdjur som leoparder och lejon på jakt. Beroende av säsong kan ni även få uppleva den stora migrationen av zebror och antiloper. Sällsynta observationer är den hotade vildhunden och den eleganta roanantilopen. 

Belmond Savute Elephant Lodge
Djuren är som mest aktiva tiden runt soluppgång- och solnedgång.

Lika atmosfäriska och spännande är kvällsturerna. Skuggorna blir längre och himlen blir röd, och plötsligt blir bushen levande när djur och fåglar vaknar från siestan. Safarifordonet har endast plats för 6 gäster, något som säkrar att alla har en bra utsikt från sitt säte.

Belmond Eagle Island Lodge

Nästa stopp på resan är Moremi Game Reserve, som ligger i östra delen av Okavangodeltat. Detta är en av de vackraste reservaten i Afrika, och som täcker mer än 4800 kvadratkilometer med orörd vildmark. Den varierade terrängen har savann, tät skog och vattenvägar som slingar sig genom landskapet. Ekosystemets mångfald omfattar ett brett spektra av djurliv, med allt från stora flockar av bufflar, gnu och zebra, till sällsynta antiloparter, lejon, geparder och vildhundar. Fågellivet inkluderar de flesta av de 550 fågelarter som finns registrerade i Botswana. 

Vid ankomst till Moremi  checkar ni in på Belmond Eagle Island Lodge, som är den perfekta safarilodgen. Lodgen har 12 lyxtält eller stugor kan man också kalla dem, som är på 82 kvadratmeter med en privat utomhusveranda och en liten pool. Från den stora sängen har ni utsikt över deltat. De gemensamma områdena inkluderar restaurang med egen pizzaugn, lounge med bar, bibliotek, lägereldsområde och Fish Eagle Bar som ligger vid vattnet.

Belmond Eagle Island Lodge
Kom nära djurlivet på Belmond Eagle Island Lodge.

Lodgen erbjuder en rad vattenbaserade safariaktiviteter, inklusive motorbåtsafari, mokoro-safari (en lokal kanot), fisketurer, safari till fots och den ultimata lyxsafari upplevelsen med helikopter. 

Mombo Camp

Från Belmond Eagle Island Lodge flyger ni vidare till Mombo Camp, som också ligger i Moremi Game Reserve. Mombo Camp anses vara en av de bästa safari camperna i Afrika. En vistelse på denna luxuösa safaricamp placerar er i centrum av Okavangodeltat, eller som lokalbefolkningen tycker om att kalla det: “Rovdjurshuvudstaden i Afrika”. Detta är Big Five-territorium, och flera enastående Game Drives väntar er under vistelsen här.  

Mombo Camp
Game Driving är en av resans stora höjdpunkt.

Campen ligger under stora skuggiga träd och har utsikt över ett stort våtmarksområde med en mångfald av fåglar och djur. De klassiska tält-sviterna är byggda på upphöjda plattformar, något som ger panoramautsikt över omgivningarna samtidigt som det minimalt påverkar omgivningarna. Mobos eleganta inredning har tydliga referenser till kolonialtiden. Varje svit har en utomhusdusch och ett privat uteområde där man kan betrakta djurlivet

Under vistelsen erbjuds dagliga Game Drives i safaribilar med maximalt 4 gäster. Mellan safariturerna har man flera aktiviteter att välja på inne på campen, som simbassäng, spa, bibliotek och bar, och måltiderna kommer att vara en av höjdpunkterna på resan. 

Royal Chundu Zambezi River Lodge
Se de mäktiga Victoria Falls.

Victoriafallen och Livingstone

Sista stopp på resan är staden Livingstone, som ligger ett par kilometer från Zambezifloden i sydvästra Zambia. Området är mest känt för de fantastiska Victoriafallen. Vattenfallen, som lokalt kallas för “The smoke that thunders”, kan ses både från Zambia och Zimbabwe.  

Området erbjuder en hel rad av aktiviteter, både för de som tycker om djurliv, fantastisk natur och adrenalin. Här finns utmärkt fiske, möjlighet för bungyjump, världens kanske bästa rafting upplevelse, ziplining, eller man kan helt enkelt vandra rund och beundra vattenfallen. De som vill ha mer avkopplande aktiviteter kan följa med på en båttur i solnedgången på Zambezi, besöka marknaden i Livingstone, eller lära mer om regionens historia och arkeologi på Livingstone museet.

Royal Chundu Zambezi River Lodge
Njut av utsikten över Zambezi på Royal Chundu Zambezi River Lodge.

Ni bor på Royal Chundu Zambezi River Lodge som ligger skyddat av två forsar på en privat del av Zambezifloden, ca 30 kilometer från Victoriafallen. Lodgen appellerar till alla som vill uppleva fallen samtidigt som man vill ha en fredligt och avkopplande vistelse. Från er privata veranda kan ni njuta av utsikten och djurlivet på Zambezi. Utforska floden på en kanottur eller skäm bort dig själv på det flytande flodspaet.

Efter vistelsen i Livingstone flyger ni tillbaka till Johannesburg och vidare hem med Emirates.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

 • Från 236 900 kr per person när två reser tillsammans.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm -Johannesburg t/r med Emirates i Business Class
 • Flyg Johannesburg-Maun // Livingstone-Johannesburg
 • Charterflyg mellan camperna i Botswana och Zambia
 • 2 nätter på Belmond Savute Elephant Lodge inkl. helpension
 • 2 nätter på Belmond Eagle Island Lodge inkl. helpension
 • 2 nätter på Mombo Camp inkl. helpension
 • 2 nätter på Royal Chundu Zambezi River Lodge inkl. helpension

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas med flera destinationer.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Marocko

Upplev färgrika Marocko

15 dagar

Från 27 900 kr

Namibia

Fascinerande Namibia

10 dagar

Från 61 900 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo