Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

All inclusive på kryddön Zanzibar

Foto: Alex Green - stock.adobe.com

All inclusive på kryddön Zanzibar


8 dagar

Avresa året runt

Zanzibar

Från 49 500 kr per person

Zanzibar är en oförglömlig ö med vita stränder, spännande städer och exotisk kultur. Lägg nästa semester här och bekanta dig med en ö som har mer att erbjuda än du kanske tror.

Zanzibar är en unik korallö i Indiska Oceanen, inte långt från Tanzania. Tillsammans med Pemba och omkring 50 andra öar var Zanzibar från början ett självständigt land, men införlivades med Tanzania 1964. De har fortsatt självstyre med en egen regering och president. 

Genom århundradena har Zanzibar varit kolonialiserat  flera gånger. Egyptier, fenicier, indier, kineser, perser, portugiser, omanska araber, nederländare och britter är några av de som har bosatt sig här genom historien, och alla har influerat ön, kulturen och människorna till det de är idag. 

Melia Zanzibar
Melia Zanzibar har en 300 meter lång kritvit strand.

Öns smeknamn genom historien är Spice Island, Kryddön, och kryddor är något man fortfarande producerar mycket av idag. Storhetstiden för Zanzibar var i början av 1800-talet, då sultanen av Muscat flyttade den omanska huvudstaden Muscat till Stone Town. Kryddplantager utvecklades (särskilt nejlikoträdet), slavhandeln var som störst och Zanzibar blev den viktigaste platsen i Östafrika.

Meliá Zanzibar

Vistelsen på Zanzibar tillbringas på Meliá Zanzibar, som är en luxuös all inclusive strandresort på Zanzibars nordöstra kust. Resorten ligger ca 45 minuter från flygplatsen och huvudstaden Stone Town, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. 

Meliá Zanzibar har en 300 meter lång strand som går längs med stora delar av resorten, och med härlig vit sand och varma vågor från Indiska Oceanen. Resorten har sex restauranger och fem barer, som serverar lokala och internationella specialiteter. Allt tillagas med passion för att du ska få fantastiska mat- och cocktailupplevelser. 

Melia Zanzibar
Melia Zanzibar har sex restauranger att välja mellan.

Meliá Zanzibar har ett stort utbud av rumstyper, med allt från privata villor med egna trädgårdar och evighetspool till romantiska paviljonger med utsikt över den Indiska Oceanen. Alla rum och suiter är inredda i modern stil och är designade för att ge gästerna ett privatliv utan insyn.  

Resorten har ett spa med en rad behandlingar att välja mellan, pool, träningsrum, skönhetssalong och bastu. Resorten är behjälplig med att lägga upp ett aktivitetsprogram så att ni får uppleva det som Zanzibar har ett erbjuda.

Vi avslutar med att säga KARIBU – som betyder välkommen på swahili. Kontakta oss för att planera en resa till Zanzibar.

Bildgalleri


Resfakta


Karta

Pris

  • Från 49 500 kr per person när två reser tillsammans, Economy Class
  • Från 70 500 kr per person när två reser tillsammans, Business Class

Priset inkluderar

  • Flygresa Stockholm-Zanzibar t/r med Qatar Airways i önskad kabinklass.
  • 7 nätter på Melia Zanzibar i en Ocean View Bungalow med all inclusive
  • Privat transfer flygplats-hotell t/r på Zanzibar

Priset inkluderar inte

  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Personliga utgifter
  • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
  • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vistelsen kan förlängas och utvidgas.

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Låt oss skräddarsy den perfekta resan.

Fyll i formuläret och få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Fler reseförslag


Seychellerna

North Island och Six Senses Zil Pasyon

8 dagar

Från 300 000 kr

Singapore

Capella Singapore

1-14 dagar

Kontakta oss för pris.

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo