Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Polerna

Foto: David Merron Photography/Getty Images

Resor till Polerna


Nedan hittar du ett urval av våra resor till Polerna.

Svalbard

Quark Expeditions: Spitsbergen Highlights

7 dagar

Från 47 000 kr

Arktis, Antarktis

Quark Expeditions – kryssning till Arktis och Antarktis

7-12 dagar

Från 47 000 kr

Norge, Västafrika, Galapagos, Brittiska öarna

Hurtigruten Expeditions

11-15 dagar

Från 24 600 kr

Grönland, Island

Quark Expeditions: Exploring Iceland and East Greenland

12 dagar

Från 112 600 kr

Antarktis

Quark Expeditions: Antarctic Explorer

11 dagar

Från 92 500 kr

Polerna


Oavsett om målet är 90°N eller 90°S, och om färden går med en ombyggd isbrytare från Murmansk eller med ett modernt kryssningsfartyg från Montevideo, så tar den här resan dig till polarisarna.

Polarområdena har varit en magnet för upptäcktsresande och jägare. Medan det tvistas om vem som upptäckte Nordpolen, fick Roald Amundsen äran att vara förste man på Sydpolen då hans expedition år 1911 kom fram till polpunkten 33 dagar innan brittiske Robert F. Scott.

Nära djurlivet i Arktis.
Nära djurlivet i Arktis.
Foto: iStock

I Arktis väntar ett oändligt vitt landskap som du kan beundra från däck, utforska med skidor och pulka på släp eller beskåda över kanten från en luftballong om vädergudarna är snälla. Isbjörnarna kamoufleras gärna i snölandskapet medan valrossarna nyfiket kikar upp bland isflaken. På Nordpolen är det midnattssol från vårdagjämning till höstdagjämning, medan den livgivande guldstjärnan försvinner under horisonten resten av året.

Med Hurtigruten till Antarktis.
Med Hurtigruten till Antarktis.
Foto: Pål Søby Vindfallet/Hurtigruten

På Antarktis lyser midnattssolen över islandskapet samtidigt som mörkret sänker sig över vår del av världen. När fartyget rundar Kap Horn börjat äventyret på allvar. På Sydgeorgien myllrar det av miljoner sälar och macaronipingviner, och hundratusentals kungspingviner. Se elefantsäl som kan dyka ner till 2 000 meter och hålla andan i två timmar i jakt på föda. Gör strandhugg i Grytviken, där norska valfångare en gång i tiden regerade och där expeditionsledaren Ernest Henry Shackleton ligger begraven

Sippa på ett glas iskall champagne medan du tar dina första steg på den frusna havsytan, omgiven av knubbiga Weddellsälar med en blick som Audrey Hepburn och ett midjemått som Alfred Hitchcock. Kryssa runt i en Zodiac mellan mäktiga isberg i storlek med Hurtigruten, medan du andas in iskall polarluft och andas ut rent adrenalin. Isbergen skiner som guld i solljuset och nere i det kristallklara vattnet skymtas is så långt ögat kan nå.

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo