Besök även: Australienresor · Fijiresor · Grupprundresor

Norden

Foto: iStock

Resor till Norden


Nedan hittar du ett urval av våra resor till Norden.

Norge, Västafrika, Galapagos, Brittiska öarna

Hurtigruten Expeditions

11-15 dagar

Från 24 600 kr

Norden


Vikingar har tagit sig västerut till både Grönland och den amerikanska kontinenten, hundratals år innan spanska och italienska sjöfarare fick äran för att ha upptäckt landområdet.

Nordbornas kunskaper i att bygga skepp förde dem ut på handelsresor och plundringståg både öster- och västerut. Vi är fortfarande ett resande folk. Men vi kommer i fred för att uppleva arktiska vågor som sköljer in över kolsvarta stränder i Reynisfjara på Island, för att sedan värma upp våra vinterbleka kroppar i varma källor medan norrskenet dansar över himlen.

Njut av helikopterturen över vilande vulkankratrar och isberg som har slitit sig loss från Breiðamerkurjökullen och är på väg ut i havet.

Svit på Ett Hem i Stockholm.
Svit på Ett Hem i Stockholm.
Foto: Ett Hem

Upplev Strindberg eller Norén på Dramaten i Stockholm, där du gör hotellet Ett Hem till ett hem för en dag eller tre. Ta plats runt ett av de fem borden hos Michelinkocken Daniel Berlin i Skåne eller upplev naturens kretslopp och råvaror som är torkade, saltade, syltade, saftade och fermenterade i Fäviken.

Smaka dig genom kockarnas hemliga favoritplatser i Köpenhamn och unna dig för all del en cykeltur på den gömda pärlan Årö. Besök badhotellen på Nordsjälland och ta dig utanför de redan upptrampade stigarna på Fyn till kök som ger Noma och Geranium en utmaning.

Prisbelönt mat på KOKS på Färöarna.
Prisbelönt mat på KOKS på Färöarna.
Foto: KOKS

Låt ögat vila på omdiskuterad konst på Kiasma i Helsingfors. Kanske lockar en yogakurs i den närliggande skärgården, på en lyxresort där endast kvinnor får gå iland?

Se fågellivet vid Mykines på Färöarna och rid in i midnattssolen i den spektakulära naturen, för att sedan låta dig förföras av de unga avant garde-kockarna på KOKS, korad till Nordens bästa restaurang.

I Norge väntar fantastisk skidåkning och tjusiga lodger i Lyngen och Lofoten, jaktturer i ödemarken och svindlande toppturer, ishotell och kajakpaddling i en natur värd alla superlativ. Sätt segel mot Myken och världens enda whiskydestilleri som framställer de ädla dropparna av avsaltat arktiskt havsvatten. Spela midnattssolgolf i havsgapet på Gimsöy eller fånga hälleflundra med polaräventyraren Børge Ousland på kritvita sandbankar vid Manshausen.

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo