Nordamerika

Foto: iStock

Nordamerika


För 40 000 år sedan korsade människor det frusna Berings sund och bosatte sig på kontinenten som länge kallades “den nya världen”, men som senare skulle få namn efter den italienska sjöfararen Amerigo Vespucci.

Senare förde drömmen om Amerika över 30 miljoner européer över Atlanten, från början av 1800-talet fram till första världskriget.

Soluppgång i Monument Valley i Utah.
Soluppgång i Monument Valley i Utah.
Foto: iStock

Och drömmen lever. Vi älskar The Big Apple, där pulserande stadsliv och 24 000 restauranger väntar bara på Manhattan. Bo på The Carlyle på Madison Avenue, där alla som är något har delat bord och säng. Hyr en fancy cabriolet och gör som John Steinbeck i “Travels with Charley”; stick ut på en oförglömlig roadtrip. Hyr ett hus i The Hamptons och vårda kärleken på vackra Castle Hill Resort i Vermont.

Testa forsränning i Grand Canyon och hiking i månlandskapet runt magiska Amangiri Hotel i Utah. Smaka ädla droppar i Sonoma och Napa Valley. Glöm turistfällorna i San Francisco och sätt hellre kurs mot Monterey och Carmel. En boozy lunch på The Ivy i LA eller ett hard-to-get kultvin från Michelin-chefen Thomas Kellers källare på The French Laundry i Napa har aldrig slagit fel.

Luxury glamping på Ventana Big Sur i California.
Luxury glamping på Ventana Big Sur i California.
Foto: Ventana Big Sur

Lyssna på The Beach Boys och fånga monstervågor längs Stillahavskusten, och låt omtänksamma själar skämma bort dig Californian Style på ett häftigt hotell vid kusten eller på glamping i vildmarken i Big Sur. Luta dig tillbaka med en LA Derby i rooftop-baren på Thompson Nashville innan kvällens konsert i countrymusikens tempel.

I Florida kan du njuta tillsammans med A-listade kändisar vid poolkanten på Shore Club i Miami eller dra dig tillbaka i en lyxvilla i Sarasota. I Los Cabos semestrar filmstjärnorna, men vill du hellre resa “low key” gömmer Cozumel, Bermuda och Tulum hemliga drömplatser som du kan göra till dina egna.

Om snö är “your thing” istället för vita stränder, är Kanada bara några timmar bort. Roa dig med randonee, golf och mountain bike i bergen kring Whistler, eller bli ögonvittne till isbjörnarnas unika migration från fastlandet i Northern Manitoba till isflaken i Hudson Bay.

Reseförslag till Nordamerika


Mexico

Unico Hotel Riviera Maya

8 dagar

Från 23 500 kr

Mexico

Banyan Tree Mayakoba

8 dagar

Från 60 900 kr

USA

Romantisk lyxsemester i Kalifornien

11 dagar

Från 159 000 kr

Costa Rica

Explore Costa Rica

14 dagar

Från 28 900 kr

Mexico

One&Only Mandarina

8 dagar

Från 68 900 kr

Mexico

Nobu Los Cabos

8 dagar

Från 26 500 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo