Foto: John Seaton Callahan/Getty Images

Mellanöstern


Mellanöstern är en fusion av världens äldsta kända civilisationer och oljepotenta ökenjättar.

Medan de första samhällena tålmodigt etablerade sig längs floderna Eufrat och Tigris, skjuter vår tids skyskrapor upp mot himlen på konstgjorda öar i Dubai och Abu Dhabi. Men bakom allt glitter och guld, hype och överdåd, kan man fortfarande ana spåren av ett genuint beduinsamhälle. Och lugnet i öknen är fortfarande lika magiskt, även om dagens globetrotters når oaserna bland sanddynerna med en Jeep eller Bentley, och inte via en långsam kamelkaravan.

Beduin suite på Al Maha Desert Resort i Dubai.
Beduin suite på Al Maha Desert Resort i Dubai.
Foto: Al Maha Desert Resort

Låt dig omfamnas av ökenmagi på La Maha i Dubai och testa sandsurfing på Wahiba Sands i Oman. Omgiven av saffransgul sand med sammetsblå himmel och stjärnskott över dig, öppnar du ditt hjärta för historier från det förflutna medan du njuter av spännande smaker som serveras med ett varmt leende.

Shop til you drop bland exklusiva märkesvaror i Dubai Mall eller gå vilse i souken Waqif i Doha på jakt efter broderade silkestyger, kryddor, dadlar och exotiska sötsaker.

Strandvilla på Six Senses Zighy Bay i Oman.
Strandvilla på Six Senses Zighy Bay i Oman.
Foto: Six Senses

Njut av omansk hummer på en privat dhowkryssning eller picknick på ett gammalt fort. Känn doften av fullt utvecklad frankincense som tappas från träden i Jabal al Qamar-dalen utanför vackra Salalah, en halvtimmes flygtur från Muscat. Bege dig ut på den 650 kilometer långa episka vandringsturen Jordan Trail, genom öken och böljande gröna dalar, vidare genom världsarvet Petra till Aqaba i söder.

Hyr en racerbil och testa Formel 1-banan på Yas Island i Abu Dhabi. Släpp loss i Beiruts nattliv eller ge dig ut i backarna i skidvärldens bäst bevarade hemlighet, Alborzbergen utanför Teheran. I Muscat väntar The Chedi på att önska sofistikerade gäster välkomna, eller satsa på en dos ekolyx på Six Senses Zighy Bay i Dibba.

Beställ en cocktail eller tre en sen kväll på 101 Lounge på One&Only The Palm och förälska dig i de superchica omgivningarna och utsikten mot Dubais skyline. Somna gott i en Suite Dream på Dubais legendariska strandresort One&Only Mirage. Börja nästa dag med några lugna längder i poolen i den vackra palmträdgården. Kanske stannar du i en vecka, i en månad, kanske i tusen och en natt.

Reseförslag till Mellanöstern


Nyhetsbrev

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.