Foto: iStock

indiska oceanen


Världens tredje största hav täcker 20 procent av världens yta.

Redan runt år 70 e.Kr. var området känt för grekiska sjöfarare. Länderna runt havet var frodiga och rika på resurser, och handeln blomstrade.

Araberna handlade med kokosnötter från Seychellerna långt innan portugiserna hittade vägen dit på slutet av 1400-talet, och malajer seglade med sydostpassaden och nordöstmonsunen fram och tillbaka längs Afrikas kust.

Nederländerna namngav Mauritius innan fransmännen kom och döpte paradisön till Île de France, för att slutligen bli en brittisk koloni. Seychellerna gick samma öde till mötes. På Maldiverna härjade pirater från Malabarkusten i det islamiska sultanatet.

Simma med havssköldpaddor på Seychellerna.
Simma med havssköldpaddor på Seychellerna.
Foto: iStock

Vår tids upptäcktsresande kommer i fred. Hyr en motoryacht med crew och en suite-hytter. Njut av alfresco dining ombord medan du kryssar mellan de 1 192 öarna i Maldivernas atoller, där den högst punkten att fästa blicken på är 2,30 meter över havet. Eller skäm bort den du älskar i en överjordiskt vacker Lagoon Villa på Gili Lankanfushi eller ögruppens nya pärla, Cheval Blanc Randheli.

Ta med storfamiljen på barfotalyx på One&Only Le Saint Gérain på Mauritius vackra östkust, och njut av vattensport, skaldjur och mjuka solsängar.

En dhoni tar er ut till spa-ön på Cheval Blanc Randheli.
En dhoni tar er ut till spa-ön på Cheval Blanc Randheli.
Foto: Jeff Hester/Cheval Blanc Randheli

Gör en avstickare till North Island eller Fregate Island, en blandning av tropiskt paradis och vildmark, ofta kallad världens vackraste ö. Bo i en av Banyan Hill Estates vackra villor, eller boka alla och dela paradisets skönhet och överflöd med familj och vänner på din egna exklusiva gästlista.

Lär känna Aldabrasköldpaddorna på ön Curieuse på Seychellerna. Hör valarna sjunga i havet vid Mirissa Beach, och få ny energi på en teplantage i elegant kolonialstil på Sri Lanka. Låt ett privatjet ta dig över hav lika turkost som akvamarin till Nihi Sumba i Indonesien och omge dig av hållbar djungellyx på semesterparadiset som resebibeln Condé Nasts läsare har korat till årets bästa.

Reseförslag till Indiska oceanen


Filter Categories
Alle
Maldiverna
Mauritius
Seychellerna

Nyhetsbrev

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.