Europa

Foto: iStock

Europa


Vår egen kontinent och vår egen historia. Men Europas historia är även världens historia, och för dagens mer kräsna globetrotters är det en lyx att kunna undvika de största turistmassorna som kommer hit för att följa historiens fotspår.

Drömmen om Europa sträcker sig från aurora borealis som dansar över himlen i norr, till den perfekta gelatosmaken på Caffé Sicilia på ön i söder med samma namn.

Den går från första parkett på Wiener Staatsoper under nyårskonserten till en matupplevelse utöver det vanliga på The Three Chimneys på Isle of Skyes västkust, efter en vandring genom sagolandskapet Quiraing och öde skotska ljunghedar. Den handlar om att njuta av höstens färska tryfflar i Piemonte, ostron i Bretagne och salt hav på Costa Esmeralda.

Yachten Nero på äventyr i Medelhavet.
Yachten Nero på äventyr i Medelhavet.
Foto: Yacht Charter Fleet

Segla i Egeiska havet och kasta ankar i en öde bukt eller lägg till på jetset-ön Mykonos. Här väntar världens läckraste sommarhus och inredningsbutiker att gå vilse i av ren lycka. I Cornwall finns det små charmiga byar i varje bukt.

Lämna Colosseum och Spanska trappan åt turistskarorna och följ hellre med på matsafari i Testaccio, stadsdelen vid floden Tibern där sjömännen lossade vin och honung, olja och oliver. Tillbringa natten i nystruket sänglinne i Andalusiens vackraste paradorer eller på ett slott i Bourgogne och avnjut ett årgångsvin från närmsta vingård.

Terrassen på Hotel Villa Honegg i Schweiz.
Terrassen på Hotel Villa Honegg i Schweiz.
Foto: Hotel Honegg

Se barocka sagohus som klamrar sig fast längs bergssidorna i den kejserliga kurorten Bad Gastein. Bege dig ut på vandring eller testa randonee i de schweiziska alperna, där du har din bas på äventyrliga Villa Honegg. Bestig toppar i de vackra Pyrenéerna och njut av kreativ matkonst hos El Celler de Can Roca i Girona innan resan går vidare mot Medelhavet.

Bli yr av shoppinglycka i London och Paris, för att sedan vila fötterna på The Savoy eller Hotel de Crillon. Res tillbaka i tiden med den glamourösa art deco-ikonen The Venice Simplon-Orient-Express, och var bland nutidens pionjärer att uppleva gästfriheten på Aman Sveti Stefan, The Chedi Luštica Bay eller Europas första One&Only i det fortfarande något försynta Montenegro vid Adriatiska havet.

Reseförslag till Europa


Grekland

Eagles Villas

8 dagar

Från 21 500 kr

Spanien

Upplev Mallorca på vårt sätt

4 dagar

Från 16 000 kr

Spanien

Six Senses Ibiza

8 dagar

Från 24 500 kr

Norge, Västafrika, Galapagos, Brittiska öarna

Hurtigruten Expeditions

11-15 dagar

Från 23 500 kr

Italien

The Tuscan Route – utforska Toscana i stil

10 dagar

Från 61 000 kr

Skottland

Legendariska Gleneagles

4 dagar

Från 11 250 kr

Grekland

Kryssning till antikens Grekland

11 dagar

Från 45 500 kr

Frankrike

Six Senses Residences Courchevel

8 dagar

Från 69 500 kr

Portugal

Six Senses Douro Valley

8 dagar

Från 35 900 kr

Schweiz

En glamourös weekend i Alperna

4 dagar

Från 13 500 kr

Karibien, Medelhavet

SeaDream Yacht Club – Kryssning av högsta kvalitet

7-11 dagar

Från 35 400 kr

.

Private Travel Lab är ett varumärke under Australienresor AB, som är teknisk arrangör. Australienresor AB är IATA agent och har erforderliga garantier hos Kammarkollegiet

IATA logo
Serandipians logo