Foto: Wirat Gasem/Getty Images

Asien


Asiens historia är full av kejsare och tyranner, samurajer och opiumkrigare, geishor och snörade lotusfötter.

Berättelserna om Marco Polos färd längs Sidenvägen till Mittens rike och Vasco da Gamas seglats runt Godahoppsudden till Indien, skapar längtan hos den äventyrslystne. Och romaner där handlingen utspelar sig i exotiska länder, där människor lever sina liv långt ifrån våra, sätter fart på resdrömmarna.

Se templet Ta Prohm i Kambodja i gryningen innan bussturisterna vaknar till. Njut av loungemusik och cocktails 25 våningar upp på ett boutiquehotells takterrass i Bangkok. Eller sippa på en Singapore Sling på legendariska Raffles innan resan går vidare till en vacker villa bland risfälten i Ubud, där Balis kungligheter hade sitt gömställe.

Poolside på Chedi Club Tanah Gajah i Ubud, Bali.
Poolside på Chedi Club Tanah Gajah i Ubud, Bali.
Foto: GHM Hotels

Följ med till Hongkong, som betyder “Den doftande hamnen” på kantonesiska, och där dofterna, smakerna och sinnesintrycken fortfarande får de flesta att tappa andan. Upplev den Kinesiska muren i sitt ursprungliga skick i Yanqing, där du bor på Commune by the Great Wall i en av de 40 villorna som är designade av 12 av Asiens mest framstående arkitekter.

Upplev Mongoliets stäpp och blomstrande dalar från hästryggen, innan du tar kväll i en traditionell jurta.

City Palace i Jaipur, Indien.
City Palace i Jaipur, Indien.
Foto: Shanna Baker

Se soluppgången i den blå staden Jodhpur och solnedgången i den rosa staden Jaipur i Indien, sätt ätpinnarna i Jiros världsberömda sushi i Tokyo eller njut av stillheten i ett kloster i Bhutan.

Reflektera över livets förgänglighet när knopparna i körsbärsträden slår ut. Blomsterprakten kan beundras längs med Philosopher’s Path i Kyoto eller i det tidigare geishaområdet i Kanazawa. Se Indiens vattenvägar från första parkett ombord på en flodbåt i Kerala, eller upptäck Vietnam – från Ho Chi Minh till Hanoi – med Victoria Express Train, ett 5-stjärnigt lyxtåg som tar dig genom landets historia.

Reseförslag till Asien


Filter Categories
Alle
Bali
Bhutan
Filippinerna
Indien
Indonesien
Japan
Kambodja
Kina
Laos
Nepal
Singapore
Sri Lanka
Thailand
Vietnam