Foto: Francesco Riccardo Iacomino/Getty Images

Afrika


Här började mänsklighetens historia. Och här är Afrikas och Europas historia sammanvävd genom handel och kolonisering, krig och slaveri.

Europeiska stater har försett sig med elfenben och ebenholts, guld och koppar, marmor och bomull. Vilda djur och oskyldiga människor har mött sitt öde långt ifrån Afrikas kust.

När globetrotters från världens alla hörn idag drömmer om Afrika, är det inte för att utnyttja utan för att njuta. Det finns inte en kontinent med ett bredare spektrum av upplevelser för dig som gillar att djupdyka i historia och samtidigt resa utanför de traditionella turiststråken.

Singita Ebony Lodge i Sabi Sand i Sydafrika.
Singita Ebony Lodge i Sabi Sand i Sydafrika.
Foto: Singita

Från en lyxig seglats längs med Nilen till Aswan, till en fascinerande tågresa som tar dig genom de vackra landskapen från Dar es Salaam i öst till Angola i väst. Se soluppgången på en privat honungsfärgad puderstrand vid Ponta Mamoli på Moçambiques kust, och se solnedgången samtidigt som en flock elefanter intar vattenhålet precis nedanför din bungalow i Sabi Sand i Sydafrika.

Hitta ditt favoritvin på vinbarerna i Franschhoek eller Pearl och njut av världens bästa skaldjur i Kapstaden. Finn ditt inre lugn i en läcker designvilla vid havet i Paternoster eller i spadelen på oemotståndliga Babylonstoren. Susa utför Table Mountain i en paraglider eller ta en båttur längs med Zambezifloden. 

Upplev gorillor i djungeln i Rwanda.
Upplev gorillor i djungeln i Rwanda.
Foto: wellsie82/Getty Images

Få känslan av att vara helt ensam i världen under den becksvarta stjärnhimlen på utsökta &Beyond Sossusvlei Desert Lodge i Namibia. Bestig Kilimanjaro eller följ Karen Blixens fotspår i Kenya. Testa glamping i ett berbertält på Kasbah Tamadot vid foten av Atlasbergen i Marrakech eller ultimat lyx på La Mamounia, Royal Mansour eller en riad i medinan. Upplev unika landskap i Etiopien och se gorillor i sitt naturliga habitat i djungeln i Rwanda och Kamerun.

Reseförslag till Afrika


Filter Categories
Alle
Botswana
Marocko
Mocambique
Namibia
Sydafrika
Tanzania
Zambia